De beste essentiële oliën en natuurlijke therapieën voor pijnverlichting

De beste essentiële oliën en natuurlijke therapieën voor pijnverlichting

Luister naar dit artikel

Chronische pijn, of pijn die langer dan drie maanden aanhoudt, treft meer dan een vijfde van de Amerikaanse bevolking, volgens de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Ben jij een van de mensen op zoek naar pijnverlichting? Als dat het geval is, wil je meer leren over de beste essentiële oliën om je beter te voelen.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Helaas, zijn voor te veel pijnpatiënten geneesmiddelen op recept de enige optie die wordt geboden door conventioneel opgeleide artsen. En om het nog erger te maken, deze medicamenteuze therapieën kunnen vervelende bijwerkingen veroorzaken zoals constipatie, misselijkheid en een verminderde ademhalingsfrequentie. En laten we niet vergeten dat deze problemen nog erger kunnen worden naarmate u deze medicijnen langer gebruikt.

Gelukkig is natuurlijke pijnverlichting mogelijk – met de hulp van een gekwalificeerde zorgverlener die met u spreekt over een ‘anti-inflammatoire levensstijl’, waaronder het gebruik van een aantal mooie geurende oliën en gezondheidsbevorderende middelen.

Gesteund door wetenschappelijk onderzoek: ontdek de beste essentiële oliën voor natuurlijke pijnverlichting

Een etherische olie is een geurige en geconcentreerde vloeistof die uit een plant is gedestilleerd. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat sommige natuurlijke pijnverlichting kunnen bieden – of lokaal toegepast of geïnhaleerd (zoals via een diffuser). De meest veelbelovende zijn onder meer:

Essentiële olie van lavendel, die zelfs antioxiderende en ontstekingsremmende voordelen kan bieden
Essentiële olie van rozemarijn, die kan helpen door opioïdenreceptoren in de hersenen te behandelen
Pepermunt etherische olie, waarvan actieve pijnstillende verbindingen carvacrol, menthol en limoneen omvatten
Eucalyptusolie, die kan helpen bij het verminderen van zwelling en ontsteking geassocieerd met pijn

De sleutel van essentiële oliën is dat je krijgt waar je voor betaalt. Lagere kwaliteit etherische oliesupplementen bevatten vaak bestanddelen van vulstoffen, waaronder alcohol, wat afbreuk kan doen aan hun potentie en zuiverheid.

Kijk naar 100% biologische etherische oliën en oliemengsels, van therapeutische kwaliteit indien mogelijk. Een klein beetje gaat een lange weg, dus het is echt een goede investering om de goede kwaliteit te krijgen.

U wordt ook aangespoord om voorzichtig te zijn bij het gebruik van etherische oliën. Hoewel ze superveilig zijn (vergelijk ze alleen met pijnstillers op doktersvoorschrift of zelfs ibuprofen of aspirine), sommige kunnen huidirritatie en andere milde bijwerkingen veroorzaken wanneer ze topisch worden gebruikt.

Test het eerst op een klein deel van de huid voordat u een essentiële olie aanbrengt en overweeg het te verdunnen met een beetje hoogwaardige olie, zoals biologische kokosolie.

Voorbij de essentiële olie: probeer deze drie andere supplementen en technieken voor natuurlijke pijnverlichting

Essentiële oliën zijn geweldig en hebben zoveel verschillende toepassingen. Maar als u op zoek bent naar meer hulp, probeer dan dit:

Oefening. Regelmatige lichaamsbeweging kan bepaalde vormen van chronische pijn verlichten, waaronder artritis. En volgens een onderzoek uit 2014 in Medicine and Science in Sports and Exercise kan oefening zelfs helpen door je pijnstolerantie te vergroten. Overdrijf het niet, vooral als je een beginner bent.

Therapeutische massage. Massage is niet alleen een luxe! De mobilisatie van zacht weefsel verbetert de bloedstroom, vermindert spierspasmen en adhesie van weefsels en breekt pijnlijke littekenweefsel af – plus het kan de geest echt verlichten.

Meditatie, geleide beeldspraak en andere oefeningen op het gebied van mindfulness en ontspanning. Boxademhaling of vierhoekige ademhaling is een bijzonder effectieve en zwaar onderzochte methode: met uw ogen dicht, adem diep in en volledig tot een telling van vier, houd voor een telling van vier, adem volledig uit voor een telling van vier, en vervolgens houd de onderkant van je uitademing vier tellen vast voordat je weer gaat ademen. Herhaal 10 keer.

Simpel gezegd, natuurlijke pijnverlichting is mogelijk. Blijf op de hoogte: als we doorgaan (in toekomstige artikelen) meer tips en trucs voor een gezonde aanvulling plus andere technieken die je algehele welzijn kunnen verbeteren.

Bronnen:

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Onderzoek vindt: Chili Pepers kunnen de ontwikkeling van longkanker vertragen
Next Big Pharma verhoogt medicijnprijs 879% en dat is slechts één van 3.400 tot nu toe DIT JAAR

About author

redactie
redactie 4593 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

3 heerlijke manieren om ’s ochtends van citroen te genieten

Luister naar dit artikel Het drinken van citroenen in de ochtend versterkt ons immuunsysteem. Door ze te combineren met andere natuurlijke ingrediënten kunnen we hun goede eigenschappen maximaliseren. Je bent

Natuurlijk

Patiënt geneest van long- en hersenkanker door cannabis (met video met hele verhaal)

Luister naar dit artikel Ondanks dat meerdere chemotherapieën de kans op genezing door zogeheten alternatieve behandelingen zou verminderen, lijkt erop dat dit bij cannabis niet zo is. Steun Health Bytes: alleen

Natuurlijk

VIDEO: Tiener behandelt ziekte van Crohn met cannabis en krijgt zijn leven terug

Luister naar dit artikel Coltyn Turner is 15 jaar oud. Hij heeft de ziekte van Crohn en werd op den duur zo ziek dat hij in een rolstoel terecht kwam.