Grote studie vindt antioxidanten, vitamines en mineralen zijn “aanzienlijk” hoger in biologisch voedsel

Grote studie vindt antioxidanten, vitamines en mineralen zijn “aanzienlijk” hoger in biologisch voedsel

Luister naar dit artikel

Er is al lang beweerd dat er geen verschil is in voedingswaarde tussen biologische gewassen en conventionele gewassen. Het blijkt echter dat deze veronderstelling gewoon niet waar is. Het is geen geheim dat meer consumenten op zoek zijn naar biologisch geteeld voedsel, vanuit de perceptie dat de pesticiden die op conventionele gewassen worden gespoten schadelijk zijn voor de menselijke gezondheid. Maar wat zegt de wetenschap?


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Een studie gepubliceerd in het British Journal of Nutrition heeft een meta-analyse uitgevoerd op basis van 343 peer-reviewed publicaties die wijzen op “statistisch significante en betekenisvolle verschillen in samenstelling tussen biologische en niet-biologische gewassen / gewasgebaseerd voedsel.”

De studie wees uit dat de concentraties van “een reeks antioxidanten zoals polyfenolen aanzienlijk hoger zijn in organische gewassen / voedingsmiddelen op plantaardige basis, met die van plantaardige voedingsmiddelen, met die van fenolzuren, fl avanonen, stilbenen, fl avonen, fl avonolen”. en anthocyanen zijn naar schatting 19 (95% BI 5, 33)%, 69 (95% BI 13, 125)%, 28 (95% BI 12, 44)%, 26 (95% BI 3, 48)%, 50 (95% BI 28, 72)% en 51 (95% BI 17, 86)% hoger, respectievelijk. ”

In termen van leken, de studie wees uit dat fenolzuren 19% hoger zijn in biologisch voedsel, Flavanones zijn 69% hoger in biologisch voedsel (gekoppeld aan een verminderd risico op verschillende leeftijdsgebonden chronische ziekten), Stilbenen zijn 28% hoger in biologisch voedsel, Flavonen zijn 26% hoger in biologisch voedsel, Flavonol is 50% hoger in biologisch voedsel en Anthocyanen zijn 51% hoger in biologisch voedsel.

Aanzienlijke gezondheidsvoordelen

De hogere concentratie van al deze verbindingen in biologisch voedsel brengt aanzienlijke gezondheidsvoordelen met zich mee. De auteurs merken op dat veel van deze verbindingen in verband zijn gebracht met een verminderd risico op een verscheidenheid aan ziekten zoals kanker, CVD en neurodegeneratieve aandoeningen om er maar een paar te noemen.

Afgezien van het voedingsgehalte, heeft de studie ook de concentraties van het giftige metaal Cadmium (Cd) gemeten, waarbij werd geconstateerd dat in conventionele voedingsmiddelen “aanzienlijk hogere concentraties” werden gevonden. Conventioneel voedsel lijkt bijna 50 procent meer van dit zware metaal te bevatten dan biologisch voedsel. Verder werden ook significante verschillen gevonden voor andere mineralen en vitamines.

Als het gaat om residuen van bestrijdingsmiddelen op niet-biologisch voedsel, vonden de auteurs dat het volume aan bestrijdingsmiddelenresiduen vier keer hoger was in conventionele gewassen.

Bevestiging met recente studies

Houd er rekening mee dat het bovenstaande onderzoek uit 2014 komt. Een van de nieuwste onderzoeken is onlangs gepubliceerd in het tijdschrift Environmental Research. Het had de titel “Organische dieetinterventie verlaagt de hoeveelheid pesticiden in urine bij kinderen en volwassenen in de VS”

Deze studie benadrukte dat voeding de primaire bron van blootstelling aan pesticiden is bij zowel kinderen als volwassenen. Het ontdekte dat een organisch dieet de blootstelling aan neonicotinoïde, OP pyrethroid, 2,4-D aanzienlijk verminderde, met de grootste vermindering die werd waargenomen in malathion, clothianidine en chloorpyrifos.

De onderzoekers merkten op dat we allemaal worden blootgesteld “aan een cocktail van giftige synthetische pesticiden gekoppeld aan een reeks gezondheidsproblemen van onze dagelijkse voeding.” Ze leggen uit hoe “gecertificeerde biologische voeding wordt geproduceerd zonder deze pesticiden,” en stellen de vraag: ” Kan biologisch eten echt de hoeveelheid pesticiden in ons lichaam verminderen? ‘ Alle in het lichaam gedetecteerde pesticiden daalden gemiddeld 60,5% na slechts zes dagen op een biologisch dieet.

