Zeezout verontreinigd met microplastics, slechts een merk test schoon

Zeezout verontreinigd met microplastics, slechts een merk test schoon

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Zeezout wordt door velen gezien als een gezonder alternatief voor geraffineerd keukenzout. Maar een recent onderzoek naar gemeenschappelijke merken zeezout uit de hele wereld heeft aangetoond dat de overgrote meerderheid microplastics bevat.

Microplastics, kleine stukjes petrochemie van minder dan 5 millimeter lang, zijn afkomstig van verpakkingsmaterialen, detergenten, cosmetica en kleding – en komen nu voor in zeewater, zoetwatermeren, in het water levende organismen en zelfs mensen. Waarom is dit een probleem? Er zijn aanwijzingen dat deze kleine deeltjes als hormoonverstoorders en kankerverwekkende stoffen kunnen werken.

Waarschuwing: Microplastieken zijn een wereldwijd gezondheidsrisico geworden

Deskundigen zeggen dat het gebruik van kunststoffen in de afgelopen 50 jaar is gestegen, met een totale wereldwijde productie die van 30 miljoen ton in 1970 naar 322 miljoen ton in 2015 is gestegen.

Microplastieken worden momenteel gevonden in mariene omgevingen over de hele wereld, van tropische lagunes tot arctische oevers – in wateren die zo uiteenlopend zijn als de Keltische zee, de Atlantische Oceaan, de Laurentian Grote Meren, de Stille Oceaan en de Perzische Golf.

Het is niet verwonderlijk dat microplastics overal in de wereld in drinkwater worden aangetroffen.

Een in 2014 gepubliceerde beoordeling in PLoS One concludeerde dat het aantal plastic deeltjes dat in de zee drijft, maar liefst 5 biljoen bedroeg – met een gecombineerd gewicht van meer dan een kwart miljoen ton. Sterker nog, vijf jaar verder zijn de statistieken ongetwijfeld verslechterd.

Zout, dat wordt geproduceerd door de verdamping van zeewater, kan niet anders dan de hoeveelheid microplastics weerspiegelen. Zoals te verwachten is, hoe hoger het niveau van plastic afval in een bepaalde oceaan, hoe groter de kans dat het water zout oplevert dat besmet is met microplastics.

Maar u kunt zich afvragen: kan dit niet worden voorkomen door een goede recycling van plastic? Ondanks de algemene opvatting dat kunststoffen tegenwoordig efficiënt worden gerecycled, is de waarheid: de meeste worden niet gerecycled.

De recyclingspercentages in de VS schommelen zelfs zo laag als 8,8 procent.

Studie: Microplastics besmet wereldwijd voor 90 procent van de wereldwijd bekende tafelzoutmerken
De nieuwe studie, uitgevoerd door onderzoekers van de Incheon National University in Zuid-Korea en Greenpeace Oost-Azië, analyseerde 39 zeezoutmerken uit 21 verschillende landen in Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Azië.

De resultaten, die werden gepubliceerd in Environmental Science and Technology, toonden aan dat 36 van de merken microplastics bevatten.

De wetenschappers hebben geen specifieke merken in het onderzoek geïdentificeerd, maar merkten op dat merken van oorsprong uit Azië bijzonder hoog waren in microplastics. De besmetting was vooral uitgesproken in Indonesië, dat volgens wetenschappers het op een na slechtste niveau van plasticvervuiling op aarde heeft, de tweede plaats is voor China.

Het verbaast niet dat het internationale team van deskundigen dringend heeft opgeroepen tot meer studies om microplastic contaminatie te monitoren. En milieudeskundigen – van wie velen zich steeds meer zorgen maken over dit onderwerp – noemden de studie “meer aanwijzingen voor de angstaanjagende toename van plasticvervuiling.”

Wetenschappers melden: Microplastics absorberen en geven een verscheidenheid aan POP’s vrij – persistente organische verontreinigende stoffen
Er zijn letterlijk duizenden verschillende soorten en maten microplastics, inclusief microbeads, vezels en fragmenten – en de gemiddelde volwassene verbruikt er ongeveer 2.000 per jaar.

