Gezondheidsvoordelen van fruit

Gezondheidsvoordelen van fruit

Luister naar dit artikel

Fruit; werkt ontzurend, vochtafdrijvend, antiseptisch (infecties), kalmerend en ontspannend op het zenuwstelsel, is bloed- en huid reinigend, is nuttig bij lever- en galproblemen, werkt afslankend, bevat vele verse vitaminen, mineralen, heeft een rijke bron van sporenelementen en enzymen die goed worden opgenomen dankzij de bio-energie, het hoge gehalte aan organisch water en de vruchtzuren, is zeer rijk aan antioxidanten die vrije radicalen neutraliseren, heeft een basenoverschot, heeft ook een bio-energetische waarde (levenskracht); de biofotonen zorgen voor een betere opname en omzetting, verbetert de waterhuishouding, rauwkost, verbetert de darmflora en vandaar uit de immuniteit, bevat bio-actieve stoffen of fytochemicaliën: polyfenolen, carotenoïden (pigmenten; alfa- en beta-caroteen, luteïne, zeaxanthine, lycopeen…), fyto-oestrogenen, geeft weinig belasting van het spijsverteringsstelsel daar de mens reeds van bij zijn ontstaan het verteringsstelsel bezit van een fructivoor. De spijsvertering is de functie van het lichaam die de meeste energie vraagt: door de licht verteerbaarheid van fruit wordt energie gespaard ten gunste van andere metabole processen bvb immuniteit, zelfgenezend mechanisme, cognitieve processen, enzovoort… schenkt enkelvoudige suikers, zijn direct opneembaar en hebben een lage glycemische index.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Mijn dagelijkse activiteit elke ochtend is een liefdevol ritueel waarbij met de meeste zorg een uitgebreid ontbijt bereid wordt van een wisselende keuze aan fruitsoorten van biologische oorsprong. En iets wat je ongetwijfeld zal doen verbazen of zelfs nog niet wist, het allerbeste ogenblik om fruit te eten ‘s ochtends is op een nuchtere maag.
De voorkeur appel is de Granny Smiths of de al bekende Jonagold, in deze appel zitten de volgende antioxidanten: Quercetine, Catechine, Phloridzin en Chlorogeen zuur. Er wordt dus alleen maar gebruik gemaakt van zure appelen, en ik benadruk met klem nooit een variëteit van gemanipuleerde zoetere soorten.

Waarom zal je afvragen, wel de verklaring is dat Granny Smiths en Jonagoldsde appels zijn met de grootste hoeveelheid voedingsvezels en polyfenolen. Deze stoffen overleven het kauwproces en de maagsappen, waardoor ze de dikke darm kunnen bereiken en daar de groei stimuleren van darmbacteriën die gunstig zijn voor de gezondheid. “Het herstel van een evenwichtige darmflora stabiliseert de metabole processen die invloed hebben op de ontsteking en het verzadigingsgevoel”.

Een ander voordeel van de vezels die je in deze appelsoort vindt, is dat ze de maaglediging vertragen en dankzij hun lage glykemische index de glykemie onder controle houden, wat dus ook het risico op diabetes vermindert. Daarom is het dus geen slecht idee om elke dag een Granny Smith te eten in een salade met keuze van Kiwi, Mango, Roze Pompelmoes, Banaan (om de 2 dagen), Granaatappel, Peer, Rode biet, en soms betaalbare seizoen aanbiedingen van eigen bodem, die naar de zomer toe veelvuldig worden aangeboden.

Stuifmeel pollen zijn gekleurde bolletjes die aan de pootjes van de bijen hangen (dikwijls geel-oranje). Dit is geen honing, maar stuifmeel of pollen genaamd. Voor de bijen en larven zijn de pollen de levensnoodzakelijke antibiotica, eiwitten, mineralen en vitaminen (A, B1, B2, B3, B6, B8, B9, B12, C, D, E, en K), en dus ook voor ons niet weg te denken uit het dagelijkse gebruik.

Onze dagelijkse fruitsalade wordt ook verrijkt met een mix van de belangrijkste zaden en pitten: Hennepzaad, Lijnzaad, Pompoenpitten, Zonnebloempitten en af en toe Pijnboompitten (deze laatste rooster ik zonder vetstof lichtjes in een steelpannetje om het meeste vet op te lossen), zo niet kunnen ze soms voor oprispingen zorgen. Een eetlepel stuifmeel pollen (liefst van bij een biologische imker) zijn zeker een must eronder te vermengen.
En als laatste ingrediënt voeg ik er een eetlepel bio okernoten-, amandel-, avocado-, lijnzaad- of koolzaadolie aan toe,

Eet dus écht puur voedsel met de juiste voedingswaarde.

Beter genoeg met alles erin dan heel veel met niets erin.

Bron

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous ‘Wetenschappers ontwikkelen universeel kankervaccin’
Next Ziekenhuizen verzwijgen elk jaar honderden dodelijke medische missers

About author

redactie
redactie 4593 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Groene bladgroenten vertragen de cognitieve achteruitgang met 11 jaar

Luister naar dit artikel Bijna niemand debatteert met het idee dat groenten goed zijn voor je gezondheid. Maar met de groeiende populariteit van functionele geneeskunde en de terugkeer naar dit

Natuurlijk

Dit heerlijke sap zal bloedvaten ontstoppen en hartziekten voorkomen!

Luister naar dit artikel Ondanks de geweldige smaak, is granaatappel een van de gezondste vruchten ter wereld, vol met voedingsstoffen, vitaminen, mineralen en drie keer zoveel antioxidanten als zowel groene

Natuurlijk

Maak je eigen Cannabis Zalf

Luister naar dit artikel Cannabis crème is een prachtige moisturizer en therapeutische zalf. Leer in dit artikel hoe het zelf te maken! Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige