Vitamine K helpt de gezondheid van hart en botten te ondersteunen

Vitamine K helpt de gezondheid van hart en botten te ondersteunen

Luister naar dit artikel

Volgens de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) sterven elk jaar ongeveer 610.000 mensen aan hartziekten in de Verenigde Staten. En, in termen van gezondheidsproblemen met botten, zijn de statistieken ook behoorlijk verontrustend.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Volgens de International Osteoporosis Foundation “zullen wereldwijd 1 op de 3 vrouwen ouder dan 50 jaar en 1 op de 5 mannen tijdens hun leven osteoporotische fracturen ervaren.” Ondanks al het onderzoek (en de bestede dollars), zijn effectieve oplossingen echter moeilijk te vinden binnen de conventionele medische wereld.

Gelukkig zijn er volgens integratieve geneeskunde veel intelligente dingen die we kunnen doen om ons risico op hart- en botziekten te minimaliseren, naarmate we ouder worden. Wetenschappelijk onderzoek heeft bijvoorbeeld aangetoond dat het een slimme zet zou kunnen zijn om meer vitamine K in je dieet te krijgen.

Het bewijs dat de juiste vitamine K-niveaus helpen beschermen tegen hartziekten
Houd in gedachten dat veel onderzoeken de verhoging van de vitamine K-inname ondersteunen om jezelf te beschermen tegen hartziekten. In één onderzoek onder 55-plussers had diegenen die de hoogste vitamine K-inname hadden, maar liefst 57% minder sterftecijfer als gevolg van hartziekten gedurende een periode van 10 jaar.

Ze hadden ook een 26% lager sterftecijfer om welke reden dan ook. Na het aanvullen met vitamine K waren ook de nieuwe diagnoses van hartziekten significant lager.

Bovendien bleek uit onderzoek bij postmenopauzale vrouwen dat hogere niveaus van vitamine K2 vrouwen beschermden tegen verkalking van de kransslagaderen, waardoor de snelheid van verkalking met 20% daalde voor degenen met de hoogste inname.

De rol van vitamine K in de gezondheid van botten en het verminderde risico op fracturen

Nog meer goed nieuws: onderzoekers hebben een sterk verband gevonden tussen vitamine K en gezondheid van de botten. We weten dat vitamine K essentieel is voor gezonde botten, omdat verschillende eiwitten in de botten een gezonde hoeveelheid vitamine K nodig hebben om goed te functioneren. Deze vitamine is ook nodig voor de productie van osteocalcine – een eiwithormoon dat nodig is voor nieuwe botvorming.

Vitamine K gaat echter verder dan het ondersteunen van de botvorming en de algehele gezondheid van de botten. Een meta-analyse gedaan in 2017 keek naar gegevens van bijna 81.000 mensen. Hun ontdekking – mensen met de hoogste inname van vitamine K hadden 22% minder botbreuken.

Terwijl onderzoek een verhoogde vitamine K-inname ondersteunt om de gezondheid van hart en botten te beschermen, tonen onderzoeken aan dat de meeste mensen deze vitamine niet in hun dieet krijgen.

De vitamine K in voedsel wordt niet gemakkelijk door je lichaam opgenomen, dus zelfs als je veel bladgroente eet – zoals boerenkool en boerenkool – krijg je misschien nog steeds niet genoeg.

Daarom is suppletie met vitamine K de meest praktische en efficiënte manier om uw vitamine K-inname te verhogen, zodat u profiteert van alle gezondheidsvoordelen die het heeft te bieden. Eén woord van waarschuwing, voor degenen die bloedverdunners gebruiken, moet u uw arts raadplegen over het nuttigen van vitamine K. Het kan in bepaalde situaties gecontra-indiceerd zijn.

De belangrijkste boodschap (hier) is vrij eenvoudig: vergeet nooit de kracht van voeding om het lichaam te helpen genezen en het te beschermen tegen schade.

Bronnen:

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Baden met CBD! Geweldig voor fibromyalgie en slaapverbetering
Next Grapefruitsap drinken vermindert de verharding van de slagaderen, voorkomt hartaandoeningen en beroertes

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Last van hoofdpijn en migraine? Dan heb je een tekort aan DEZE vitamine!

Luister naar dit artikel Veel mensen hebben helaas last van vervelende migraine. Deze soort hoofdpijn is soms zo intens dat je de rest van de dag in bed met de

Onderzoek

Voorgeschreven bloedverdunners kunnen ziekenhuisopnames in verband met COVID-19 helpen verminderen

Luister naar dit artikel De NIH heeft gemeld dat veel personen met COVID-19 abnormale bloedstolsels ontwikkelen door een hoge ontsteking, wat kan leiden tot ernstige gezondheidscomplicaties en mortaliteit. Om manieren

Onderzoek

Het zwakke geslacht? Wetenschap toont aan dat vrouwen sterker zijn dan mannen

Luister naar dit artikel Als het gaat om lang leven, het herstellen van ziektes en het omgaan met trauma, staat er één geslacht onbetwist op nummer 1: de vrouw. Mannen