Ik wist niet dat ijskoud water drinken DIT effect op je lichaam kan hebben.

Ik wist niet dat ijskoud water drinken DIT effect op je lichaam kan hebben.

Luister naar dit artikel

Op een zomerse dag gaat er niets boven een ijskoud glas water. Niet alleen is het verfrissend, het draagt er ook nog eens bij bij dat je je onmiddellijk afgekoeld en energiek voelt.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Maar voor je hier een gewoonte van gaat maken is het misschien handig om dit eerst even te lezen, want er schuilt een addertje onder het gras: ijskoude drankjes kunnen wel eens negatieve gevolgen hebben op je gezondheid. Persoonlijk kwam het als een grote shock voor mij. Water drinken is voor de meeste mensen het begrip voor een gezonde leefstijl. Niet zo gek ook, want water heeft geen calorieën, is natuurlijk en dus ontzettend gezond.

Maar geen zorgen! Het is natuurlijk niet het water wat slecht voor ons is, alleen de temperatuur waarop je het drinkt.

1.

Koud water is een energievreter voor het lichaam, en kan zelfs bij overmatig gebruik tot vermoeidheid lijden.

Je lichaam moet namelijk extra energie verspillen aan het warm laten worden van het water, wat op lange termijn zorgt voor vermoeidheid.

2.

Koud water drinken kan een behoorlijke aanslag zijn op je maag. Denk hierbij aan kramp/pijn, misselijk en duizeligheid

Dat komt omdat koude temperaturen anti – inflammatoire zijn, en ervoor zorgen dat bloedvaatjes zich terugtrekken.

3.

Ken je het gevoel dat je neus gaat lopen en dicht gaat zitten op een koude winterdag?

Dat komt omdat je neus slijm creëert om de lucht de verwarmen voor het het lichaam bereikt.

Koud water zorgt ervoor dat het lichaam in zekere zin hetzelfde reageert, zonder dat daar een reden toe is. Het lichaam reageert er enkel op.

4.

Het drinken van ijskoud water kan een aantal vervelende gevolgen hebben op je spijsvertering. Bij sommige mensen zal het resultaat verstopping zijn, gewoonweg omdat het lichaam uitgeput is van de verwerking van het ijskoude water.

5.

Het drinken van koud water spoelt namelijk koude temperaturen rechtdoor langs je ruggenmerg en in je lichaamsholte.

Je lichaam zal zo snel en zo hard mogelijk aan het werk gaan om het op te warmen, echter, de koude temperaturen hebben onvermijdelijk invloed op sommige van de omliggende systemen, waaronder de zeer belangrijke zenuw die langs de achterkant van je nek loopt.

6.

Er is een gezegde dat het drinken van koud water de spijsvertering juist stimuleert, wat kan helpen bij afvallen omdat het lichaam simpelweg harder moet werken om het te verwerken.

In principe is dit waar, maar dat calorieverbruik wordt gecompenseerd door de negatieve kant die erachter schuilt. Koude temperaturen verharden de vetten in je lichaam juist, wat ze dus eigenlijk moeilijker maakt om te verbranden.

7.

Dit is een probleem wat iedereen wel eens heeft meegemaakt door bijvoorbeeld het eten van een ijsje. Dit fenomeen wordt ook wel ‘Brain Freeze’ genoemd.
IJskoud water kan precies hetzelfde effect hebben, wat natuurlijk als vervelend kan worden ervaren.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous 8 signalen dat u gluten intolerantie heeft
Next Moeder legt een stukje brood op de pleister van haar zoon. Ik wou dat ik dit jaren eerder wist.. Ongelooflijk!

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Hoe lightproducten hebben geleid tot miljoenen extra gevallen van onnodig vroegtijdig overlijden

Luister naar dit artikel In de jaren zeventig begonnen westerse overheden de bevolking te adviseren om zo weinig mogelijk vet voedsel te eten. We maakten kennis met halfvolle melk en

Overig

Neanderthalers gebruikten 50.000 jaar geleden al plantaardige penicilline en aspirine als medicijn

Luister naar dit artikel Neanderthalers kenden al primitieve pijnmedicatie, zo is gebleken. Ze kenden een vorm van penicilline, duizenden jaren voordat de moderne wetenschap het ontdekte. Steun Health Bytes: alleen via

Onderzoek

Leer hoe maagzuurremmers de darmgezondheid bedreigen

Luister naar dit artikel Voor de naar schatting 24 miljoen Amerikanen die dagelijks een antacidum gebruiken, kan deze zuurremmende werking grote problemen opleveren voor de darmgezondheid. Onderzoekers van het Universitair