Voorgeschreven bloedverdunners kunnen ziekenhuisopnames in verband met COVID-19 helpen verminderen

Voorgeschreven bloedverdunners kunnen ziekenhuisopnames in verband met COVID-19 helpen verminderen

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

De NIH heeft gemeld dat veel personen met COVID-19 abnormale bloedstolsels ontwikkelen door een hoge ontsteking, wat kan leiden tot ernstige gezondheidscomplicaties en mortaliteit. Om manieren te vinden om stolling gerelateerd aan COVID-19 te verminderen, hebben onderzoekers van de Universiteit van Minnesota en de Universiteit van Basel in Zwitserland gekeken naar het verminderen van ziekenhuisopnames door voorgeschreven bloedverdunners te gebruiken.
“We weten dat COVID-19 bloedstolsels veroorzaakt die patiënten kunnen doden”, zegt hoofdauteur Sameh Hozayen, MD, MSC, een assistent-professor geneeskunde aan de U of M Medical School. “Maar redden bloedverdunners levens bij COVID-19? Bloedverdunners zijn medicijnen die worden voorgeschreven om bloedstolsels te voorkomen bij patiënten met een eerder bloedstolsel in hun longen of benen. Ze voorkomen ook bloedstolsels in de hersenen die secundair zijn aan abnormale hartritmes, zoals atriale fibrillatie. Bloedverdunners zijn de standaardbehandeling bij deze ziekten, daarom hebben we naar gegevens gekeken om te zien of dit van invloed was op ziekenhuisopnames in verband met COVID-19.”
“We weten al dat overbelaste ziekenhuizen een hoger risico op overlijden hebben bij hun patiënten, dus het verminderen van ziekenhuisopnames kan een positief effect hebben tijdens een COVID-19-golf”, zei Hozayen.

Uit de studie, gepubliceerd in Lancet’s Open Access EClinical Medicine, bleek dat:

patiënten die bloedverdunners gebruikten voordat ze COVID-19 kregen minder vaak werden opgenomen in het ziekenhuis, ondanks dat ze ouder zijn en meer chronische medische aandoeningen hebben dan hun leeftijdsgenoten;
bloedverdunners – ongeacht of ze worden gebruikt voordat ze met COVID-19 werden geïnfecteerd of begonnen wanneer ze werden opgenomen in het ziekenhuis voor de behandeling van COVID-19 – verminderen het aantal sterfgevallen met bijna de helft; en,
gehospitaliseerde COVID-19-patiënten hebben baat bij bloedverdunners, ongeacht het type of de dosis van de gebruikte medicatie.
“Helaas neemt ongeveer de helft van de patiënten die bloedverdunners krijgen voorgeschreven voor bloedstolsels in de benen, longen, abnormale hartritmes of om andere redenen deze niet bij effecten van COVID-19.”, zei Hozayen. “Bij M Health Fairview en de meeste centra over de hele wereld zijn er nu protocollen voor het starten van bloedverdunners wanneer patiënten voor het eerst in het ziekenhuis worden opgenomen voor COVID-19 – omdat het een bewezen essentiële behandelingsoptie is. Buiten COVID-19 is het gebruik van bloedverdunners  bewezen levensreddend te zijn voor mensen met bloedstollingsaandoeningen.”
Met behulp van geanonimiseerde gegevens van M Health Fairview en na het verkrijgen van de juiste goedkeuring van de ethische commissie, was de studie een gezamenlijke inspanning tussen Chris Tignanelli, de faculteit van de M Medical School, Michael Usher, Zachary Kaltenborn, Surbhi Shah en Diana Zychowski; U of M School of Public Health faculteit Ryan Demmer, Pamela Lutsey en Sydney Benson; en Basel University Pathology Institute faculteit Alexander Tzankov en Jasmin Haslbauer.
Onderzoekers merken op dat de volgende stappen voor dit werk zijn om ervoor te zorgen dat de resultaten van deze studie consistent zijn en niet geïsoleerd zijn voor de gezondheidszorgsystemen in geavanceerde landen – zoals de Verenigde Staten en Zwitserland – of in bepaalde populaties, zoals blanken. Ze werken momenteel samen met onderzoeksgroepen in andere delen van de wereld, zoals Egypte, om te kijken hoe bloedverdunners van invloed zijn op patiënten in minder geïnvesteerde gezondheidszorgsystemen en in verschillende patiëntenpopulaties.
Bronnen: Medical Xpress

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.
Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Door vleermuizen overgedragen Nipah virus door doodt 12-jarige jongen, potentieel nieuwe plaag in India
Next Delirium geregistreerd bij tot 80% van de Covid-19 IC-patiënten

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Type 2 diabetes sterk gekoppeld aan een hoger risico op cirrose en leverkanker

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Natuurlijk

Cannabidiol Bewezen een krachtig nieuw antibioticum te zijn

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Opmerkelijk: ouderen met obesitas gaan helemaal niet eerder dood

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat