Waarom je moet stoppen met het slikken van antidepressiva

Waarom je moet stoppen met het slikken van antidepressiva

Luister naar dit artikel

Medicijnmakers kunnen de bijwerkingen van antidepressiva gemakkelijk verborgen houden voor het volk. Psychiater Kelly Brogan, auteur van de bestseller A Mind of Your Own, vindt het schandalig dat ze alle mogelijke tactieken mogen gebruiken, waaronder het weglaten van gegevens, om aan te tonen dat deze medicijnen effectief zijn. Ondertussen wordt er geen aandacht gegeven aan de bijwerkingen.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Tot die bijwerkingen behoren onder andere seksuele dysfunctie, abnormale bloedingen, slapeloosheid, migraine, gewichtstoename, gewelddadig en irrationeel gedrag en zelfmoord.

Verschillende studies hebben gekeken naar groepen mensen die antidepressiva slikken. Keer op keer laten ze zien dat mensen die worden behandeld met antidepressiva er niet op vooruit gaan. Dat in tegenstelling tot mensen die weinig tot geen medicijnen krijgen. Bovendien loopt de eerste groep een groot risico op acute bijwerkingen, aldus dr. Brogan.

Schietpartijen

Maar liefst 60 procent van de patiënten wordt na een behandeling van een jaar nog steeds gediagnosticeerd met depressie. Twee studies concluderen zelfs dat mensen die medicatie voorgeschreven krijgen, er op achteruit gaan.

Dr. Kelly Brogan

Dr. Kelly Brogan

De afgelopen 30 jaar zijn er honderden massale schietpartijen geweest die zijn uitgevoerd door mensen die psychiatrische medicijnen slikten. Big Pharma investeert ieder jaar zo’n 2,4 miljard dollar in reclamespotjes voor medicijnen zoals bijvoorbeeld Prozac. Bijwerkingen worden genegeerd omdat de grote media het geld dat ze van de farmaceuten krijgen goed kunnen gebruiken.Brogan wijst erop dat antidepressiva bekend staan om gewelddadige bijwerkingen, waaronder zelfmoord en moord. In de top 10 van medicijnen die geweld uitlokken vinden we vijf antidepressiva terug.

Voeding

In 2004 waarschuwde de Amerikaanse medicijnwaakhond FDA dat antidepressiva kunnen leiden tot suïcidale neigingen. Je zou zeggen dat mensen wel twee keer nadenken voordat ze de pillen gaan slikken. Maar sinds 2004 is het gebruik van antidepressiva onder kinderen en volwassenen alleen maar toegenomen.

“We hebben een monster gecreëerd,” zegt dr. Brogan. “Miljoenen mannen, vrouwen en kinderen van over de hele wereld hebben last van de bijwerkingen.”

Het is volgens haar extreem lastig om van de antidepressiva af te komen. Als je er eenmaal mee begint is het goed mogelijk dat je er de rest van je leven aan vastzit. Dr. Brogan schrijft in haar boek A Mind of Your Own dat depressie eenvoudig kan worden behandeld met voeding in plaats van medicijnen.

[New York Post]

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous 5000 jaar oude Tibetaanse Remedie, die je maar om de 5 jaar mag gebruiken.
Next Robert De Niro over vaccins en autisme: “We moeten de waarheid achterhalen”

About author

redactie
redactie 4593 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Psychisch

Deze 3 kruiden behandelen depressie op natuurlijke wijze

Luister naar dit artikel Mensen die geen klinische depressie hebben, geven het niet altijd het gewicht dat het verdient. Veel meer dan alleen een uitgebreide periode van “de blues” die

Psychisch

Vitamine D3 helpt mentale aandoeningen voorkomen, verbetert mentale gezondheid

Luister naar dit artikel Veel mensen weten dat vitamine D3 vele aandoeningen, van griep tot kanker, helpt voorkomen door het immuunsysteem te versterken. Er is echter nog maar weinig gepubliceerd

Psychisch

Voeding van invloed op depressies

Luister naar dit artikel Binnen de psychiatrie komt langzaam maar zeker onderzoek op gang dat kijkt naar de rol van voeding bij psychiatrische stoornissen. In een recente studie is onderzocht