8 verrassende manieren om de huid op natuurlijke wijze te helen en te laten opleven. Kende je # 7 al?

8 verrassende manieren om de huid op natuurlijke wijze te helen en te laten opleven. Kende je # 7 al?

Luister naar dit artikel

Elke tiener heeft het. Sommigen van ons (oke, de meesten van ons) hebben er nog steeds last van. En dat “het” is acne.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Wanneer de acne uiteindelijk verdwijnt, blijven mensen vaak last van acnelittekens houden. De cyclus kan vermoeiend en eindeloos aanvoelen. Gelukkig zijn er een aantal huismiddeltjes die acne littekens kunnen genezen en ervoor zorgen dat je de hele dag door je huid wilt aanraken en bekijken.

1. Eiwit. Eieren zitten boordevol eiwitten en aminozuren die de poriën kunnen verstevigen, en nieuwe puistjes kunnen voorkomen en oude littekens kunnen verlichten. Om dit huismiddeltje te gebruiken, raadt Heal Dove aan om eieren uit drie eieren te kloppen totdat ze donzig en wit zijn. Smeer het eiwit voorzichtig op je huid met je vingers of een watje. Neem de tijd om het eiwit in probleemgebieden te wrijven. Laat het ei wit drogen en spoel af met warm water. Herhaal dit huismiddeltje twee tot drie keer per week voor het beste resultaat.

2. Tomaat. Iedereen heeft gehoord dat je plakjes komkommer over je ogen plaatst, maar plakjes tomaat op je gezicht? Volgens Get Rid of Acne Scars kan het zitten met plakjes tomaat op je gezicht gedurende slechts 15 minuten het uiterlijk van acnelittekens verminderen. Dit komt omdat tomaten lycopeen en zuur bevatten, die beide het lichaam helpen nieuwe huidcellen aan te maken.

3. Honing. Honing is van nature antiviraal, antibacterieel en schimmelwerend. Wanneer plaatselijk aangebracht, kan het effectief acne-veroorzakende microben verwijderen, zegt Organic Facts. Het is ook regeneratief en kan je huid glad maken. Wrijf gewoon een laag honing in de huid en ontspan terwijl het zijn magie doet. Je kunt experimenteren door het toevoegen van kaneel, yoghurt, kurkuma, lavendel etherische olie of tea tree olie om te zien welke combinatie het beste werkt voor je huid.

4. Olijfolie. Vitamine-rijke olijfolie is een krachtpatser tegen veroudering. Olijfolie verstopt de poriën niet en heeft anti-oxidanten en ontstekingsremmende eigenschappen die acne-afschrikking kunnen voorkomen en behandelen. Voeg olijfolie toe aan je dagelijkse huidroutine door het te gebruiken om make-up te verwijderen, of volg het advies van Heal Dove en geef jezelf een gezichtsolie met olijfolie. Om dit te doen, masseert u olijfolie voorzichtig in de huid en concentreert u zich op probleemgebieden. Zodra de poriën verzadigd zijn, gooit u een warm washandje over uw gezicht. Ontspan tot het washandje niet meer warm is. Verwijder het en veeg het overtollige water voorzichtig weg. U kunt dit proces nog een keer herhalen voordat u afspoelt met koud water.

5. Citroen. Het is bekend dat de citroenzuur, melkzuur en glycolzuren in citroensap de productie van collageen verhogen, merkt Heal Dove op. Meer collageen in de huid betekent minder zichtbare acnelittekens. Citroen heeft het dubbele voordeel dat het een natuurlijk ontsmettingsmiddel is tegen acne-veroorzakende bacteriën. Om dit huismiddeltje te gebruiken, was je gezicht met een milde zeep. Pers het sap van één tot drie citroenen in een kom en dep het sap twee à drie keer per week met een watje op het litteken.

6. Aloë vera. De verzachtende gel van aloë vera is een natuurlijke stimulans voor het immuunsysteem, die nodig is voor het regenereren van acne littekenweefsel, meldt Heal Dove. Wrijf de gel van een aloë vera plant (je kunt er eentje thuis laten groeien) één keer per week in je gezicht om littekens te genezen en toekomstige puistjes te voorkomen.

7. Munt. Het pletten van anti-oxidant-rijke muntblaadjes en het aanbrengen van het geëxtraheerde sap op acne littekens kan de huid toon en helpen bij het genezen van littekens, zegt LetHow.

8. Aardappel. Deze remedie voor thuis is effectief, omdat aardappelen wonderlijke antibacteriële eigenschappen hebben en dode huidcellen verwijderen, legt LetHow uit. Het gebruik van dit huismiddeltje kan een nog niet geziene laag van een mooie, gezonde huid onthullen. Om dit huismiddeltje te gebruiken, wrijf je eenvoudig een stukje rauwe aardappel op de acnelittekens.

Bronnen:

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Leven met schouderpijn is niet prettig. Hier zijn enkele huismiddeltjes die je zou moeten proberen
Next De verrassende link tussen stress, kankercellengroei en vitamine C

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Antivirale verdediging vanuit de darmen

Luister naar dit artikel De rol van het darmmicrobioom bij ziekte en gezondheid is goed ingeburgerd. Toch wordt niet goed begrepen hoe de bacteriën in onze ingewanden ons beschermen tegen

Natuurlijk

Hoe ongezond zijn eierdooiers?

Luister naar dit artikel Wie tegenwoordig een eitje eet, kiest er steeds vaker voor om alleen het eiwit te eten. Een eierdooier zit immers boordevol ongezonde voedingstoffen. Maar is dat

middeltjes

Ontstop je bloedvaten met deze zelfgemaakte remedie

Luister naar dit artikel Ontstop je bloedvaten met dit recept dat je zelf thuis kan maken. Het kan ook gebruikt worden in het procédé om  bloed vet te reguleren, waardoor