Top zes remedies voor natuurlijke migraine verlichting

Top zes remedies voor natuurlijke migraine verlichting

Luister naar dit artikel

Migraine is een neurologische aandoening, waarbij je hoofdpijn en symptomen van het autonome zenuwstelsel ervaart. Er zijn eenvoudige en natuurlijke remedies die kunnen helpen de pijn te verminderen en de frequentie te verminderen, zelfs bij gewone mensen.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Migraine wordt nu erkend als een chronische aandoening, niet alleen als een hoofdpijn. Een migraine kan uren duren en wordt veroorzaakt wanneer de slagaders ontstoken raken door het vrijkomen van chemicaliën. Deze chemicaliën komen vrij bij een allergische reactie, stress, slaappatroon, menstruatie, menopauze en vasten.

Symptomen zijn onder meer gevoeligheid voor licht of geluid, veranderingen in eetlust, vermoeidheid en geeuwen, malaise, stemmingswisselingen, hunkering naar voedsel en meestal eenzijdige, bonzende pijn op het hoofd.

Bepaalde voedingsmiddelen behoren tot de meest voorkomende triggers voor hoofdpijn en migraine. Gluten, soja, kunstmatige zoetstoffen, MSG, cafeïne en caseïne zijn de belangrijkste boosdoeners.

Natuurlijke remedies

1. Gember
Gember is een natuurlijke remedie waarvan bekend is dat het helpt de bloedvaten in het hoofd te ontspannen, ontstekingen te verminderen en natuurlijke opiaten in de hersenen te activeren, wat helpt bij het verminderen van de pijn die gepaard gaat met hoofdpijn.

Gember is een van de beste pijnstillers ter wereld met analgetische eigenschappen zoals het populaire ibuprofen, maar dan beter. Het bevat een kwartet, gingerols, paradols, shogaols en zingerone, die actieve ingrediënten zijn om pijn te verminderen. Gember vermindert pijn veroorzakende prostaglandine niveaus in het lichaam.

2. Capsaïcine neussprays
Capsaïcine neussprays zijn een zeer effectieve natuurlijke behandeling voor zowel clusterhoofdpijn als migraine. Ze zijn klinisch getest gedurende meer dan 10 jaar en vertonen een opmerkelijke potentie bij het verlichten van vele aandoeningen die verband houden met de sinus en het hoofd.

3. Vitamine B2 (riboflavine)
Het consumeren van ten minste 400 mg vitamine B2 helpt de symptomen van migraine aanzienlijk te verminderen. De beste bronnen van vitamine B2 zijn vis, eieren, peulvruchten, noten en groene bladgroenten. Het nemen van lagere doses riboflavine (200 mg / dag) lijkt het aantal aanvallen van migraine-hoofdpijn niet te verminderen.

4. Co-enzym Q10 en magnesium
Zowel co-enzym Q10 als magnesium kunnen nuttig zijn bij het voorkomen van migraine en magnesium is aangetoond dat het helpt bij het verminderen van menstruatie-migraine bij patiënten. Langdurig tekort aan CoQ10 kan aanzienlijke spierpijn en hoofdpijn veroorzaken.

Ongeveer 50 procent van de mensen met terugkerende migraine heeft een tekort aan magnesium. Wanneer CoQ10 en magnesium worden ingenomen in combinatie met supplementen of crèmes die de hormoonproductie bij vrouwen in evenwicht houden en stimuleren, worden hun effecten versterkt en ervaren vrouwen doorgaans een afname van hoofdpijn en migrainefrequentie met maar liefst 50%.

5. Essentiële oliën
Essentiële oliën zijn uiterst effectief voor het voorkomen en behandelen van hoofdpijn. Lavendelolie kan lokaal worden geïnhaleerd of aangebracht. Twee tot vier druppels voor elke twee tot drie kopjes kokend water worden aanbevolen bij het inademen van lavendel-oliedampen als een hoofdpijnbehandeling.

Pepermuntolie is ook een verzachtende, fris ruikende olie met vaso-beperkende en vaso-dilaterende eigenschappen, die helpen de bloedstroom in het lichaam onder controle te houden. Hoofdpijn en migrainepijn zijn vaak het gevolg van een slechte bloedstroom en pepermuntolie helpt de bloedvaten te openen en sluiten.

6. Therapie
Probeer relaxatietherapie, zoals een massage, ademtechnieken, yoga, tai chi, acupunctuur en meditatie. Het is gebleken dat ze alle migrainebehandelingen zeer goed en met groot succes aanvullen.

Bronnen:

Wakeup-world.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous De verrassende link tussen stress, kankercellengroei en vitamine C
Next De wetenschap legt uit wat er met je lichaam gebeurt als je elke dag citroenwater met kurkuma drinkt

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

VIDEO: Op deze manier kun je kanker overwinnen met een fruitdieet

Luister naar dit artikel Fruit kan helpen om kanker te bestrijden, ook al bevat het vaak de nodige suikers. Het gaat daarbij om vers fruit. Ingeblikt of gedroogd fruit bevat

Natuurlijk

Alkaline-dieet is geen onzin en heeft wetenschappelijke basis

Luister naar dit artikel Ondanks verwarring over het alkaline-dieet heeft het een wetenschappelijke basis. Dat zegt diëtiste Ellie Krieger in haar column in de Washington Post. Het alkaline-dieet is populair

Natuurlijk

De wetenschap verklaart 7 dingen die met je lichaam gebeuren als je stopt met het eten van suiker

Luister naar dit artikel Statistieken tonen aan dat meer dan 20% van alle Amerikanen meer dan 700 calorieën suiker per dag eet. Suiker heeft een nadelig effect op de algehele