7 redenen waarom u gemakkelijk blauwe plekken krijgt

7 redenen waarom u gemakkelijk blauwe plekken krijgt

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Een blauwe plek, ook bekend als een kneuzing, is wanneer er een bloeding onder de huid is, die een zeer zichtbare verkleuring in dat deel van het lichaam veroorzaakt. Sommige mensen vinden dat ze heel gemakkelijk blauwe plekken krijgen. Hoewel dit gewoon kan betekenen dat die mensen onhandiger zijn dan de meeste, kan het een teken zijn van een onderliggende aandoening die moet worden aangepakt als er zich een onnatuurlijk aantal van hen ontwikkelt.

Als u gemakkelijker blauwe plekken krijgt dan de meeste, zijn hier zeven mogelijke oorzaken.

Vitamine tekort
Het ontbreken van bepaalde vitamines in het lichaam kan ertoe leiden dat u gemakkelijker blauwe plekken krijgt. Als u een tekort hebt aan vitamine C of ascorbinezuur, kan dit scheurbuik veroorzaken, waardoor wonden in een langzamer tempo kunnen genezen en u gemakkelijk blauwe plekken kunt krijgen. Bovendien kunnen mensen met een tekort aan vitamine K blauwe plekken krijgen of overmatig bloeden. Het consumeren van zowel vitaminesupplementen als voedingsmiddelen die rijk zijn aan de vitamine die u mist, kan uw vitaminetekort gemakkelijk corrigeren.

Alcoholmisbruik en leverziekte
Overmatig alcohol drinken is een belangrijke risicofactor voor veel leverziekten. Naarmate deze aandoeningen vorderen, kunnen ze stoppen met het produceren van de eiwitten die helpen bij de bloedstolling, waardoor je gemakkelijk blauwe plekken krijgt. Andere symptomen zijn gezwollen benen, donkere urine en gelige huid en ogen. Gelukkig is leverziekte te behandelen en zijn er bepaalde voedingsmiddelen die je lever kunnen reinigen, zoals kurkuma en avocado’s. Als uw leverziekte wordt veroorzaakt door alcoholgebruik, moet u onmiddellijk stoppen.

Medicijnen
Bloedverdunners zoals warfarine en heparine kunnen ervoor zorgen dat iemand gemakkelijker blauwe plekken krijgt en bloedt. Andere medicijnen die overmatige blauwe plekken kunnen veroorzaken zijn corticosteroïden, glucocorticoïden en antidepressiva. Als u dit soort medicijnen gebruikt, stop dan onmiddellijk en raadpleeg uw natuurlijke arts voor alternatieven.

Bloedingsstoornissen
Bloedingsstoornissen zoals de ziekte van von Willebrand en hemofilie kunnen ervoor zorgen dat uw bloed langzaam of helemaal niet stolt. Hierdoor loopt u het risico op ernstige kneuzingen. Gelukkig zijn er natuurlijke behandelingen die kunnen werken voor zowel von Willebrand als hemofilie. Voor von Willebrand kan het consumeren van voldoende hoeveelheden vitamine C en K uw bloed helpen stollen. Overweeg voor hemofilie om uw consumptie van donkere bladgroenten en oranje fruit te verhogen en over te schakelen naar gebakken, gekookt of gegrild voedsel.

Vasculitis
Vasculitis is een verzamelnaam voor aandoeningen die de bloedvaten kunnen ontsteken. Dit kan leiden tot verhoogde bloedingen en blauwe plekken, maar het kan ook kortademigheid, gevoelloosheid in de ledematen, huidknobbels, paarse vlekken op de huid en zweren veroorzaken. Om vasculitis te voorkomen, vermijd je verwerkte suikers, eet je volle granen en kies je de juiste vetten om te consumeren, zoals die in vis zoals zalm.

Seniele purpura
Seniele purpura, zoals de naam al aangeeft, is een aandoening die ouderen onevenredig treft. Het veroorzaakte donkere paarsrode vlekken op de huid. Deze vlekken kunnen de huid beschadigen en, zelfs wanneer de laesies genezen, kunnen deze vlekken bruin blijven. Meestal verdwijnt seniele purpura na verloop van tijd. Vermijd langdurige blootstelling aan zonlicht en houd rekening met het feit dat u gemakkelijk blauwe plekken kunt krijgen om te voorkomen dat ze terugkomen of terugkeren.

Kanker
In zeer zeldzame gevallen kan een plotselinge toename van bloedingen en blauwe plekken, inclusief bloedend tandvlees, een teken zijn van kanker, met name kanker zoals leukemie die het bloed en het beenmerg aantasten. Om dit op te lossen, behandel je je kanker direct.

Als u de oorzaak van uw blauwe plek direct kunt vaststellen voor een incident, zoals een val, hoeft u zich geen zorgen te maken. In zeldzame gevallen kan blauwe plekken een vroeg waarschuwingssignaal zijn voor een onderliggende aandoening. Als je vaker blauwe plekken ziet opduiken of als ze niet snel weggaan, overweeg dan om onmiddellijk naar je huisarts te gaan voor een consult.

Bronnen:


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Roken en hypertensie: onderzoek toont aan dat het vermogen van het lichaam om de bloeddruk zelf te corrigeren in gevaar komt door de chronische gewoonte
Next Van het nemen van vitamine D-supplementen gedurende meerdere jaren is gevonden om mensen met kanker LANGER te helpen leven

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Dit Amazone-brouwsel is misschien wel het krachtigste antidepressivum dat ooit is ontdekt

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Natuurlijk

Is vasten gezond?

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

De 5 SLECHTSTE Gezondheidsfabeltjes van Reader’s Digest wordt vandaag nog steeds gepropageerd en voortgezet

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat