Twee Nederlandse patiënten met teken-encefalitis

Twee Nederlandse patiënten met teken-encefalitis

Luister naar dit artikel
In Nederland zijn tot nu toe twee en mogelijk drie mensen besmet met teken-encefalitis (TBE). Dat is een vorm van hersenontsteking die tot nu toe alleen voorkam in Oost- en Centraal-Europa.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


In het voorjaar 2016 werd voor het eerst de aanwezigheid van het tekenencefalitisvirus in de natuur in Nederland aangetoond. Na een landelijk alert werden in juli 2 patiënten gemeld die naar alle waarschijnlijkheid tekenencefalitis (tick-borne encephalitis, TBE) hadden opgelopen via een tekenbeet in Nederland.

In Europa wordt jaarlijks bij ongeveer 2.000 tot 3.500 mensen TBE vastgesteld, vooral in Slovenië en de Baltische staten. Ook in Nederland is de ziekte de afgelopen jaren bij enkele patiënten vastgesteld – 7 patiënten in de periode 2006 tot en met 2015 – maar zij waren allemaal geïnfecteerd in het buitenland.

In juni 2016 werd een eerste geval van tekenencefalitis vastgesteld bij een man die niet in het buitenland was geweest. Hij werd door een teek gebeten op de Utrechtse Heuvelrug. In juli werden een tweede geval vastgesteld bij een in de omgeving van Twente. Bij een derde geval van tekenencefalitis kon niet vastgsteld worden of de besmetting effectief in Nederland was opgelopen.

Er bestaat een vaccin dat voor 95 procent bescherming geeft. Mensen die lange tijd verblijven in gebieden waar TBE veel voorkomt, kunnen zich laten vaccineren. Vooralsnog is het vaccineren van risicogroepen in Nederland niet aan de orde omdat onduidelijk is in welke gebieden het virus voorkomt, en het risico op het oplopen van de ziekte tot op heden zeer klein lijkt.

Bronnen

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous 6 nare gevolgen van te weinig slaap
Next Probiotische drankjes zijn geldklopperij. Dit Britse onderzoek toont aan waarom en heeft een spotgoedkoop alternatief dat wel werkt

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Nieuws

Verontruste Lipton-theedrinkers knipten massaal theezakjes open

Luister naar dit artikel Een paar dagen nadat de Keuringsdienst van Waarde de dadelindustrie in Tunesië om zeep had geholpen door te laten zien dat er in dadels larven en

Nieuws

Artsen krijgen veel meer “sponsorgeld” van farmaceuten dan tot nu toe werd gedacht

Luister naar dit artikel De farmaceutische industrie betaalde aan artsen en zorginstellingen vorig jaar 51,6 miljoen euro. Dat is 36 procent meer dan in 2014, schrijft de Volkskrant op basis

Nieuws

Waarschuwing: Opvallend meer teken die de ziekte van Lyme veroorzaken in Belgie!

Luister naar dit artikel Er zijn opvallend meer besmette teken die de ziekte van Lyme kunnen veroorzaken: 37 % in plaats van 10 % twee jaar geleden. Dat blijkt uit