De Verenigde Naties erkennen officieel cannabis als medicijn in historische stemming

De Verenigde Naties erkennen officieel cannabis als medicijn in historische stemming

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

De Verenigde Naties hebben eindelijk de medicinale waarde van cannabis erkend, hebben woensdag gestemd om de plant van een lijst met gevaarlijke drugs te verwijderen en de weg vrijgemaakt voor wijdverbreid onderzoek en medisch gebruik van marihuana en medicijnen op basis van de plant.

Deskundigen beschouwen de beslissing als een belangrijke stap in de richting van normalisering van cannabis in de geneeskunde. Al duizenden jaren wordt de plant therapeutisch over de hele wereld gebruikt – daterend uit het oude Egypte en het oude Griekenland, en toen het in de Chinese geneeskunde was in de 15e eeuw voor Christus.

In de afgelopen jaren is er ook een groeiende consensus over het potentieel van cannabis bij de behandeling van symptomen van verschillende stoornissen en ziekten, inclusief maar niet beperkt tot kanker, aids, glaucoom en multiple sclerose.

De VN-commissie voor verdovende middelen stemde met 27 tegen 25 om de cannabis te schrappen van lijst IV van het Enkelvoudig Verdrag inzake verdovende middelen uit 1961 van de VN. De stemming kwam nadat experts van de Wereldgezondheidsorganisatie hadden aanbevolen de plant van de lijst te verwijderen, waar cannabis naast dodelijke en zeer verslavende opioïden zoals heroïne werd vermeld.

Hoewel de plant volgens de VN-wetgeving nog steeds een verboden medicijn is voor niet-medisch en recreatief gebruik, hebben voorstanders de stemming geprezen om de inspanningen om de plant te legaliseren en medisch onderzoek van de plant te valideren, te stimuleren.

“Dit is welkom nieuws voor de miljoenen mensen die cannabis voor therapeutische doeleinden gebruiken, en weerspiegelt de realiteit van de groeiende markt voor op cannabis gebaseerde geneesmiddelen”, aldus een persbericht van een groep voorstanders van drugshervorming.

Facebook heeft ons een schaduwban gegeven. Klik hier om ons te volgen op Telegram zodat u dagelijks onze nieuwste artikelen te zien krijgt!

Dirk Heitepriem, een vice-president bij het Canadese cannabisbedrijf Canopy Growth, vertelde The New York Times dat de stemming een “grote stap voorwaarts” was, en voegde eraan toe: “We hopen dat dit meer landen in staat zal stellen om kaders te creëren die patiënten in nood toegang geven. tot behandeling. ”

De stap heeft ook geresulteerd in een boost voor aandelen die cannabis voor medicinale doeleinden leveren, zoals het geval is bij bedrijven als Canopy.

In de afgelopen jaren is de vraag naar medicinale marihuanaproducten explosief gestegen doordat consumenten schreeuwen om producten die cannabisderivaten bevatten, zoals cannabidiol of CBD, een niet-bedwelmende verbinding. Marktanalisten schatten dat alleen al in de Verenigde Staten de CBD-industrie in 2025 $ 16 miljard waard zou kunnen zijn.

Terwijl zakenmensen op de legale cannabismarkt blij zijn met de stap, blijven sommige voorstanders kritisch over het feit dat de stemming weinig doet om de bijkomende schade aan te pakken die is veroorzaakt door decennia van een oorlog tegen drugs die werd onderbroken door kolonialisme en racisme, en onevenredig zwarte en inheemse gemeenschappen beïnvloedde over de hele wereld.

“De oorspronkelijke beslissing in 1961 om cannabis te verbieden was niet wetenschappelijk onderbouwd en was geworteld in koloniale vooroordelen en racisme”, aldus Anna Fordham, de uitvoerend directeur van het International Drug Policy Consortium.

Ze vervolgde, dat het oorspronkelijke standpunt van de Verenigde Naties over cannabis “de rechten en tradities negeerde van gemeenschappen die al eeuwenlang cannabis kweken en gebruiken voor medicinale, therapeutische, religieuze en culturele doeleinden, en dat dit heeft geleid tot miljoenen in criminaliteit en opsluiting in de wereld.”

Bronnen: The Mind Unleashed

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Facebook verbiedt anti-vaccin "samenzweringstheorieën" precies nu de introductie en uitrol in de VS begint
Next Drie-Kruiden Combo verbetert chronische knieartrose

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Opgekweekte vis: het “ongekende” gezondheidsrisico onthuld

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Volledige lijst van voedselproducten en merken die vol zitten met populaire kanker veroorzakende onkruidverdelger Glyfosaat

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

De wereldwijde elite wil de manier waarop je leeft voor altijd veranderen met de “The Great Reset” -agenda

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat