Dit kruid Voorkomt 9 verschillende Oogproblemen waaronder staar!

Dit kruid Voorkomt 9 verschillende Oogproblemen waaronder staar!

Luister naar dit artikel

Peterselie is een kruid dat is ontstaan in het Middellandse-Zeegebied van Zuid-Italië, Algerije en Tunesië. Het is al eeuwenlang gebruikt als zowel een medicinale plant en een bron van voedsel. Voor een klein kruid, levert peterselie zeker een grote voedingswaarde. De voedingsstoffen gevonden in peterselie zijn vele, waaronder:


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


vitamine A
vitamine K
Vitamine C
vitamine E
vitamine B6
vitamine B12
Calcium
Ijzer
Magnesium
Mangaan
Kalium
Zink

Van de vitaminen, mineralen en antioxidanten in peterselie is bekend dat ze bijdragen aan de versterking van het immuunsysteem. Het gehalte aan vitamine A helpt bij het beschermen van het oppervlak van de ogen door ze vochtig te houden. Wanneer vitamine A wordt gecombineerd met andere antioxidanten, kan het risico op leeftijdsgebonden maculaire degeneratie verminderen. Voedsel rijk aan bèta-caroteen zoals spinazie en wortelen zijn zelfs gunstiger in combinatie met peterselie.

Andere carotenoïden in peterselie, luteïne en zeaxanthine, zijn verbindingen die hard werken om oogletsel ontstaan door milieufactoren, zoals UV-straling uitwissen en repareren. Van deze twee carotenoïden is bekend dat ze het risico van cataract beperken, terwijl luteïne werkt om biologische processen die bekend schadelijk zijn voor het netvlies te remmen.

Peterselie heeft ook natuurlijke diuretische effecten die helpt bij verscheidene ziekten zoals nierstenen, urineweginfecties en galblaas stenen, samen met ontstekingsremmende eigenschappen die kiespijn, kneuzingen, insectenbeten en andere oorzaken van ontsteking, waaronder reumatoïde artritis regelen.

Peterselie kan veel meer bieden dan alleen een decoratie op je bord. Van de vluchtige oliecomponenten, in het bijzonder myristicine is aangetoond dat het tumoren kan remmen en beschermt tegen celbeschadiging door oxidatie. Peterselie ondersteunt ook een gezond hart, helpt bij het behoud van sterke en gezonde botten, en kan zelfs worden gebruikt om de bloedsuikerspiegel te reguleren bij mensen die lijden aan diabetes.

JUICING met peterselie

peterselie toevoegen aan uw dieet heeft tal van voordelen voor de gezondheid! Indien mogelijk, kies verse peterselie over de gedroogde vorm van het kruid. Het moet een diep groene kleur hebben, fris en knapperig zijn. Vermijd trossen die verwelkte bladeren of een gele kleur hebben. Het kiezen van organisch peterselie is de beste manier om alle voordelen voor de gezondheid te plukken zonder het risico van ongewenste pesticiden. Hou het gekoeld in een zak, klaar om sap van te maken of te koken.

Er zijn een aantal verbazingwekkende sap recepten met peterselie die geweldig zijn voor behandeling van specifieke oog omstandigheden.

Voor gezonde ogen, probeer het mengen van één van deze heerlijke sappen:

1. Best’s disease: een genetische aandoening die de achterkant van het oog aantast, en van invloed is bij het lezen, schrijven of televisie kijken.

Juice: peterselie, selderij, appels, knoflook, prei, bieten, gember, appels, wortelen, spinazie, citroen, frambozen, kool, druiven en tarwe gras.

2. Staar/Conjunctivitis: Staar kan ontwikkelen samen met de leeftijd, terwijl het eiwit in het oog klonten vormt over de lens. Conjunctivitis is een infectie veroorzaakt door een virus of bacterie die ervoor zorgt dat het oog om pijnlijk, geïrriteerd en rood wordt.

Juice: peterselie, bosbessen, appels, andijvie, spinazie en selderij.

3. Diabetische retinopathie: a diabetescomplicatie die progressieve schade aan het netvlies veroorzaakt.

Juice: peterselie, aardperen, asperges, spinazie, gember, bieten, bleekselderij, frambozen, tarwegras, wortelen, pompoen, prei, knoflook en kool.

4. Glaucoom: een aandoening die schade aan de oogzenuw van het oog veroorzaakt en verergert in de loop der tijd.

Juice: peterselie, komkommer, wortelen, radijs, selderij, frambozen, raap, kool, bieten, appels en pruimen.

5. Macula Degeneratie: de verslechtering van de macula, het kleine centrale gedeelte van het netvlies, waardoor wazig zicht ontstaat.

Juice: peterselie, frambozen, appelen, broccoli, paprika en bladgroenten.

6. Lattice Degeneratie: een verdunning van de perifere retina die perifeer zicht kan beïnvloeden.

Juice: peterselie, wortelen, appels, spinazie, prei, gember, bieten, kool, druiven, selderij, citroen, frambozen en tarwegras.

7. Drijvers: een scheiding van het netvlies dat kleine wolken of donkere vlekken veroorzaakt die bewegen in een deel van het gezichtsvermogen.

Juice: peterselie, selderij, pastinaak, bieten, knoflook, appels, frambozen en wortelen.

8. Optic Nerve Problemen: beschadiging en verlies van de beschermende omhulsel rond de oogzenuw die vervaging en blinde vlekken kan veroorzaken.

Juice: peterselie, bieten, gember, andijvie, wortelen, bessen, kool en tarwegras.

9. Retinitis Pigmentosis: een groep van erfelijke ziekten die een geleidelijke afname van het gezichtsvermogen veroorzaken.

Juice: peterselie, prei, wortelen, bieten, kool, knoflook, gember, druiven, citroen, frambozen, selderij, tarwe gras, appels en spinazie.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Je zal de paardenbloem nooit meer als onkruid beschouwen, als je ziet wat het voor je kan doen
Next Volledige regeneratie van botten, pezen, gewrichten en totale pijnverlichting binnen een week!

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Vitamine D-tekort werkt chronische longziekte in de hand

Luister naar dit artikel Een tekort aan vitamine D doet de longziekte COPD, ook gekend als ‘rokerslong’, sneller ontstaan. Dat blijkt uit onderzoek van UZ Leuven. COPD of chronisch obstructief

Natuurlijk

8 redenen waarom we dagelijks Ananas zouden moeten eten.. Nummer 2 is het Belangrijkst

Luister naar dit artikel Ananas is een van de gezondste vruchten ooit, en we zullen u acht goede redenen geven om deze toe te voegen aan uw menu. Steun Health

Natuurlijk

Chilipepers: van het bestrijden van kanker tot het voorkomen van hartziekten, hier zijn 6 gezondheidsvoordelen van deze pittige favoriet

Luister naar dit artikel Chilipepers zijn een van de meest populaire ingrediënten om ontelbare recepten een kick te geven. Ze zijn roodgloeiend, pittig en voegen een duidelijke pit toe. En