Deze 3 kruiden behandelen depressie op natuurlijke wijze

Deze 3 kruiden behandelen depressie op natuurlijke wijze

Luister naar dit artikel

Mensen die geen klinische depressie hebben, geven het niet altijd het gewicht dat het verdient. Veel meer dan alleen een uitgebreide periode van “de blues” die iedereen van tijd tot tijd ervaart, kan depressie uw leven overnemen, wat een impact heeft op uw werk, uw gezin, uw sociale leven en zelfs uw lichamelijke gezondheid. Helaas doen de meeste behandelingen die artsen voorschrijven voor depressie niet veel om de situatie van patiënten te verbeteren.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Grotendeels ineffectief en veroorzaakt een groot aantal bijwerkingen waaronder zelfmoord, antidepressiva zijn eenvoudigweg geen goede optie voor veel mensen. Gelukkig kunnen verschillende kruiden deze aandoening op natuurlijke wijze verlichten. Hier is een blik op drie goede keuzes.

Saffraan

Saffraan is misschien het meest bekend onder westerlingen als het kruid dat paella zijn kenmerkende kleur geeft, maar dat is slechts het topje van de ijsberg. Dit kruid biedt een lange lijst met gezondheidsvoordelen, waaronder het bestrijden van ontstekingen en tumoren – en depressie.

Er wordt aangenomen dat saffraan de heropname van serotonine stopt (ongeveer zoals SSRI’s op doktersvoorschrift) en neurotransmitters voor dopamine en norepinefrine. Dit zou kunnen helpen verklaren waarom saffraanthee al lang wordt gebruikt om de gemoedstoestand te verbeteren, en klinische studies hebben dit ondersteund, omdat ze vinden dat saffraan-extracten depressieve patiënten meer dan een placebo helpen. Andere studies hebben aangetoond dat het de effecten van antidepressiva versterkt wanneer het naast hen wordt ingenomen en helpt zelfs sommige van hun bijwerkingen te verlichten.

Gouden wortel (Rhodiola Rosea)

De wortel van dit kruid, dat groeit in de bergachtige gebieden van Azië en Europa, is lang gebruikt om depressie, vermoeidheid en angst aan te pakken in Rusland en Scandinavië. Het is een adaptogeen dat de weerstand van je lichaam tegen stress in het algemeen verhoogt, waardoor symptomen zoals uitputting, angst, burn-out en vermoeidheid in onderzoeken worden verminderd.

Het kan de neurotransmitters in je hersenen in balans brengen die tot een depressie kunnen leiden wanneer ze uit balans raken. Een studie wees uit dat mensen die rhodiola namen opmerkelijke verbeteringen in hun algehele depressie opmerkten, evenals emotionele stabiliteit en slapeloosheid; deelnemers aan een groep die een hogere dosis van het kruid kregen, merkten ook een verbeterd zelfrespect op. Een andere studie waarin rhodiola werd vergeleken met de populaire antidepressivum sertraline (Zoloft) toonde aan dat hoewel beide behandelingen de depressie verminderden, rhodiola beter werd verdragen en minder bijwerkingen had.

Sint-janskruid

Hypericum perforatum, of sint-janskruid, is een ander populair kruid dat depressie op natuurlijke wijze kan behandelen. Het wordt al honderden jaren gebruikt om te helpen met stemmingsproblemen, en veel mensen gebruiken het tegenwoordig als een alternatief voor antidepressiva. Hoewel het niet voor iedereen werkt, vinden veel mensen verlichting van het kruid, vooral bij milde tot matige depressies. Het is in onderzoeken aangetoond dat het op een vergelijkbare manier werkt als SSRI’s en biedt een vergelijkbare werkzaamheid met minder bijwerkingen.

Dit kruid heeft echter veel potentiële interacties om in gedachten te houden. Het kan bijvoorbeeld anticonceptiepillen minder effectief maken en mag niet worden gebruikt in combinatie met slaappillen of antidepressiva, dus ga voorzichtig te werk als u dit kruid inneemt en zorg ervoor dat u op interacties controleert.

Je kunt natuurlijk ook depressie bestrijden door je inname van omega-3-vetzuren te verhogen, die voorkomen in voedingsmiddelen zoals sardines, forel en zalm. Het kan ook nuttig zijn om uw inname van foliumzuurrijke voedingsmiddelen zoals donkere bladgroenten, linzen, bonen, avocado’s en zonnebloempitten te verhogen. De verbinding tussen het darmkanaal en de hersenen is sterk en begint nu net onderzocht te worden, maar we weten wel dat goede voeding een heel eind kan helpen in de richting van het verlichten van depressie.

Depressie is niet iets dat lichtvaardig moet worden genomen, maar sterke geneesmiddelen zijn niet de enige optie. Overweeg deze kruiden en andere natuurlijke behandelingen voor depressie zoals yoga en meditatie voordat u uw lichaam blootstelt aan de gevaarlijke bijwerkingen van SSRI’s.

Bronnen:

SteadyHealth.com

PsychologyToday.com

Healthline.com

Mind.org.uk

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Cannabis is veelbelovend voor de behandeling van chronische ontstekingen en pijn
Next Verbeter uw bloedcirculatie op natuurlijke wijze om de dodelijke bijwerkingen van bloedverdunners te voorkomen

About author

redactie
redactie 4593 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Elke vinger is verbonden met 2 organen

Luister naar dit artikel De Japanners hebben een geweldige, op vingers gebaseerde uithardingsbehandeling die slechts vijf minuten van uw tijd in beslag neemt. Eigenlijk is het gebaseerd op de gedachte

Natuurlijk

Hoe uw Koffie te veranderen in Superfood!

Luister naar dit artikel Elke dag krijgt een gemiddeld persoon drie mogelijkheden om hun voeding op te waarderen om ze die dag door te helpen en naar de volgende dag

Natuurlijk

Koffieklysma: krachtige leverreiniging

Luister naar dit artikel “Een koffieklysma is misschien het krachtigste hulpmiddel voor het ontgiften van de lever”, aldus de Engelse voedingsdeskundige Barbara Wren. Hoe werkt koffieklysma? Een koffieklysma werkt op