Deodorants bevatten gevaarlijke aluminiumzouten die de groei van kanker kunnen versnellen

Deodorants bevatten gevaarlijke aluminiumzouten die de groei van kanker kunnen versnellen

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Miljoenen vrouwen gebruiken merk deodorants rechtstreeks uit een drogisterij of supermarkt zonder na te denken over de giftige chemicaliën die op de loer liggen. Om het nog erger te maken, passen ze deze deodorant sticks en sprays ongewild toe om oksels schoon te schoren die naast een ander belangrijk deel van het immuunsysteem van het lichaam liggen: de lymfeklieren.

Na het scheren zijn de open poriën in de onderarm en die lymfeklieren nog kwetsbaarder voor chemicaliën ingebed in de meeste vrij verkrijgbare anti-transpiranten en deodorants. Sommige van die chemicaliën kunnen kanker veroorzaken.

Een bepaald ingrediënt, aluminiumzouten, gevonden in veel deodorants, is door Zweedse onderzoekers op de proef gesteld. Zoals gemeld door Thelocalch.com, gebruikten de onderzoekers van de Universiteit van Genève ratten om te bepalen wat de langdurige blootstelling van aluminiumzouten zou doen.

Ze repliceerden eigenlijk een onderzoek dat al was uitgevoerd met de geïsoleerde borstcellen van vrouwen. Beide onderzoeken hebben hetzelfde resultaat aangetoond. Ze ontdekten dat “langdurige blootstelling aan concentraties aluminium ervoor zorgde dat cellen tumoren vormden en metastaseerden.”

Oncologieprofessor André-Pascal Sappino, de co-auteur van het onderzoek, vergeleek het gebruik van aluminiumzouten met asbest, wat verboden is in de Europese Unie en Zwitserland, maar niet in de Verenigde Staten. Hij hoopt dat Zwitserland binnenkort ook aluminiumzouten zal verbieden. Hoewel deze studie geen “formele link” met borstkanker heeft vastgesteld, heeft het team de groeiende hoeveelheid bewijsmateriaal toegevoegd dat de gevaren van aluminiumzouten, inclusief kanker, aantoont. Hij adviseert vrouwen – en mannen – deodorants te vermijden die deze chemische stof bevatten.

Aluminiumzouten zijn ook bekend onder een paar andere namen. Zoals gemeld door Pubchem.ncbi.gov, kunnen aluminiumzouten gelabeld worden als “Aluminiumchloride, Aluminiumtrichloride, Aluminiumchloride (AlCl3), Aluminiumtrichloride en Trichlooraluminium; AlCl3. “Kijk eens wat je aan het spuiten of wrijven bent onder je armen.

Als het aluminiumzouten bevat, of andere ingrediënten die u niet kunt uitspreken, gooi het dan weg.

Volgens Breastcancer.org is borstkanker de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen, naast huidkanker. Tijdens het leven van een vrouw is er 12% kans op invasieve borstkanker. Dat is 1 op de 8 vrouwen in Amerika.

Mannen zijn ook vatbaar voor borstkanker, zij het wat minder. Het risico voor mannen is 1 op 1000. Waarom niet uw risico verlagen door aluminiumzouten uit uw deodorant te verwijderen?

Bronnen:

Cancer.org
TheLocal.ch
Asbestos.com
Pubchem.ncbi.nlm.nih.gov
Science.NaturalNews.com
BreastCancer.org


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous De wetenschap verklaart 7 dingen die met je lichaam gebeuren als je stopt met het eten van suiker
Next Heb je jicht? ACV is mogelijk de behandeling waar u naar op zoek bent

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Eerste baby geboren na reïmplantatie van ingevroren eierstokken

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Kankerverwekkende palmolie voornaamste ingrediënt Nutella

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

De cardiovasculaire risicoverlagende voordelen van een koolhydraatarm dieet wegen op tegen de mogelijke toename van LDL-cholesterol

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat