Huisartsen schrijven te veel antibiotica voor bij luchtweginfecties

Huisartsen schrijven te veel antibiotica voor bij luchtweginfecties

Luister naar dit artikel
Nederlandse huisartsen schrijven bij luchtweginfecties regelmatig antibiotica voor, ook wanneer richtlijnen dit niet aanbevelen. Het risico op antibioticaresistentie neemt hierdoor toe. Dit blijkt uit onderzoek door het NIVEL, het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg.
Bij keelontsteking gebeurt dit bijvoorbeeld in meer dan de helft van de gevallen. De richtlijnen raden dat echter af.
Volgens NIVEL zijn er twee redenen waarom artsen de standaarden negeren. Artsen vertrouwen ze niet, of patiënten dringen aan op het gebruik van antibiotica.
Huisartsen schrijven in minder dan 2% van de gevallen antibiotica voor die gereserveerd zouden moeten blijven voor gebruik in ziekenhuizen of voor zeer ernstige infecties (tweedelijnsantibiotica). Dit gebeurt vooral bij patiënten die daarvoor in aanmerking komen, zoals oudere patiënten en patiënten met astma of COPD. Het voorschrijven van tweedelijnsantibiotica door huisartsen is daarom geen punt van zorg.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Supermarkten en onze gezondheid
Next Pistachenoten goed voor hart en bloedvaten

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Nieuws

De Verenigde Naties erkennen officieel cannabis als medicijn in historische stemming

Luister naar dit artikel De Verenigde Naties hebben eindelijk de medicinale waarde van cannabis erkend, hebben woensdag gestemd om de plant van een lijst met gevaarlijke drugs te verwijderen en

Overig

Deze video kan de wereld drastisch veranderen.

Luister naar dit artikel De Leugen waarin we Leven… We leven in een wereld die een systeem heeft gemaakt met zulke diepe wortels die al deel uitmaken van onze realiteit en denken

Nieuws

Monsanto Aangeklaagd Voor Misdaden Tegen Mensheid

Luister naar dit artikel PARIJS – Monsanto wordt door internationale voedsel- en landbouworganisaties voor het Internationale Hof van Justitie in Den Haag gedaagd voor misdaden tegen de natuur, mensheid en