Gember dwingt kankercellen tot Apoptose effectiever dan Chemotherapie(Hoe gember te gebruiken als geneesmiddel)

Gember dwingt kankercellen tot Apoptose effectiever dan Chemotherapie(Hoe gember te gebruiken als geneesmiddel)

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Gember (Latijnse naam: Zingiber officinale) is een wortel die al duizenden jaren in de volksgeneeskunde wordt gebruikt. We voegen het meestal toe om onze maaltijden een meer pikante smaak te geven, maar de wortel heeft ook ongelooflijke gezondheidsvoordelen, waarbij verschillende aandoeningen worden behandeld, variërend van verkoudheid en de griep tot kanker.

Jarenlang werd gember meestal gebruikt om spijsverteringsproblemen op natuurlijke wijze te behandelen. Er is onderzoek gedaan naar gember om te bepalen wat het precies zo krachtig maakt en ze hebben krachtige antioxidanten in de wortel kunnen identificeren die ontstekingsremmende en anti-kanker eigenschappen hebben.

Een krachtige antikankermiddel

Onlangs heeft het Comprehensive Cancer Center van de Universiteit van Michigan een onderzoek uitgevoerd naar de antikankereffecten van gember, waaruit bleek dat de wortel proliferatie van cellen kan voorkomen en de efficiëntie van veel voorkomende kankerbehandelingen zoals chemotherapie kan verbeteren. De belangrijkste “boosdoeners” achter de eigenschappen tegen kanker werden geïdentificeerd als gingerols, paradols en shogaols, fytochemicaliën waarvan wetenschappers hopen dat ze nog meer kunnen bestuderen in de zoektocht naar de ongrijpbare kankerbehandeling.

Gember versus prostaatkanker

Een van de onderzoeken onderzocht de effecten van gember op muizen die leden aan prostaatkanker. Aan de knaagdieren werd 100 mg gevoed. van gemberextract per kg. van het lichaamsgewicht en de resultaten waren ongelooflijk. In 56% van de muizen was het extract in staat om de grootte van de tumoren te verminderen en de progressie van de ziekte te stoppen. Zowel in vivo als in vitro studies hebben aangetoond dat het extract geen nadelige bijwerkingen heeft.

Gember versus borstkanker

Een andere studie legde gember tegen borstkanker, en de resultaten waren meer dan veelbelovend. Naast het vernietigen van een groot aantal borstkankercellen, kon gember ook het aantal signaalmoleculen binnen deze cellen verminderen die verantwoordelijk waren voor hun verspreiding. De wetenschappers waren verrast door de resultaten en vragen om meer onderzoek naar de kwestie om te zien of gember potentieel een toekomstige behandeling voor borstkanker kan worden.

Gember versus eierstokkanker

De resultaten waren vergelijkbaar wanneer gember werd getest tegen eierstokkanker. Het induceerde apoptose (of geprogrammeerde celdood) in de cellen en hielp de patiënten ook sneller herstellen van chemotherapie.

Concluderend hebben de studies aangetoond dat gember een groot potentieel tegen kanker heeft en de basis kan worden voor verder onderzoek dat een remedie kan bieden voor deze dodelijke ziekte. Voorlopig stellen wetenschappers voor om gember toe te voegen aan je dagelijkse dieet als een preventieve stap tegen kanker. Ze adviseren om 4 gr te consumeren. van gember per dag voor volwassenen, en 1 gr. van de wortel voor zwangere vrouwen en kinderen.

https://www.youtube.com/watch?v=e7dwTpMwG38


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Hoe jicht en gewrichtspijn (urinezuur en kristallen) te elimineren
Next Bewijs dat de ogen opent: Zuiveringszout en kokosolie kan kanker doden

About author

redactie
redactie 4499 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Tekort aan vitamine D kan tot autisme leiden

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Verstopte slagaders? Vijf manieren waarop knoflook kan helpen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Hersengezondheid wordt bepaald door de darmen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat