Een kwart van de studenten gebruikt Ritalin, maar er zijn forse bijwerkingen

Een kwart van de studenten gebruikt Ritalin, maar er zijn forse bijwerkingen

Luister naar dit artikel

Studeren op Ritalin is als rijden op een elektrische fiets: het is alsof het vanzelf gaat. Een kwart van de studenten heeft het middel inmiddels ontdekt, maar er zijn forse bijwerkingen.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Uit recent onderzoek van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) blijkt dat een op de vier studenten Ritalin gebruikt om te studeren. Ritalin, dat eigenlijk bedoeld is voor mensen met ADHD, bevat methylfenidaat. Deze stof verbetert de concentratie en helpt ADHD’ers om rustiger te worden.

In principe is een doktersvoorschrift nodig, maar online is het middel gemakkelijk zonder recept te verkrijgen. Wie het gebruikt, krijgt een verhoogde hartslag en voelt zich direct minder moe. Thijs vertelt in Metro over zijn Ritalingebruik bij het schrijven van zijn scriptie een paar jaar geleden. “Ik vond het schrijven van die scriptie zo saai en er moest zoveel gebeuren. Door de Ritalin kon ik me veel beter concentreren, dat was echt een voordeel. In het begin dacht ik ‘Wauw! Ik krijg zoveel gedaan!’ Ik haalde uiteindelijk een 8.”

Maar er waren ook bijwerkingen. “Als je na drie uur ‘s middags een pil neemt, kom je ‘s avonds niet in slaap. Daarbij werd ik er bepaald geen gezelliger persoon van.” Volgens zijn vriendin was hij veel sneller geïrriteerd dan normaal. Ook bij het bijwerkingencentrum Lareb worden veel ernstige bijwerkingen van Ritalin geregistreerd, onder meer hart- en vaataandoeningen, depressie, angst, zelfmoordneigingen en slapeloosheid.

Bron(nen):   Metro

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Uitbehandelde epilepsiepatiënt (8) praat en loopt dankzij dit wondermiddel. Zal dit het Europees Parlement overtuigen?
Next Dit gebeurt er als je dit plekje van je oor masseert. Dit moet iedereen weten!

About author

redactie
redactie 4563 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Psychisch

Beter dan medicijnen: omega-3 essentiële vetzuren waarvan is vastgesteld dat ze van nature depressie behandelen

Luister naar dit artikel Het leven was onaardig tegen je, verraad verborgen achter bijna elke deur. Elke keer dat je door het frame van kansen stapt, zak je door de

Psychisch

Schokkend: Antidepressiva werken niet, maar hebben wél ernstige bijwerkingen

Luister naar dit artikel Antidepressiva werken niet, maar veroorzaken wel ernstige bijwerkingen en zijn bovendien verslavend. Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende

Psychisch

Zonder medicijnen genezen van ADHD, ADD en depressie

Luister naar dit artikel De kans is groot dat je ooit antidepressiva kreeg voorgeschreven of dat je iemand kent die ze gebruikt. Elf procent van de Amerikanen ouder dan 12