Ze snappen het eindelijk: de WHO beveelt ‘rationele’ drugswetten aan, erkent cannabis als een legitiem medicijn

Ze snappen het eindelijk: de WHO beveelt ‘rationele’ drugswetten aan, erkent cannabis als een legitiem medicijn

Luister naar dit artikel

Veel delen van de Verenigde Staten zitten nog steeds vast in de steentijd als het gaat om hun verouderde standpunt ten aanzien van cannabis, en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft een boodschap voor hen allen: stop het te verbieden!


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


De WHO beveelt de wetgever niet alleen aan een “meer rationele” benadering te volgen van wetten die betrekking hebben op cannabis, maar het internationale bureau benadrukt ook dat cannabis, in tegenstelling tot het officiële standpunt van het Drug Enforcement Agency (DEA), medicinaal is. .

Het deskundigencomité voor drugsverslaving (ECDD) van de WHO heeft onlangs een officieel voorstel gedaan om cannabis opnieuw te classificeren – constitutioneel gezien moet het volledig worden gehergroepeerd – in het licht van nieuwe wetenschappelijke bevindingen die een uitgebreid scala aan medische voordelen aantonen.

Afgelopen herfst hield de commissie haar eerste formele discussie over cannabiswetgeving sinds de komst van de Internationale Drugsconventies in 1961. Deze ene discussie bracht het voor de hand liggende: dat het in feite een misdaad tegen de menselijkheid is om cannabis illegaal te houden.

“Het Comité erkende de schadelijke gevolgen voor de volksgezondheid van deze stoffen, evenals hun potentieel voor therapeutisch en wetenschappelijk gebruik”, leest een officieel persbericht van de commissie na de vergadering.

“Als gevolg hiervan beveelt het Comité een meer rationeel systeem van internationale controle aan met betrekking tot cannabis en aan cannabis verwante stoffen die drugsgerelateerde schade voorkomen, terwijl ervoor wordt gezorgd dat farmaceutische preparaten die van cannabis zijn afgeleid, voor medisch gebruik beschikbaar zijn.”

Het is tijd voor alle landen, staten en gemeenten om eindelijk “het kruid te bevrijden”

Onder het opkomende onderzoek ten gunste van het beëindigen van het cannabisverbod is een studie uit 2015 waarin werd vastgesteld dat cannabis minstens 114 keer veiliger is dan alcohol, evenals een vorig jaar gepubliceerd onderzoek waaruit bleek dat niemand ooit stierf aan het gebruik van cannabis.

Ondertussen sterven tienduizenden mensen jaarlijks aan het drinken van giftige alcohol, wat de lever en andere vitale organen bij normaal gebruik beschadigt.

We weten nu ook dat in staten waar cannabis legaal is, het gebruik van opioïden ver weg is – in tegenstelling tot verboden staten waar het gebruik van opioïden en andere schadelijke medicijnen toeneemt.

Studies tonen ook aan dat cannabis zeer gunstig is voor de hersenen en het zenuwstelsel, waardoor het de hersenveroudering vertraagt en zelfs omkeert.

“Deze aanbevelingen zijn van onschatbare waarde omdat ze kunnen leiden tot het overwinnen van barrières voor onderzoek, het verbeteren van de toegang van patiënten tot op cannabis gebaseerde medicijnen en internationale handel in cannabisproducten”, verklaarde Ethan Russo van het International Cannabis and Cannabinoids Institute in reactie op het nieuwe officiële standpunt van de WHO over cannabis.

Michael Krawitz, een wereldwijde beleidsadviseur bij de non-profit groep FAAAT voor cannabis, is het ermee eens, nadat hij Newsweek had verteld dat de plaatsing van cannabis door de WHO in de Conventie van 1961 een “verschrikkelijke onrechtvaardigheid” was.

“De WHO heeft een lange weg afgelegd om het record recht te zetten,” heeft hij geciteerd in reactie op het nieuws.

“Het is tijd voor ons allemaal om de aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie te ondersteunen en ervoor te zorgen dat de politiek de wetenschap niet overtreft. Voorstanders bedanken de WHO-experts voor hun werk en het leiderschap van de WHO voor het consequent verdedigen van de medische behoeften van onze wereld. ”

Bronnen:

WakingTimes.com

 

Newsweek.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Vruchtensap net zoveel gelinkt aan voortijdige sterfte als suikerhoudende dranken
Next Zeezout verontreinigd met microplastics, slechts een merk test schoon

About author

redactie
redactie 4594 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Nieuws

Frisdrank: 5 Verrassende redenen om onmiddellijk te stoppen

Luister naar dit artikel Dankzij de constante stroom van informatie kijken we anders tegen frisdrank aan. We weten dat het niet al te gezond is, dat ‘light’ frisdrank zijn eigen

Overig

Wat de lengte van je vingers over je persoonlijkheid vertellen

Luister naar dit artikel Wie had er ooit gedacht dat je dingen over jezelf te weten kon komen op basis van je vinger lengte? Hierboven zie je 3 soort type

Overig

‘Kankerverwekkend en hormoonverstorend’: Meer dan helft bestrijdingsmiddelen in Nederland zeer giftig voor de mens

Luister naar dit artikel Meer dan de helft van alle bestrijdingsmiddelen in Nederland blijkt zeer giftig voor de mens, drinkwater, bijen en andere insecten en de bodem. Dat blijkt uit