3 redenen waarom je beter geen salade kunt bestellen

3 redenen waarom je beter geen salade kunt bestellen

Luister naar dit artikel

De meeste mensen denken een verstandige keus te maken als ze een salade bestellen tijdens de lunch. Dat valt helaas nogal tegen, schrijft The Washington Post. Een salade bevat nauwelijks nuttige voedingsstoffen, het is slecht voor het milieu en er zitten meer calorieën in dan je denkt.
Weinig voedingsstoffen
Sla en andere ingrediënten van een salade zoals radijs en komkommer, bevatten veel meer water dan andere groenten. IJsbergsla bestaat bijvoorbeeld voor 96 procent uit water en heeft daardoor nauwelijks voedingsstoffen. Daarbij komt dat je van andere groenten veel meer eet. Je moet sla maar eens koken, dan blijft er niets van over.
Veel calorieën
Om een salade op smaak te brengen, worden er allerlei ongezonde calorierijke ingrediënten aan toegevoegd, denk aan kaas, dressing of vlees. Zo bevat een gemiddelde salade uiteindelijk net zoveel calorieën en net zo weinig gezonde voedingsstoffen als een broodje kaas.
Slecht voor het milieu
Ten eerste staat sla bovenaan de lijst van voedsel dat het meest wordt verspild. Het is bovendien de belangrijkste oorzaak van voedselvergiftiging. Ten derde neemt het veel ruimte in op de akkers en zijn fossiele brandstoffen nodig om al die sla te vervoeren.
Bron


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Bewezen: overgevoeligheid voor gluten is onzin
Next Hoe kun je antinutriënten in voedsel verminderen

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Vergroot uw hersenkracht met een van de krachtigste flavonoïden ter wereld

Luister naar dit artikel De ziekte van Alzheimer, een progressieve neurodegeneratieve aandoening gekenmerkt door het verlies van geheugen en de algehele hersencapaciteit, neemt toe. Momenteel leven naar schatting 5,8 miljoen

Natuurlijk

Waarom rijst beter koud eten?

Luister naar dit artikel De beste rijst kookt u kort en eet u koud. Dat schrijven Nederlandse onderzoekers. Zij ontdekten een ingewikkelde relatie tussen rijst en bloedsuiker. Witte rijst verhoogt

Natuurlijk

Hoe uw Koffie te veranderen in Superfood!

Luister naar dit artikel Elke dag krijgt een gemiddeld persoon drie mogelijkheden om hun voeding op te waarderen om ze die dag door te helpen en naar de volgende dag