Diabetes beter geregeld dankzij korte wandeling na het eten

Luister naar dit artikel

Het is algemeen bekend dat lichaamsbeweging bij type 2 diabetes een gunstige uitwerking heeft op de bloedglucose. In een recente studie stelden wetenschappers uit Nieuw-Zeeland vast dat het effect iets groter is wanneer men na iedere maaltijd 10 minuutjes gaat wandelen in plaats van een dagelijkse wandeling van een half uur.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Voor de studie werden 41 volwassenen van gemiddeld 60 jaar, die minstens 10 jaar type 2 diabetes hadden, verdeeld over twee groepen. Groep 1 wandelde gedurende 14 dagen 30 minuten per dag en groep 2 wandelde gedurende dezelfde periode na iedere maaltijd 10 minuten, dus 3 keer per dag. Na een rustperiode van 30 dagen werden de rollen omgekeerd. De bloedsuikerspiegels van de deelnemers werden nauwkeurig opgevolgd.

Uit de resultaten bleek dat meteen na het eten een korte wandeling maken, ten opzichte van een half uurtje wandelen los van de maaltijden, een gunstiger effect had op de bloedsuikerspiegel. Na iedere maaltijd lag de bloedsuikerspiegel gemiddeld 12% lager en na het avondmaal bleek het effect het grootst: een gemiddelde daling van 22%. De studie was te beperkt om aan te tonen wat dit betekent voor de nood aan medicatie of het voorkomen van complicaties. Voldoende bewegen blijft eens te meer de belangrijkste boodschap.

https://www.diabetes.be/nieuwsbericht/beter-geregeld-dankzij-korte-wandeling-na-het-eten

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Met baking soda kun je deze onvoorstelbare dingen doen!
Next Het reinigen van je longen doe je op DEZE manier! Werkt ontzettend makkelijk!

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Diabetes medicijnen kunnen uw risico op multiple sclerose verhogen

Luister naar dit artikel Diabetes type 2 is een chronische ziekte die alleen al in de VS meer dan 37 miljoen mensen treft. Veel mensen met diabetes zijn afhankelijk van

Onderzoek

KANKER IS AL 100 JAAR TE GENEZEN +Recept onder de naam Budwigpapje

Luister naar dit artikel De relatie tussen Kanker, Suiker en Zuurstof (gebrek) Nobelprijs winnaar Otto Warburg ontdekte dat: Kankercellen eigenlijk nauwelijks zuurstof gebruiken. Verder is de verzuring van het lichaam

Onderzoek

Studie bevestigt: De meeste vormen van kanker worden veroorzaakt door bewerkte voedingsmiddelen en giftige ingrediënten

Luister naar dit artikel Een recent gepubliceerd onderzoek uit Canada heeft aangetoond dat het totale aantal kankerpercentages dat kan worden gekoppeld aan levensstijl en omgevingsfactoren aanzienlijk is, met bijna 41