Experts constateren dat vitamine D symptomen van COPD kan verzachten

Experts constateren dat vitamine D symptomen van COPD kan verzachten

Luister naar dit artikel

Een studie toont aan dat vitamine D meer is dan alleen goed voor de botten: het kan symptomen van chronische obstructieve longziekte (COPD) verlichten, maar alleen bij mensen die ook een tekort aan vitamine hebben.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


COPD is een overkoepelende term die wordt gebruikt om progressieve longziekten te beschrijven die symptomen veroorzaken zoals verhoogde kortademigheid, veelvuldig hoesten, benauwdheid, piepende ademhaling en beklemming op de borst. Het omvat emfyseem, chronische bronchitis en niet-reversibele astma.

De studie, die werd gepubliceerd in het tijdschrift Thorax, is een systematische review en meta-analyse van gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken (RCT’s) van vitamine D ter voorkoming van COPD-verergering. Vier RCT’s met in totaal 560 deelnemers werden opgenomen in het onderzoek.

Uitgevoerd door een team van onderzoekers uit Europa, toonde de studie aan dat het aanvullen met regelmatige doses vitamine D veilig en significant de symptomen van COPD verminderde. Je kunt deze vitamine krijgen in supplementvorm en in voedingsmiddelen die van nature rijk zijn aan vitamine D, zoals vette vis zoals zalm, tonijn en makreel, runderlever, kaas, champignons en eidooiers.

Dr. Adrian Martineau, een klinisch professor aan de Universiteit van Londen en co-auteur van het onderzoek, legde uit dat vitamine D COPD-symptomen op twee manieren vermindert. Ten eerste verbetert het de immuunrespons van het lichaam op respiratoire virussen die gewoonlijk COPD-aanvallen veroorzaken. Ten tweede verzwakt het schadelijke ontstekingsreacties. Dientengevolge versnelt het herstel – mogelijk het minimaliseren van schade aan de structuur van de long.

Abnormale niveaus van vitamine D zijn in verband gebracht met ademhalingsaandoeningen en verminderde longfunctie. Vitamine D is gunstig voor mensen met COPD omdat ze ook een verhoogd risico op osteoporose hebben, en vitamine D, samen met calcium, kan hierbij helpen.

Het onderzoek toonde ook aan dat de gunstige effecten van vitamine D alleen effect hebben bij mensen met COPD die ook een tekort aan vitamine hebben. Mensen met overgewicht of obesitas, eten niet veel vis of zuivelproducten, leven in een noordelijk klimaat, blijven binnenshuis, of donkere huid – evenals oudere volwassenen – hebben vaak lagere vitamine D-spiegels.

Vitamine D nemen zonder een tekort is nutteloos, waarschuwde de wetenschappers. Er zijn ook risicofactoren die gepaard gaan met het hebben van te veel vitamine D. Het is misschien niet normaal, maar vitamine D-toxiciteit kan de calciumspiegel verhogen en nadelige effecten hebben op de botten, spieren en nieren.

Andere natuurlijke behandelingen voor COPD

Naast vitamine D zijn er ook andere vitamines die gunstig zijn voor COPD. Vitaminen C, A en E kunnen mensen met COPD helpen om hun symptomen te beheersen, ontstekingen te verlichten en ernstige ademhalingsbeschadiging te voorkomen. Deze vitaminen kunnen eenvoudig worden verkregen uit voedingsmiddelen. Je kunt vitamine C krijgen van citrusvruchten zoals sinaasappels, donkere, bladgroene groenten zoals boerenkool, bessen en tomaten. Vette vis zoals zalm, wortels, meloen, squash en broccoli zorgen voor vitamine A. Eet vlees, gevogelte, eieren, fruit en groenten om vitamine E te krijgen.

Het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten, zoals appels, bessen, harten van artisjok, groene thee en gember, kan ook helpen. Dit komt omdat antioxidanten beschermen tegen vrije radicalen die cellen beschadigen. Ze helpen oxidatieve stress te verminderen – die is gekoppeld aan een ontsteking van de luchtwegen van de longen – en bevorderen een betere longfunctie. Het nemen van kruiden zoals pepermunt, kurkuma, rode salie en oregano kan ook nuttig zijn. Het uitvoeren van zachte oefeningen zoals tai chi, wateroefeningen doen zoals aquawalking en het oefenen van ademhalingsoefeningen kan ook de COPD-symptomen helpen verbeteren.

Bronnen

Healthline.com

COPDFoundation.org

MedlinePlus.gov

TheLungHealthInstitute.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Medische Mythen: Je bent belogen over de geschiedenis van vaccins versus mortaliteit ... Leer nu wat de oneerlijke vaccinatieorganisaties niet willen dat je weet
Next Kankerbehandelingen schaden patiënten: Radiotherapie kan verergerde longbeschadiging veroorzaken - studie

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Herstel uw nieren op natuurlijke wijze met zuiveringszout (video)

Luister naar dit artikel Nierziekte betekent dat uw nieren beschadigd zijn en het bloed niet kunnen filteren zoals zou moeten. U loopt een groter risico op nieraandoeningen als u diabetes

Onderzoek

Autisme gelinkt aan conserveringsmiddel in verwerkt voedsel – Nieuwe studie

Luister naar dit artikel Onderzoekers van de University of Central Florida (UCF) hebben cellulaire veranderingen ontdekt in neuronale stamcellen bij blootstelling aan propionzuur (PPA), een conserveermiddel dat wordt gebruikt om

Onderzoek

Vitamine K helpt de gezondheid van hart en botten te ondersteunen

Luister naar dit artikel Volgens de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) sterven elk jaar ongeveer 610.000 mensen aan hartziekten in de Verenigde Staten. En, in termen van