Monsanto Aangeklaagd Voor Misdaden Tegen Mensheid

Monsanto Aangeklaagd Voor Misdaden Tegen Mensheid

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

PARIJS – Monsanto wordt door internationale voedsel- en landbouworganisaties voor het Internationale Hof van Justitie in Den Haag gedaagd voor misdaden tegen de natuur, mensheid en wegens ecocide. Dit zal plaatsvinden tijdens de Wereld Voedsel Dag op 16 oktober 2016.
Organic Consumers Association (OCA), IFOAM International Organics, Navdanya, Regeneration International (RI), Millions Against Monsanto samen met tientallen voedsel-, landbouw-, en milieuorganisaties hebben gezamenlijk tot deze stap besloten.
De aankondiging is gedaan tijdens de persconferentie, die samenvalt met de COP21 van het VN congres over klimaatverandering (van 30 november tot 11 december in Parijs).
Vandana Shiva, de oprichter van Navdanya vindt:
“Monsanto heeft GMO’s gepusht om de royalty’s binnen te halen van arme boeren door hen met een onbetaalbare schuld te vangen en hen tot zelfmoord aan te zetten. Monsanto promoot een landbouwmodel dat bijdraagt aan wereldwijd minstens 50 procent van de uitstoot van broeikasgassen. Monsanto is ook schuldig aan uitputting van de bodem en waterbronnen, uitroeiing van soorten en afname van de biodiversiteit en de vervanging van miljoenen kleine boeren small farmers wereldwijd.”
Marie-Monique Robin, journalist en auteur van de bestselling documentaire (en boek met dezelfde titel), “The World According Monsanto,” zegt:
“Het Internationale Hof van Justitie is nodig omdat de verdediging van de veiligheid van de planeet en de leefomstandigheden van het leven op aarde in het geding zijn. Alleen door een collectieve herleving van alle levende wezens kunnen we de motor van vernietiging stoppen. Daarom roep ik vandaag alle burgers van de wereld op om deel te nemen aan dit Tribunaal.”
Sinds het begin van de twintigste eeuw heeft Monsanto een constante stroom van hoog giftige producten ontwikkeld die permanent het milieu beschadigt en ziekte of dood van duizenden mensen heeft veroorzaakt.
Het gaat onder andere om de volgende producten:
• PCBs (polychlorinated biphenyl), een van 12 Persistent Organic Pollutants (POP) die menselijke en dierlijke vruchtbaarheid aantasten;
• 2,4,5 T (2,4,5-trichlorophenoxyacetic acid), een dioxine bevattende component van het ontbladeringsmiddel, Agent Orange, dat werd gebruikt door het Amerikaanse leger tijdens de Vietnamese oorlog en nog steeds geboorte-afwijkingen en kanker veroorzaakt;
• Lasso, een bestrijdingsmiddel dat nu verboden is in Europa;
RoundUp, het meest gebruikte bestrijdingsmiddel in de wereld en bron van het grootste gezondheids- en milieuschandaal in de moderne geschiedenis. Dit giftige bestrijdingsmiddel,aangewezen als mogelijk kankerverwekkend voor mensen door de Wereld Gezondheidsorganisatie, wordt gebruikt in combinatie met genetische gemodificeerde (GM) RoundUp Ready zaden in grootschalige monoculturen, voornamelijk om soja te produceren, mais en koolzaad voor dierenvoedsel en biobrandstoffen.
Bron


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Waarom eieren kilo-killers zijn!
Next Kruid van de maand december: Citroenmelisse

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Nieuws

De WHO kondigt aan dat de eerste vaccinproef voor Covid-19 is begonnen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Nieuws

Naar de bioscoop terwijl je geopereerd wordt

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Vaccinaties

Jongen, 11, sterft aan griepvirus dat zijn hart aanviel ondanks het krijgen van de griepprik die volgens NIH-artsen een ‘mismatch voor kinderen’ is

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat