Honing in je thee? Een goed idee!

Honing in je thee? Een goed idee!

Luister naar dit artikel

Honing eten kan voorkomen dat je ziek wordt. Dat zeggen de wetenschappers achter het informatieve YouTube-kanaal The Sci Show in een nieuw filmpje. Bijen beschermen hun bijenkast en voedsel immers met antibacteriële proteïnen. De som is snel gemaakt: wie af en toe honing eet, profiteert mee van de voordelen.
‘Honing is een heel krachtige bacterievernietiger’, zegt de presentator aan het begin van het filmpje. Die eigenschap is te danken aan hardwerkende bijen die er antibacteriële proteïnen aan toevoegen. Honing wordt al eeuwen (sinds 8.000 voor Christus) gebruikt om wonden te helen en tot op vandaag wordt het product in een pure vorm gebruikt in ziekenhuizen om infecties tegen te gaan.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te DonerenWaarom honing nu zo perfect is? Er zit suiker, zowel glucose als fructose, in waardoor het een heel verzadigd product is. Daarom snakt honing naar water en zal het meteen al het vocht uit bacteriën opnemen. Daarnaast bestaat honing zelf uit slechts 2 procent water en dat is te weinig om bacteriën te doen overleven.

Natuurlijk antibioticum

Terwijl bijen honing maken, steken ze ook de oxidatie van glucose in gang. Bacteriën haten dit omdat het glucose omzet in glucosezuur en daarna waterstofperoxide. Dit proces leidt ertoe dat honing een pH-waarde heeft van minder dan vier, terwijl bacteriën een pH-waarde van 7 nodig hebben om te groeien.

Bijtjes voegen ook een natuurlijk antibioticum toe aan de zoete lekkernij, bee defensin-1 genaamd. Dat doet exact wat de naam doet vermoeden: het immuunsusteem van de beestjes boosten en hen beschermen tegen allerlei ziektes. In sommige honing vindt men ook methylglyoxaal terug, een component uit de nectar van een Nieuw-Zeelandse bloem met een hoge antibacteriële werking.

Geen honing voor baby’s

Een bacterie, clostridium botulinum, kan wel overleven in honing en kan gevaarlijk zijn. Minder dan 100 nanogram zou een volwassen persoon kunnen doden. Zo’n tien procent van de honing over de hele wereld bevat sporen van deze bacterie in zich. Geen paniek: ons immuunsysteem krijgt ze klein, maar het immuunsysteem van baby’s is nog volop in ontwikkeling. Daarom geef je baby’s jonger dan een jaar uit voorzorg beter geen honing.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous De 7 dingen om je vrouw gelukkig te maken
Next Dit 3 Ingrediënten recept maakt je botten 20 jaar jonger!

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

3 redenen waarom je beter geen salade kunt bestellen

Luister naar dit artikel De meeste mensen denken een verstandige keus te maken als ze een salade bestellen tijdens de lunch. Dat valt helaas nogal tegen, schrijft The Washington Post.

Natuurlijk

‘Onbetwistbare’ conclusie: baanbrekend onderzoek bevestigt dat onevenwichtigheden in de darmbacteriën verband houden met de ziekte van Alzheimer

Luister naar dit artikel Het is misschien een beetje verontrustend om te horen dat biljoenen bacteriën in ons leven – in de mate dat ze maar liefst 90 procent van

Natuurlijk

VIDEO: “Deze krachtige antikankervoeding werkt beter dan chemotherapie en heeft geen nare bijwerkingen”

Luister naar dit artikel Al decennialang wordt mammografie toegepast, maar dat heeft niet geleid tot minder sterfgevallen als gevolg van borstkanker. De meeste vrouwen doen er verstandig aan geen mammogram