Koffie: een beetje leverliefde in de ochtend

Koffie: een beetje leverliefde in de ochtend

Luister naar dit artikel

Koffie is een van de meest populaire dranken ter wereld. Miljoenen mensen beginnen hun ochtend met een kopje java of drie en nieuw onderzoek toont aan dat koffie verrassende gezondheidsvoordelen heeft. Hoewel het al goed voelt om koffie te drinken, zeggen wetenschappers dat de geliefde drank eigenlijk ook iets goeds doet voor je lichaam. Nieuwe gegevens suggereren dat koffiedrinkers een lagere incidentie van leveraandoeningen hebben. Sommige bewijzen suggereren zelfs dat koffie de schade kan helpen herstellen die wordt veroorzaakt door het drinken van alcohol.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Koffie is altijd al geliefd vanwege het vermogen om mensen ‘s ochtends wakker te maken op gang te brengen. Dit nieuwe onderzoek van de John Hopkins Bloomberg School of Public Health (JSHPH) zou de manier waarop we naar koffie kijken kunnen veranderen.

Koffie heeft leverbeschermende voordelen

In bevindingen die werden gepresenteerd tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de American Society for Nutrition in Boston, onthulden JHSPH-promovendus en studieleider Emily Hu en haar team de beschermende relatie van koffie met de gezondheid van het leven. Zoals Healthline rapporteert, gebruikte het team informatie verzameld door de nationale studie Atherosclerosis Risk in Communities (ARIC), waarbij gegevens werden geanalyseerd van 14.208 deelnemers tussen de 45 en 64 jaar oud. Mensen die deelnamen aan de studie namen deel door het invullen van dieetonderzoeken voor de duur van 26 jaar.

Hu en haar cohorten gebruikten deze dieetenquêtes om respondenten te vinden die koffie dronken en kruisverwijzingen met deelnemers gaven die leverproblemen meldden. Namen uit de koffiedrinkerslijst werden ook vergeleken met ziekenhuisontslagpapieren en overlijdensakten.

Het team ontdekte uiteindelijk dat koffiedrinkers 21 procent minder risico op leveraandoeningen hadden.

Hu vertelde Healthline: “Het was echt een geweldige ervaring om dit onderzoek te presenteren en het was nogal verrassend hoeveel belangstelling er was in dit onderzoek. Iedereen die van koffie houdt, was verrukt om deze resultaten te horen. ”

“Anderen hebben gezegd dat het niet verrassend zou zijn dat koffie mogelijk een leverziekte beschermt en dat het de lever kan helpen”, voegde ze eraan toe.

De vele gezondheidsvoordelen van koffie

Onderzoek in het verleden heeft aangetoond dat koffie een heleboel kan doen voor je lever. In 2016 ontdekten onderzoekers uit het Verenigd Koninkrijk dat regelmatige koffieconsumptie kan helpen alcoholgerelateerde leverschade te keren. In een recensie die gegevens van negen verschillende gepubliceerde onderzoeken analyseerde, met in totaal 430.000 deelnemers, ontdekten wetenschappers van Southampton University dat het drinken van nog twee kopjes koffie per dag je risico op cirrose met maximaal 44 procent kan verminderen.

Indertijd zei studieleider Dr. Oliver Kennedy: “Cirrose is potentieel fataal en er is geen remedie als zodanig. Daarom is het belangrijk dat het risico van het ontwikkelen van cirrose kan worden verminderd door consumptie van koffie, een goedkope, alomtegenwoordige en goed verdragen drank. ”

Kennedy en zijn team ontdekten dat een kopje koffie per dag gebonden was aan een vermindering van het risico op cirrose met 22 procent, in vergelijking met helemaal geen koffie. Met twee kopjes daalde het risico met 43 procent, en met drie en vier kopjes daalde het risico nog verder – met respectievelijk 57 procent en 65 procent.

Sommige onderzoeken hebben ook aangetoond dat koffie je hersenen kan helpen beschermen naarmate je ouder wordt en zelfs cognitieve achteruitgang en dementie kan afwenden. Wetenschappers hebben consequent geconstateerd dat koffie de gezondheid van de lever beschermt en mogelijk ook bijzonder effectief is tegen kanker.

Maar wat u in uw koffie stopt, is nog steeds belangrijk. Hoewel het goed smaakt, kan het laden van room en suiker elke keer dat je een kopje koffie krijgt, zijn eigen gevolgen hebben.

Bronnen:

Healthline.com

Reuters.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Rozen zijn rood, viooltjes zijn blauw: Manchurische viooltjes zijn ook goed voor dat hart en die lever van jou...
Next Vruchtensap net zoveel gelinkt aan voortijdige sterfte als suikerhoudende dranken

About author

redactie
redactie 4593 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

“Wie veel wit brood, pasta en rijst eet, heeft 49 procent meer kans op longkanker”

Luister naar dit artikel Slechte koolhydraten, zoals die voorkomen in witte rijst, pasta en wit brood, zouden de kans op longkanker sterk vergroten. Dat blijkt uit het grootste onderzoek ooit

Onderzoek

Experts constateren dat vitamine D symptomen van COPD kan verzachten

Luister naar dit artikel Een studie toont aan dat vitamine D meer is dan alleen goed voor de botten: het kan symptomen van chronische obstructieve longziekte (COPD) verlichten, maar alleen

Natuurlijk

Het paleodieet: Eten we verkeerd?

Luister naar dit artikel Zouden we gezonder zijn als we weer gaan eten zoals onze voorouders in de oertijd? Eten we verkeerd en is ons lichaam eigenlijk niets veranderd sinds