6 nare gevolgen van te weinig slaap

6 nare gevolgen van te weinig slaap

Luister naar dit artikel

Wie te weinig slaapt wordt niet alleen prikkelbaar en moe, een te korte nachtrust heeft nog veel meer vervelende gevolgen.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


1. Je uiterlijk
Onlangs is er nog een experiment uitgevoerd waarbij willekeurige mensen proefpersonen moesten beoordelen op hun uiterlijk als ze een paar weken weinig of juist normaal hadden geslapen. Stuk voor stuk werden de vermoeide mensen als minder aantrekkelijk beoordeeld.

2. Je gezondheid
Een slaaptekort is slecht voor je immuunsysteem. Wie lange tijd te weinig slaapt, loopt meer kans op hartziekten, een hoge bloeddruk en suikerziekte, stelt de Britse NHS.

3. Je gewicht
Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die minder dan zeven uur per nacht slapen vaker overgewicht en obesitas hebben. Korte slapers maken minder van het hormoon leptine aan, dat ervoor zorgt dat je je vol voelt en meer ghreline, wat juist het hongergevoel stimuleert.

4. Je hersenen
Na een slechte nacht kun je je de hele dag wazig voelen, maar slaap je lange tijd te weinig dan treedt er meer schade op aan je hersenen: je loopt een grotere kans op depressies, angststoornissen en bipolaire stoornis, zo concludeert de NHS.

5. Je libido
Al tijden weinig zin in seks? Kijk eens naar je slaappatroon. Een van de eerste dingen die verdwijnt als je slecht slaapt, is je seksdrive.

6. Je geheugen
Slaap is cruciaal bij het aanmaken en ordenen van nieuwe herinneringen. Ook zorgt het ervoor dat je de belangrijke dingen onthoudt en de rest vergeet.

Bron(nen):   The Independent

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Buikpijn is erg vervelend! Met deze 7 middeltjes kun je thuis je buikpijn verlichten en zelfs verhelpen!
Next Twee Nederlandse patiënten met teken-encefalitis

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Maagzuurremmers veranderen darmflora

Luister naar dit artikel De meest gebruikte maagzuurremmers (protonpompremmers) kunnen de samenstelling van de darmflora drastisch veranderen. Dat schrijven onderzoekers van het Universitair Medisch Centrum Groningen en het Maastricht Universitair

Onderzoek

Griep is bij mannen ernstiger dan bij vrouwen

Luister naar dit artikel Hij doet net alsof hij dood gaat, terwijl het ‘maar een griepje’ is. Hij ligt minstens 3 dagen in bed, terwijl zij na een dag of

Onderzoek

Fluitekruid als medicijn tegen kanker

Luister naar dit artikel De Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool gaan van fluitekruid de basis voor een medicijn tegen kanker maken. De wortel van het onkruid bevat de stof podofyllotoxine,