Deze diversiteit maakt studie en vergelijking moeilijk, en er is momenteel weinig bekend over de negatieve effecten op de menselijke gezondheid en het milieu. Maar wetenschappers zijn duidelijk bezorgd, vooral gezien het vermogen van microplastics om verontreinigende stoffen te absorberen en vrij te maken.

Volgens een recensie gepubliceerd in PLoS One, zijn plastic deeltjes een “medium voor het transport van giftige chemicaliën in mariene omgevingen.”

Deze giftige chemicaliën omvatten synthetische additieven zoals bisfenol A en polychloorbifenylen (PCB’s), die zijn geclassificeerd als waarschijnlijke carcinogenen. Er zijn aanwijzingen dat sommige van deze gifstoffen in de ingewanden van dieren kunnen worden vrijgegeven.

En ftalaten – chemische verbindingen toegevoegd aan kunststoffen om extra flexibiliteit toe te voegen – zijn aangetoond in dierstudies om het endocriene hormoonsysteem en de voortplantingssystemen te verstoren. Van microplastische fragmenten is ook aangetoond dat ze schadelijke effecten op organismen veroorzaken door micro-letsels te veroorzaken.

Recente studies hebben aangetoond dat polystyreenmicrosferen en microbeads zich kunnen verzamelen in de kieuwen en ingewanden van de zebravis. Deze vissen worden veelvuldig gebruikt in medisch onderzoek, omdat ze een verrassende 70 procent van hun genen met mensen delen.

In feite heeft 84 procent van de genen die met de menselijke ziekte zijn geassocieerd een zebraviscomponent.

Zeker, de accumulatie van synthetische polymeren in zeewater en in het zeeleven voorspelt niet veel goeds voor mensen. Houd in gedachten dat mensen microplastics kunnen binnenkrijgen door zeevruchten en schelpdieren te consumeren.

Kies voor zeezout dat 100 procent vrij is van microplastics

Veel natuurlijke gezondheidsexperts raden Colima Sea Salt aan door Ava Jane’s Kitchen. Een ongeraffineerd, volledig natuurlijk handgemaakt zeezout, dit merk is in het laboratorium getest en bevat geen microplastics en antiklontermiddelen (zoals aluminiumsilicaat).

Bovendien bevat dit gezonde zout 80 essentiële mineralen, waaronder kalium, calcium, ijzer en mangaan. Het is bijzonder rijk aan magnesium, essentieel voor het reguleren van de hartslag en het behoud van gezonde botten.

Opmerking: hoewel reguliere medische autoriteiten beweren dat zout de bloedsuikerspiegel kan verhogen, betwijfelen veel deskundigen op het gebied van de natuurlijke gezondheid dit, omdat het bewijsmateriaal niet sterk is. In feite is een bepaalde hoeveelheid zout nodig voor de gezondheid van het hart, en natriumarme diëten zijn in verband gebracht met een verhoogd risico op cardiovasculaire sterfgevallen.

En een recente nationale enquête naar gezondheid en voeding stelde vast dat hogere natriumdiëten niet geassocieerd zijn met een verhoogde bloeddruk. Dus alles is gezegd en gedaan: het gebruik van 100% natuurlijk zeezout in gematigde hoeveelheden – en het selecteren van een merk dat vrij is van verontreinigingen – is een verstandige beslissing.

Bronnen:


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Ze snappen het eindelijk: de WHO beveelt 'rationele' drugswetten aan, erkent cannabis als een legitiem medicijn
Next Het medische establishment liegt er routinematig over dat patiënten 'hersendood' zijn om hun organen te oogsten voor de multi-miljard dollar transplantatie-industrie

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Vrouwen hebben meer slaap nodig dan mannen, omdat hun hersenen harder werken, volgens de wetenschap

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

SCHOKKENDE VIDEO: Dit is waarom voorverpakte sla heel gevaarlijk kan zijn!

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

‘E-book lezen voor het slapen is slecht’

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat