Gebruikt u giftige zonnebrandolie of crème?

Gebruikt u giftige zonnebrandolie of crème?

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

U vertrouwt op zonnebrandcrème om huidbeschadiging, pijnlijke verbranding te voorkomen en het risico op huidkanker te verminderen als gevolg van overmatige blootstelling aan de zon. Maar de meeste mensen realiseren zich niet dat giftige zonnebrandmiddelen chemicaliën bevatten – die meer kwaad dan goed doen. En de zonnebrand industrie zou graag willen dat u niet geïnformeerd bent over de gezondheidsrisico’s.

Een studie uitgevoerd door de Amerikaanse centra voor ziektebestrijding en -preventie (CDC) ontdekte bijvoorbeeld dat oxybenzone – het actieve ingrediënt in vele soorten giftige zonnebrandcrème – een hormoonverstoorder is en is gekoppeld aan endometriose bij vrouwen en een laag aantal zaadcellen bij mannen. Bovendien ontdekte de CDC dat 96 procent van de mensen in de VS oxybenzone in hun lichaam hebben.

Oxybenzone: is dit het topje van een giftige zonnebrandcrème-ijsberg?

Oxybenzone is destructief voor koraalriffen en absoluut dodelijk voor sommige vormen van zeeleven, zoals hoefijzerkrab-eieren. Onlangs hebben wetgevers in Hawaii een verbod goedgekeurd op de verkoop van zonnebrandmiddelen die oxybenzone en oxtinoxaat bevatten, een andere chemische stof die verband houdt met koraalschade.

Hoewel veel mensen zich bewust zijn geworden van de milieueffecten van sommige zonnefilters, begrijpen maar weinigen hoe deze chemicaliën het directe effect op hun eigen gezondheid beïnvloeden. Het is zelfs niet voldoende om producten met oxybenzone te vermijden.

In werkelijkheid: de ergste giftige zonnebrandmiddelen bevatten eigenlijk veel andere schadelijke chemicaliën, waaronder para-aminobenzoic acid (PABA) en parabenen.

Gevaarlijke ongewenste bijwerkingen van zonnebrandcrème gebruik

Naast het bevatten van gifstoffen die van invloed kunnen zijn op uw gezondheid en de gezondheid van het milieu, kan overmatig gebruik van zonnebrandcrème bijdragen aan onvoldoende vitamine D-spiegels.

Zie je, in behoorlijke hoeveelheden heeft ons lichaam de voeding van de zon nodig. Houd in gedachten dat onze huid blootstellen aan de zon de beste manier is om vitamine D-productie in het lichaam te activeren.

Helaas, met steeds meer mensen die binnen werken en onder de zonnebrandcrème zitten wanneer ze naar buiten gaan, heeft nu een hoger percentage mensen een vitamine D-tekort.

Waarom is dit zo slecht? Omdat we weten dat vitamine D helpt om ontstekingen te verminderen; speelt een belangrijke rol bij de celgroei en de gezondheid van het immuunsysteem plus verbeterde neuromusculaire integriteit.

De onmiskenbare waarheid is: een gebrek aan vitamine D is gekoppeld aan verschillende aandoeningen waaronder ademhalingsaandoeningen, kanker en zelfs de ziekte van Alzheimer.

Drie alternatieven voor giftige zonnebrandcrème

Begrijp de boodschap van vandaag alstublieft niet verkeerd: het is belangrijk om uw huid te beschermen tegen overmatige blootstelling aan UVA-stralen. Maar reiken naar een fles zonnebrandcrème, zelfs natuurlijke zonnebrand olie, is niet de enige oplossing.

Controleer de ingrediënten. De beste zonnebescherming voor uw gezondheid vermeldt zinkoxide als zijn actieve ingrediënt en zal geen oxybenzone bevatten.
Als je je zorgen maakt over te lange blootstelling aan de zon: gebruik een hoed in plaats van de sunblock als je voor een wandeling of een lange tijd de tuin in gaat. Bovendien is zonbeschermende kleding geweldig voor buitenenthousiasten. Een licht jasje of shirt met lange mouwen is bijvoorbeeld goed genoeg om de meeste mensen te beschermen tegen te veel blootstelling aan de zon.
En, ten slotte, om je huid en immuunsysteem gezond te houden – eet een dieet dat rijk is aan antioxidanten (te vinden in biologisch fruit en groenten) om je huid van binnenuit te beschermen.
Vergeet niet, hoe donkerder je huid, hoe meer tolerantie je hebt voor blootstelling aan de zon. Maar uiteindelijk is het beste advies om gezond verstand te gebruiken en niet te overdrijven.

Bronnen:


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Whole Foods flessenwater bevat meer arsenicum dan kraanwater
Next 5 leefstijlfactoren gekoppeld aan een langere levensduur, tot 14 jaar

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Populair artritissupplement biedt ONVERWACHTE gezondheidsvoordelen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Het kennen van de tekenen van bloedvergiftiging kan een leven redden!

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Yikes! Bijna de helft van alle populaire sapmerken bevat GIFTIGE zware metalen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat