Whole Foods flessenwater bevat meer arsenicum dan kraanwater

Whole Foods flessenwater bevat meer arsenicum dan kraanwater

Luister naar dit artikel

Op het eerste gezicht lijkt het redelijk om aan te nemen dat gebotteld water ‘veiliger en gezonder’ is dan water uit de kraan. Het kost zeker meer, en het is eerlijk om te verwachten dat ten minste een deel van dat geld gaat naar het zorgen dat elke fles gevuld is met pure, schone hydratatie. Helaas bevat enig gebotteld water, waaronder het merk Whole Foods Starkey, een hoog arsenicum gehalte.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Na een evaluatie van honderden testrapporten en openbare verslagen, ontdekte Consumer Reports dat verschillende populaire merken water arsenicumniveaus hebben van of boven 3 delen per miljard. Hoeveelheden boven 3 ppb worden als potentieel gevaarlijk beschouwd als ze in de loop van de tijd worden verbruikt.

De gevaren van arsenicumvergiftiging

Er zijn twee soorten van nature voorkomend arseen: anorganisch en organisch. Beide typen worden vaak aangetroffen in het grondwater, maar alleen anorganisch arseen wordt als giftig voor de mens beschouwd.

In grote doses zijn de symptomen van arseenvergiftiging ernstig en kunnen ze al binnen 30 minuten worden gevoeld. Ze omvatten verwarring, hoofdpijn, plotselinge slaperigheid, convulsies, braken en zelfs toevallen, coma of de dood.

Blootstelling aan onveilige niveaus van arsenicum via drinkwater leidt tot een hoger risico op reproductieve schade, hart- en vaatziekten, neurologische aandoeningen en kanker. Langdurige blootstelling aan niveaus die als veilig worden beschouwd (lager dan toxisch) kan leiden tot aandoeningen en veranderingen in de huid zoals zwelling, verkleuring en hyperkeratose. Hersenontwikkeling, evenals de nier- en leverfunctie, kunnen ook worden beïnvloed.

Whole Foods en andere merken flessenwater bevatten veel arseen

Uit het onderzoek van Consumer Reports bleek dat Whole Foods Starkey en Dr. Pepper’s Peñafiel beide niveaus van arseen bevatten die de richtlijnen van de overheid overtreden. In feite waren de arseniciveaus bijna het dubbele van de federale limiet in beide merken.

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft geen terugroepactie voor beide merken verplicht gesteld. Maar op 21 juni 2019 kondigde Dr. Pepper aan dat het flessen vrijwillig van de plank zou verwijderen. Het bedrijf heeft ook de filtratiesystemen waar Peñafiel wordt geproduceerd, geüpgraded.

Zorg ervoor dat je drinkwater veilig is

Ongetwijfeld liet de tragedie van Flint, Michigan veel mensen zich afvragen over de veiligheid van kraanwater – vooral in de Verenigde Staten. Maar alleen omdat een merk ‘gebotteld’ is, maakt het niet ‘veiliger’.

Dus de conclusie is: wij, als bewuste consumenten, moeten er alles aan doen om ervoor te zorgen dat ons water schoon en veilig is om te drinken.

Hier zijn enkele dingen om in gedachten te houden:

Sanitaire leidingen die vóór 1986 zijn geïnstalleerd, kunnen lood bevatten. Laat je water testen als je je zorgen maakt.
Vergeet niet dat u verantwoordelijk bent voor het testen van uw eigen water – zelfs als u uw water uit een bron of bronwaterbron drinkt. Uw nationale gezondheidsdienst kan u helpen een gecertificeerd laboratorium te vinden voor jaarlijkse tests.
Gebruik een waterfiltratiesysteem zoals het Berkey Water Filter om gifstoffen uit drinkwater te verwijderen. En vergeet niet om uw filtersysteem te onderhouden volgens de aanwijzingen van de fabrikant.
Lees alle labels op flessenwater, zelfs als u het merk eerder hebt gekocht. Maar eerlijk gezegd zijn de meeste merken gebotteld water niet echt van goede kwaliteit.

Bronnen:

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous 4 Tekenen dat je lichaam te zuur is en hoe het te herstellen
Next Gebruikt u giftige zonnebrandolie of crème?

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

‌Ivermectine: het onderdrukte wondermiddel voor Covid-19

Luister naar dit artikel Alsof het een herhaling is van het fiasco dat plaatsvond met hydroxychloroquine, censureren de gevestigde media, sociale media en regeringen gezamenlijk informatie over een medicijn waarvan

Overig

Dit is wat er met je lichaam gebeurt als je regelmatig sojaproducten consumeert!

Luister naar dit artikel Inmiddels weten al veel mensen dat een groot deel van alle soja producten genetisch gemodificeerd zijn. Helaas zijn er nog veel schokkendere feitjes over soja, die

Natuurlijk

7 redenen waarom u gemakkelijk blauwe plekken krijgt

Luister naar dit artikel Een blauwe plek, ook bekend als een kneuzing, is wanneer er een bloeding onder de huid is, die een zeer zichtbare verkleuring in dat deel van