Waarom je slechter slaapt als je niet in je eigen bed ligt

Waarom je slechter slaapt als je niet in je eigen bed ligt

Luister naar dit artikel

Heb je het idee dat je altijd slechter slaapt de eerste nacht op vakantie? Dat kan kloppen. Als je niet in je eigen bed slaapt, komt je overlevingsinstinct namelijk weer boven, blijkt uit een nieuwe studie van Brown University.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Slaapwetenschappers Masako Tamaki en Yuka Sasaki bestudeerden de hersenen van een aantal slapende mensen. Ze ontdekten dat als mensen in een nieuwe omgeving de nacht doorbrengen, maar de helft van de hersenen echt slaapt. De linker hersenhelft blijft actief.

Ze zijn niet de eerste die dit First Night Effect aantonen, maar wel een van de weinigen die ook met een verklaring komen. De mensen die op een onbekende plaats sliepen, reageerden sterker op afwijkende externe stimuli, die de hersenen als een bedreiging kunnen zien. Denk aan verkeer, een blaffende hond of geluiden in huis.

Bron

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Nieuw onderzoek: Lager cholesterol heeft geen enkel effect op risico op hartziekte of sterfte
Next ‘Historisch’ verbod op hormoonverstorende onkruidverdelgers in de Europese Unie

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Nieuws

UCLA-wetenschappers draaien onbedoeld de biologische leeftijd van de mens jaren terug in een baanbrekende studie

Luister naar dit artikel Nieuw onderzoek heeft aangetoond dat er mogelijk een oplossing is gevonden voor het probleem van biologische veroudering, niet alleen het proces vertragen, maar het ook op

Onderzoek

Een maand zonder alcohol maakt veel schade ongedaan

Luister naar dit artikel Voor stevige drinkers is er goed nieuws: ruil een maand lang je alcoholische versnapering in voor een frisje en je lichaam herstelt zich weer behoorlijk. Je

Onderzoek

Harvard-onderzoekers: Glutenvrij eten verhoogt de kans op diabetes

Luister naar dit artikel De hype waait maar niet over. Nog steeds zweert zo’n 10 procent van de mensen bij een glutenvrij dieet. Ze geloven oprecht dat ze zich daardoor beter