Eerst testten we de niveaus van pesticiden in hun lichaam op een niet-organisch dieet gedurende zes dagen. We hebben 14 chemicaliën gevonden die potentiële blootstelling aan 40 verschillende pesticiden vertegenwoordigen in elke onderzoekdeelnemer. Deze omvatten organofosfaten, pyrethroïden, neonicotinoïden en het fenoxy-herbicide 2,4-D. Sommige van de pesticiden die we hebben gevonden, zijn gekoppeld aan een verhoogd risico op kanker, onvruchtbaarheid, leerstoornissen, Parkinson, Alzheimer en meer. (bron)

De meest significante druppels traden op in een klasse zenuwbestrijdingsmiddelen, organofosfaten genaamd. Deze klasse omvat chloorpyrifos, een zeer giftig pesticide gekoppeld aan verhoogde autisme, leerstoornissen en verlaagd IQ bij kinderen. Organofosfaten zijn zo schadelijk voor het ontwikkelende brein van kinderen dat wetenschappers hebben aangedrongen op een volledig verbod. (bron)

Een ander onderzoek, uitgevoerd door onderzoekers van de RMIT universiteit, bijna 5 jaar geleden gepubliceerd in het tijdschrift Environmental Research, toonde aan dat het eten van een organisch dieet voor slechts één week de blootstelling aan pesticiden bij volwassenen aanzienlijk verminderde tot 90 procent.

Natuurlijk kunnen hier diepere vragen spelen, zoals hoeveel blootstelling nodig is om schade te veroorzaken. Dat gezegd hebbende, gezien de toxiciteit van deze stoffen en het feit dat ze geen plaats hebben in de menselijke biologie, zou ik aannemen dat iedereen het erover eens zou zijn dat geen enkele hoeveelheid blootstelling aanvaardbaar is als we echt streven naar een optimale gezondheid.

Pesticide oorsprong in chemische oorlogsvoering

Veel van deze middelen zijn in eerste instantie ontwikkeld als zenuwgassen voor chemische oorlogvoering:

Om dit controversiële probleem te begrijpen, is het nuttig om naar de geschiedenis van het gebruik van pesticiden te kijken. Vóór de Tweede Wereldoorlog bestonden de pesticiden die we nu gebruiken nog niet. Sommige pesticiden die momenteel in gebruik zijn, zijn in feite tijdens de Tweede Wereldoorlog ontwikkeld voor gebruik in oorlogsvoering. De organofosfaatinsecticiden zijn ontwikkeld als zenuwgassen en de fenoxy-herbiciden, waaronder 2,4-D (het meest gebruikte herbicide in Canada), zijn gemaakt om het Japanse rijstgewas uit te roeien en later gebruikt als component van Agent Orange om grote gebieden te ontbladeren in oorlogvoering in de jungle. Na de Tweede Wereldoorlog begonnen deze chemicaliën te worden gebruikt als pesticiden in de landbouwproductie, voor het sproeien van buurten in het milieu, voor de uitroeiing van muggen en voor individueel gebruik in huis en tuin. (bron)

Chemische landbouw is sindsdien voornamelijk op economische basis gerechtvaardigd. Er is veel informatie beschikbaar om het idee te ondersteunen dat biologische landbouw in feite op veel verschillende manieren veel voordeliger is, en het idee dat chemische landbouw noodzakelijk en economischer is, lijkt helemaal onjuist. Zijn we ‘bedonderd’? Is ons doen geloven dat chemische en niet-conventionele landbouw noodzakelijk is om eenvoudig grote hoeveelheden geld in handen van deze agrochemische bedrijven te brengen? Hoe zit het met de controle die deze bedrijven hebben over voedsel- en milieubeleid? Al deze onderwerpen en zorgen zijn zeker een goede discussie voor een ander artikel, net als het onderwerp van prijsverschillen tussen biologisch voedsel en niet-biologisch voedsel. Ik wilde gewoon bij gezondheidsresultaten blijven met dit specifieke artikel.

Uiteindelijk vernietigt de chemische landbouw al lang de gezondheid en heeft verwoestende gevolgen voor ons milieu. Het is een raadsel hoe het überhaupt gerechtvaardigd kan zijn en we hebben het tot nu toe geaccepteerd. Het menselijk ras heeft ingrijpende veranderingen nodig om dit probleem aan te pakken. Maar voor nu, als je de middelen hebt om dit te doen, ga biologisch.

Bronnen:

Collective Evolution

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Gebruik zuiveringszout om verkoudheid en griep te bestrijden (video)
Next Russische wetenschappers creëren kunstmatige 'menselijke huid' die sterker wordt wanneer ze wordt uitgerekt

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Dit fruit kan Alzheimer, Parkinson en Reumatoïde Artritis een halt toe roepen

Luister naar dit artikel Nieuw onderzoek dat op zoek naar de helende eigenschappen van de granaatappel is gaande bij de Universiteit van Huddersfield, Engeland. De fuchsia gekleurde vruchten staan erom

Onderzoek

Wetenschappers vinden eenvoudige manier om sneller af te vallen

Luister naar dit artikel Wie voor elke maaltijd een halve liter water drinkt, valt meer af dan wie dat niet doet. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers van de

Vaccinaties

1616 hartstilstanden bij atleten, ernstige problemen, waarvan 1114 doden, sinds COVID-injectie

Luister naar dit artikel Het is zeker niet normaal dat zoveel voornamelijk jonge sporters een hartstilstand krijgen of overlijden tijdens het sporten, maar dit jaar gebeurt het. Veel van deze