Dementiegevallen zullen wereldwijd verdrievoudigen

Dementiegevallen zullen wereldwijd verdrievoudigen

Luister naar dit artikel

153 miljoen mensen wereldwijd kunnen tegen 2050 dementie hebben, aangezien de vergrijzende bevolking en een slechte levensstijl de gezondheid van de burgers beïnvloeden.
Een donderdag gepubliceerd onderzoek waarin de prevalentie van dementie wordt voorspeld, die momenteel de zevende doodsoorzaak wereldwijd is, beweert dat binnen 30 jaar het aantal mensen met de ziekte kan verdrievoudigen.
Een analyse uitgevoerd voor de Global Burden of Disease Study, waarin 195 landen werden bekeken, wees uit dat een aantal risicofactoren dringende maatregelen vereisen om te voorkomen dat de voorspelde stijging tot wasdom komt.
Deskundigen vrezen dat, als er geen actie wordt ondernomen, levensstijlproblemen, waaronder hoge percentages roken, zwaarlijvigheid en diabetes, evenals vergrijzing en groeiende bevolkingen, zullen bijdragen aan de aanzienlijke stijging van het aantal gevallen van dementie wereldwijd.
Noord-Afrika en het Midden-Oosten zouden tegen 2050 de grootste stijging van alle regio’s zien, met gevallen van ongeveer drie miljoen tot bijna 14 miljoen, terwijl het VK de kleinste groei zou zien, van ongeveer 907.000 tot 1,6 miljoen.
“We moeten ons meer concentreren op preventie en beheersing van risicofactoren voordat ze leiden tot dementie”, verklaarde Emma Nichols, de hoofdauteur van de studie, en voegde eraan toe dat, om de “grootste impact” te hebben, regeringen “de blootstelling aan de leidende risicofactoren moeten verminderen in elk land.”
Zelfs bescheiden vorderingen bij het voorkomen van dementie of het vertragen van de progressie ervan zouden opmerkelijke voordelen opleveren.
Onderzoekers waren duidelijk dat deze stijging niet onvermijdelijk is en kan worden verminderd met verbeteringen in het onderwijs en de gezondheidszorg, en verklaarden ook dat ze door positieve veranderingen over de hele wereld het verwachte cijfer al met 6,2 miljoen naar beneden hebben bijgesteld.
Dementie, die vooral oudere mensen treft, treft momenteel meer dan 55 miljoen mensen wereldwijd, met 10 miljoen nieuwe gevallen per jaar, volgens de Wereldgezondheidsorganisatie.
De ziekte heeft fysieke, psychologische, sociale en economische gevolgen voor de getroffenen, maar ook voor verzorgers, familieleden en anderen die dicht bij hen staan. Sinds september is het de zevende belangrijkste doodsoorzaak onder alle ziekten en een belangrijke oorzaak van invaliditeit bij oudere burgers.
Bronnen: RT


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Dr. Holick: Voldoende vitamine D hebben kan het risico op het krijgen van COVID-19 helpen verminderen
Next Waarschuwing voor Covid shots: zo ziet een bloedstolsel eruit wanneer VLOEIBAAR bloed verandert in een halfvaste gelatineuze massa in uw lichaam

About author

redactie
redactie 4593 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

De ECHTE reden waarom je geen gefrituurd voedsel zou moeten eten: het activeert kankercellen

Luister naar dit artikel Mensen die op hun gewicht letten, vermijden vaak gefrituurd voedsel vanwege hun hoge calorietelling, maar er is een veel dwingendere reden dat iedereen uit de buurt

Onderzoek

Populaire reinigingsproducten gekoppeld aan COPD in studie

Luister naar dit artikel Als je ooit bleekmiddel of andere commerciële schoonmaakproducten hebt gebruikt, ben je je waarschijnlijk zeer bewust van de giftige geur waarmee ze je huis vullen. Volgens

Onderzoek

Onverwachts verband tussen bloedsuiker en hersenkanker aangetoond

Luister naar dit artikel Het is algemeen bekend dat diabetes het risico verhoogt op verschillende vormen van kanker, maar het tegendeel is waar bij een vorm van hersenkanker. Nieuw onderzoek