Ouderen krijgen boete als ze te vaak vallen

Ouderen krijgen boete als ze te vaak vallen

Luister naar dit artikel

Zorginstellingen laten ouderen soms tientallen euro’s extra betalen als ze vaker dan drie keer per jaar na een val de alarmknop indrukken. Dat schrijft het AD. Veel ouderen hebben een alarmknop aan een koord bij zich. Als ze in nood zijn, bijvoorbeeld omdat ze gevallen op de grond liggen, kunnen ze via de knop alarm slaan. Maar bij een aantal zorginstellingen krijgt je een boete als je te vaak hulp nodig hebt. Cliënten van Aafje Thuiszorg in onder meer Rotterdam en Dordrecht betalen na de derde val waarbij ze het alarmeringssysteem inschakelen 37,50 euro per keer. Bewoners van het Dordtse woonzorgcentrum De Merwelanden betalen na drie noodoproepen voor de tijd dat de verpleegkundige hulp verleent: 49,95 euro per uur.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Het devies van de instellingen: het marktmechanisme laten zorgen dat mensen minder vallen. ,,Mensen denken soms dat alles gratis is, maar als zorginstelling kun je je een gratis dienst niet permitteren”, zegt zorgmanager Johan Renting van Merwedelanden tegen het AD.

De extra betaling voor noodhulp is opmerkelijk, omdat ouderen voor de alarmdienst al maandelijks 18 tot 25 euro abonnementskosten betalen.

Bron(nen):   AD

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Paddo’s werken soms beter tegen depressie dan medicijnen. Dit nieuwe onderzoek laat zien hoe ze kunnen helpen
Next Wasknijper op je oren raar? Niet als je dit hebt gelezen!

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Sporten in de winter: onderkoeling dreigt (hypothermie & winterkoude)

Luister naar dit artikel 1. Sporten in de winter: onderkoeling dreigt Sporten tijdens de winter roept niet voor iedereen altijd even aangename herinneringen op. Wind, sneeuw, vriestemperaturen kunnen de pret

Nieuws

JONGE KANKER PATIËNTEN HEBBEN VAAK SPIJT VAN EERSTE BEHANDELINGSBESLUITEN

Luister naar dit artikel Een kleine studie meldde dat bijna een op de vier tieners en jonge volwassenen spijt heeft over de eerste genomen beslissingen over de behandeling. Steun Health

Overig

Bewaar melktandjes dit kan levens redden

Luister naar dit artikel Elk kind overkomt het: Het verliezen van zijn of haar melktandjes! Vroeger legde we deze tandjes onder zijn of haar kussen en dan kwam vroeger de