Je loopt een verhoogd risico op dementie als je bij een drukke weg woont

Je loopt een verhoogd risico op dementie als je bij een drukke weg woont

Luister naar dit artikel

Als je in de buurt woont van een drukke weg loop je een verhoogd risico om dement te worden, blijkt uit een studie onder 6 miljoen Canadezen. De mensen die vlak bij een snelweg of drukke provinciale weg wonen (binnen een straal van 50 meter) hebben 7 procent meer risico op dementie. Als je binnen een straal van 300 meter woont daalt dat naar 4 procent, al is dat nog steeds een aanzienlijk extra risico. “Hoe dichter je woont bij drukke wegen, des te groter je risico om dement te worden,” zegt de onderzoeker tegen de New Scientist.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Waarom het verband er is is niet onderzocht. Vermoedelijk heeft het te maken met de schadelijke stoffen die rond wegen hangen en mogelijk ook met de herie.

Bron(nen):   New Scientist

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Na het lezen van dit artikel gooit u nooit geen uien schillen meer weg!
Next 13 producten waar suiker in zit zonder dat je het weet

About author

redactie
redactie 4593 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Studie bevestigt: De meeste vormen van kanker worden veroorzaakt door bewerkte voedingsmiddelen en giftige ingrediënten

Luister naar dit artikel Een recent gepubliceerd onderzoek uit Canada heeft aangetoond dat het totale aantal kankerpercentages dat kan worden gekoppeld aan levensstijl en omgevingsfactoren aanzienlijk is, met bijna 41

Onderzoek

Uw kinderen eten dagelijks 4 keer de aanbevolen hoeveelheid suiker

Luister naar dit artikel Kleuters van vijf jaar eten gemiddeld vier keer meer suiker dan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid, blijkt uit een recente Britse studie. Per dag consumeert de gemiddelde kleuter

Onderzoek

Waarom tarwe, koolhydraten en suiker enorme impact op brein hebben, volgens de neuroloog

Luister naar dit artikel In dit artikel vertelt een neuroloog waarom tarwe, koolhydraten en suiker zo’n negatieve impact op ons brein hebben. Deze voeding leidt volgens hem tot ontstekingen, een verminderde cognitie