Waarom hypochonders ook echt moeten oppassen voor hun gezondheid

Luister naar dit artikel

Ben je doodsbenauwd om een of andere nare ziekte op te lopen, dan zou je vrees zo maar eens bewaarheid kunnen worden. Mensen die zich continu zorgen maken over hun gezondheid zouden namelijk twee keer zoveel kans hebben op een hartaanval.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Angst is een bekende risicofactor voor hartziekten. Angst voor ziektes is daarbij niet anders. Mensen die aan deze angst lijden moeten dus ook serieus genomen worden en de juiste behandeling krijgen, vinden Noorse onderzoekers.

Veel mensen zijn wel in meer of mindere mate bang om ziek te worden. Er zijn twee typen mensen met ‘gezondheidsangst’: degenen die om de haverklap bij de dokter zitten, zich steeds laten testen en continu op internet zoeken naar ziektes. En degenen die juist alle contact met dokters en ziektes vermijden.

De onderzoekers bestudeerden ruim 7.000 patiënten binnen de Noorse Hordaland Gezondheidsstudie (HUSK) van wie zo’n 10 procent hypochondrische trekken had. De wetenschappers concludeerden dat degenen die heel bang waren om ziek te worden twee keer zo vaak hartziekten ontwikkelden als de rest. Ze stelden daarnaast vast dat de veelvuldige tests en onderzoeken die hypochonders laten uitvoeren geen enkel positief effect hebben.

In tegendeel, door het lichaam in een continue staat van hoge alertheid te brengen, beschadig je je gezondheid alleen maar, aldus de onderzoekers. De hypochonders onder ons kunnen dus voor hun eigen gezondheid het beste proberen om van hun angst af te komen.

Bron

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Slaapproblemen en homeopathie
Next De Gevolgen van griep-vaccinaties in beeld (2)

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Parasieten in rauwe vis zijn dramatisch gestegen, blijkt uit onderzoek

Luister naar dit artikel De aanwezigheid van parasitaire wormen in rauwe of onvoldoende verhitte zeevruchten, populair in gerechten zoals sushi, sashimi, poke en carpaccio, is sinds de jaren zeventig 283

Onderzoek

Dementiegevallen zullen wereldwijd verdrievoudigen

Luister naar dit artikel 153 miljoen mensen wereldwijd kunnen tegen 2050 dementie hebben, aangezien de vergrijzende bevolking en een slechte levensstijl de gezondheid van de burgers beïnvloeden. Een donderdag gepubliceerd

Onderzoek

Fluoride kan nier- en leverfunctie bij adolescenten verminderen, suggereert studie

Luister naar dit artikel Blootstelling aan fluoride kan leiden tot een vermindering van de nier- en leverfunctie bij adolescenten, volgens een studie gepubliceerd door Mount Sinai-onderzoekers in Environment International in