Copaiba Olie: hoe te gebruiken om chronische pijn, psoriasis, eczeem, acne, angst en depressie zonder medicatie te verhelpen

Copaiba Olie: hoe te gebruiken om chronische pijn, psoriasis, eczeem, acne, angst en depressie zonder medicatie te verhelpen

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Essentiële oliën bieden geweldige genezende voordelen voor lichaam, geest en geest, en zijn soms zelfs effectievere natuurlijke remedies dan commerciële medicijnen en geneesmiddelen.

Copaiba olie is een van deze opmerkelijke oliën en biedt een groot aantal gezondheidsvoordelen. Het is een speciale mix van vier verschillende soorten en wordt gewonnen uit de balsamico hars van de Copaiba-bomen, Copaifera Officinalis en Copaifera langsdorffi, die afkomstig zijn uit het Amazone-regenwoud.

Mensen in Zuid-Amerika hebben het eeuwenlang gebruikt en ondanks de medicinale eigenschappen wordt de copaiba-olie vaak toegevoegd aan verschillende cosmetische producten, zoals parfums, crèmes, lotions en zeep.

Het behandelt angst en verzacht huidirritaties, verbetert de gezondheid van het hart en helpt de spijsvertering, versterkt het immuunsysteem. Bovendien kalmeert het het ademhalingssysteem, vermindert het de prikkelbaarheid van neuronen en helpt het cellulaire ondersteuning.

Onderzoekers hebben ontdekt dat de drie soorten copaiba-olie – Copaifera cearensis, Copaifera reticulata en Copaifera multijuga krachtige ontstekingsremmende eigenschappen hebben.

Evidence-based Complementary and Alternative Medicine publiceerde een onderzoek uit 2012 waaruit bleek dat copaiba olie-hars (COR) ontstekingsremmende en neuroprotectieve voordelen kan vertonen na acute neurale aandoeningen wanneer intense ontstekingsreacties optreden, zoals beroerte en hersen / ruggenmergtrauma.

Deze olie is ook een krachtige pijnstiller en heeft antinociceptieve eigenschappen, dus blokkeert het de detectie van een pijnlijke stimulus door de sensorische neuronen. Het Journal of Ethnopharmacology publiceerde een studie die de antinociceptieve werking van twee Amazonische Copaiba-oliën (Copaifera multijuga en Copaifera reticulata) bevestigde bij orale toediening.

De resultaten wijzen er ook op dat de Copaiba-oliën een perifeer en centraal pijnstillend effect hebben, dus ze zouden gunstig zijn bij de behandeling van verschillende gezondheidsstoornissen die gepaard gaan met voortdurend pijnmanagement, zoals artritis.

Veel van de gezondheidsvoordelen zijn te wijten aan de aanwezigheid van het cannabinoïde beta-caryophylleen (BCP), evenals de vele andere ontstekingsremmende en antioxiderende verbindingen die het bevat.

Deze essentiële olie kan op drie manieren worden gebruikt, het kan plaatselijk worden ingenomen, geïnhaleerd en aangebracht.

Het is veilig voor consumptie, maar omdat etherische oliën erg geconcentreerd zijn, smaken ze niet goed als ze direct op de tong worden geplaatst. Voeg een paar druppels toe aan een lege capsule, een soort voedsel of drank, maar u moet eerder een gekwalificeerde arts raadplegen of een professioneel samengestelde blend gebruiken die is gelabeld voor intern gebruik.

Voeg voor de tweede methode de olie toe aan een diffuser en inhaleer het aangename aroma. Je kunt ook rechtstreeks uit de fles ademen. Dit zal je geest kalmeren en stress, angst en depressie bestrijden.

Bij topicale toepassing, voeg een paar druppels ervan toe aan een watje en breng het voorzichtig op de huid aan, om eczeem, acne, psoriasis en huidirritaties te verlichten.

Bronnen:

draxe.com
draxe.com
www.organicfacts.net


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous De etherische olie die tegen angst werkt, verlicht artritis pijn en helpt bij het slapen
Next Knoflookmelk is het huismiddeltje dat u verlichting biedt tegen ischias en rugpijn

About author

redactie
redactie 4499 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Hoe maak je zelf rozenwater?

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Natuurlijk

Deze vrucht heeft meer calcium dan melk van de koe En het stimuleert ook de hersenfuncties!

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Natuurlijk

Wat je moet eten voor een snelle en gezonde detox

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat