Vruchtensap net zoveel gelinkt aan voortijdige sterfte als suikerhoudende dranken

Vruchtensap net zoveel gelinkt aan voortijdige sterfte als suikerhoudende dranken

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Terwijl de meeste mensen weten dat suikerhoudende dranken niet gezond zijn, ontdekten onderzoekers onlangs dat vruchtensap niet echt beter is. Onderzoekers hebben recentelijk ontdekt dat het regelmatig drinken van deze sappen evenzeer gekoppeld is aan voortijdige sterfte als het consumeren van met suiker gezoete dranken.

Een studie, die eind mei in het tijdschrift JAMA Network Open werd gepubliceerd, vond dat het drinken van te veel vruchtensap kan leiden tot een verhoogd risico op vroegtijdig overlijden, met een risico tussen 9-42%. Hoewel de suikers die in vruchtensappen als sinaasappelsap worden aangetroffen, van nature voorkomen, suggereert het onderzoek dat ze in werkelijkheid vergelijkbaar zijn met de suikers die worden aangetroffen in frisdranken en andere suikerhoudende dranken.

Het verband tussen vruchtensap en hartaandoeningen

Terwijl verschillende steden in de Verenigde Staten, waaronder Philadelphia en New York, begonnen dranken te belasten met toegevoegde suiker om de consumptie te verminderen, geeft deze nieuwe studie ons een nieuwe definitie van suikerhoudende dranken die suiker gezoete dranken en 100% natuurlijke vruchtensappen bevatten zonder toegevoegde suiker.

De studie gebruikte gegevens uit een ander onderzoek en analyseerde gegevens van meer dan 13.000 volwassenen. Ze ontdekten dat bij personen die 10% of meer van hun dagelijkse calorie-inname vertoonden, suikerhoudende dranken een 44% hoger risico op overlijden ten gevolge van hartaandoeningen hadden, evenals een 14% hoger risico op vroegtijdig overlijden als gevolg van een oorzaak in vergelijking met personen die elke dag minder dan 5% van hun calorieën in de vorm van deze dranken kregen.

Elke extra portie vruchtensap van 12 ons was gekoppeld aan een 24% hoger risico op overlijden door welke oorzaak dan ook. De auteurs van de studie merkten op dat ze niet verrast waren door deze bevindingen, aangezien onderzoek suggereert dat fructose het vermogen heeft om gewichtstoename rond de taille te bevorderen – een bekende risicofactor voor hartziekten.

Het probleem met het gekochte vruchtensap

Deze studie was een van de eerste die de relatie tussen vruchtensap en vroegtijdige dood onderzocht. Dus, wat is het probleem met winkelgekocht vruchtensap? Betekent dit dat alle vruchtensappen slecht zijn?

Het probleem met winkel gekocht vruchtensap is dat het is gepasteuriseerd, wat betekent dat het is uitgeput in vitaminen, mineralen, enzymen en fytonutriënten. Het enige wat u nog over heeft in de meeste sappen die in de winkel worden gekocht, is sterk verwerkt, suikerhoudend water.

In de toekomst zou het interessant zijn om aanvullende studies te zien naar vers bereide, onbewerkte vruchtensappen die thuis zijn gemaakt. Het achterlaten van de essentiële voedingsstoffen zou zelfgemaakte vruchtensappen een gezonder alternatief kunnen maken voor die in de winkel gekochte, verwerkte opties waarvan we nu weten dat ze het risico op vroegtijdig overlijden vergroten.

Bronnen:


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Koffie: een beetje leverliefde in de ochtend
Next Ze snappen het eindelijk: de WHO beveelt 'rationele' drugswetten aan, erkent cannabis als een legitiem medicijn

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Nieuwe theorie over de oorzaak van de ziekte van Alzheimer

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Straling

Nieuwe studie bewijst dat mobiele telefoons kanker veroorzaken

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Nieuws

Let op: Honing bevat plastic

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat