Deze ziekte staat bekend als de stille dood, maar als je hier op let dan kan je het tegenhouden.

Deze ziekte staat bekend als de stille dood, maar als je hier op let dan kan je het tegenhouden.

Luister naar dit artikel

Diabetes staat in sommige landen bekend als de stille dood. Dit komt omdat de symptomen van deze ziekte heel subtiel zijn en je ze makkelijk kan verwarren met iets anders.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Wereldwijd zijn er meer dan 400 miljoen mensen die leven met deze ziekte. Door alert te zijn op de symptomen hiervan kan je ernstige complicaties voorkomen.

Wij vertellen je waar je op moet letten. Al benieuwd waar je op moet letten? Lees dan snel verder!

Vaak naar de wc moeten
Mensen met diabetes hebben een storing in hun glucose toevoer en gebruik. Dit zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel heel snel hoog wordt. Je lichaam ziet dit als een waarschuwing en probeert zo snel mogelijk de bloedsuikerspiegel te verlagen door het weg te spoelen via je urine.

Onwijs veel dorst
Als je vaak moet plassen komt je lichaam vocht tekort. Je lichaam stuurt een signaal naar je hersenen om te vocht in te nemen. Dit word een vicieuze cirkel als je dan zoete drankjes drinkt want dan herhaalt het proces zich alleen maar.

Afvallen zonder dat je daar mee bezig bent
Dit klinkt veel mensen als muziek in de oren. Maar voor mensen met diabetes is dit een teken dat je lichaam niet normaal functioneert. Je lichaam spoelt glucose weg en om te compenseren voor het tekort aan calorieën haalt het eiwitten uit de spieren.

Wonden die niet genezen
Last van een snee die maar niet wilt genezen? Dit kan helaas komen door diabetes. Als je bloedsuikerspiegel te hoog is kunnen bloedvaten beschadigd raken. Normaal gesproken bij een wondje komt er nieuw bloed naar de opening en start het genezingsproces. Maar als de bloedvaten beschadigd zijn duurt dit langer dan normaal.

Diabetes komt niet van de een op de andere dag. Als je op je voeding let dan zal dit de ontwikkeling van diabetes in welke vorm dan ook tegen gaan. Uitzondering diabetes erfelijk is in je familie dan is het belangrijk om je jaarlijks te controleren. Als je er vroeg bij bent kan je voorkomen dat de ziekte erger wordt en bij sommige vormen kan het dan zelfs nog worden teruggedraaid.

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Arts: “Mammogrammen veroorzaken borstkanker”
Next De ouder wordende hond

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Wat de lengte van je vingers over je persoonlijkheid vertellen

Luister naar dit artikel Wie had er ooit gedacht dat je dingen over jezelf te weten kon komen op basis van je vinger lengte? Hierboven zie je 3 soort type

Overig

Gezondheid ALARM: Titaandioxide in onze voedselvoorziening verhoogt het risico op kanker en dementie, rapporteren wetenschappers

Luister naar dit artikel Titaandioxide, een gangbaar additief voor levensmiddelen, wordt van oudsher beschouwd als een ‘inerte en veilige’ stof. Maar het wijdverbreide gebruik van E171 – titaandioxide nanodeeltjes –

Overig

Deze dingen weet jij vast nog niet over je bloedgroep!

Luister naar dit artikel Bij je geboorte staat je bloed type vast, niemand kan er ook maar iets aan veranderen. Er bestaan verschillende bloed groepen, namelijk A, B, AB en