Voeding van invloed op depressies

Voeding van invloed op depressies

Luister naar dit artikel

Binnen de psychiatrie komt langzaam maar zeker onderzoek op gang dat kijkt naar de rol van voeding bij psychiatrische stoornissen. In een recente studie is onderzocht welke dierlijke en plantaardige voedingsmiddelen een gunstig effect hebben op depressies. De resultaten werden gepresenteerd tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de American Psychiatric Association (APA).


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Dr. Drew Ramsey van de Columbia University in New York City gaf aan welke voedingsstoffen een gunstige invloed hebben op onze hersenen. Hij en zijn collega’s stelden op basis van literatuuronderzoek een lijst samen van wat zij noemen ‘brain essential nutrients’ (BEN), d.w.z. essentiële voedingsstoffen voor de hersenen, die gebruikt kunnen worden bij de behandeling en preventie van depressies.

De belangrijke voedingsstoffen zijn: lange-keten omega-3 vetzuren, magnesium, calcium, vezels en vitamine B1, B9, B12, D en E. Deze stoffen komen grotendeels voor in plantaardige voeding en zonlicht is de belangrijkste bron van vitamine D. Maar dat wil niet zeggen dat men alle dierlijke producten moet vermijden. Vitamine B12 wordt vooral aangetroffen in vlees en andere dierlijke producten en is ook ‘van cruciaal belang voor de gezondheid van de hersenen’, aldus de onderzoekers.

Naast groene bladgroenten raden de onderzoekers aan om ook orgaanvlees, wild, noten, schelpdieren (zoals mosselen en oesters), weekdieren (zoals inktvis en slakken) en vis (vooral vette vis, zoals zalm en sardines) te eten. Hoewel wordt aanbevolen om 1 à 2 keer per week vis te eten, moet je wel vis kiezen met een laag kwikgehalte. Daarom kun je het eten van haai en zwaardvis beter beperken. Wat vlees betreft, kun je het beste vlees eten van koeien en schapen die alleen maar met gras gevoed werden.

Uit een Australische gerandomiseerde gecontroleerde studie bij 176 patiënten met herhaaldelijke ernstige depressies onderzocht wat het effect was het effect van een dieet dat rijk was aan deze voedingsstoffen. Het effect van het dieet werd vergeleken met dat van groepsbijeenkomsten die zorgden voor sociale steun. De resultaten van het onderzoek zijn nog niet gepubliceerd, maar de invloed van het dieet is volgens de onderzoekers ‘sterker dan verwacht’.

Tot nu toe richtten de meeste studies zich op de invloed van voeding op depressies en dementie, maar nu wordt ook gestart met onderzoek naar de rol van voeding bij ADHD, angststoornissen en verslavingen.

Bron

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Snel en gemakkelijk recept dat het risico op hart-en vaatziekten kan voorkomen
Next 7 manieren waarop je lichaam om hulp roept die je misschien niet kent!

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Psychisch

Psychiater geeft op sterfbed toe dat ADHD een verzonnen ‘ziekte’ is

Luister naar dit artikel Als jij, of iemand die je kent, een kind heeft dat gediagnosticeerd is met ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder), is de kans groot dat het eigenlijk

Psychisch

Wie is er nou gek? Antidepressiva blijken niet te werken

Luister naar dit artikel Antidepressiva zijn zeer populair en werken niet of nauwelijks. Houdt de farmaceutische industrie ons al twintig jaar voor de gek? Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks

Psychisch

Waarom je moet stoppen met het slikken van antidepressiva

Luister naar dit artikel Medicijnmakers kunnen de bijwerkingen van antidepressiva gemakkelijk verborgen houden voor het volk. Psychiater Kelly Brogan, auteur van de bestseller A Mind of Your Own, vindt het