Antibiotica zijn zinloos bij griep

Antibiotica zijn zinloos bij griep

Luister naar dit artikel

Europese wetenschappers waarschuwen tegen het zinloos gebruik van antibiotica bij de bestrijding van infecties aan de luchtwegen. Er worden regelmatig artikelen gepubliceerd die artsen er moeten van weerhouden om antibiotica voor te schrijven bij luchtweginfecties. De resultaten van de studies spreken dan ook voor zich.
Men volgde niet minder dan 3.3 miljoen mensen die een infectie van de bovenste luchtwegen hadden gekregen.Volgens de onderzoekers hadden antibiotica slechts een zeer marginaal beschermingseffect tegen mogelijke complicaties. In concrete cijfers moest men aan meer dan 4000 patiënten antibiotica voorschrijven om één complicatie te voorkomen. Dit betekent dat antibiotica in 99,99 procent van de gevallen waardeloos was.
De British Medical Journal publiceerde de resultaten van een studie waar 119 kinderen aan deelnamen met een soortgelijke infectie. Het alarmerende resultaat was dat 83 procent van de kinderen een resistentie hadden opgebouwd tegen antibiotica.
 
Bron


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Gevaccineerde kinderen zijn besmettelijk
Next Is suiker verslavend?

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Bonen: goedkoop, voedzaam en supergezond

Luister naar dit artikel Bonen hebben veel voordelen. Om te beginnen zijn ze goedkoop, makkelijk te bereiden en een goede toevoeging aan vele gerechten. Ze zijn een heerlijke optie om

Natuurlijk

De handen van deze 46-jarige zagen eruit alsof ze 70 was, maar toen vertelde haar vriend haar dit geheime recept…

Luister naar dit artikel Talrijke experts beweren dat de eerste tekenen van veroudering aan onze handen worden getoond. We gebruiken ze elke dag en dat is waarschijnlijk de grootste oorzaak.

Natuurlijk

11 voedingsmiddelen die helpen om er jonger uit te zien

Luister naar dit artikel Ouder worden is een natuurlijk en niet te vermijden onderdeel van het leven. Wat je eet kan echter wel uitmaken; het kan ervoor zorgen dat je