Waarom je teveel eet, en ik ook

Waarom je teveel eet, en ik ook

Luister naar dit artikel

Je eet teveel omdat je te veel naar je lichaam luistert. Zo simpel is het. We denken dat ons lichaam zegt of we moeten eten, hoeveel we moeten eten, en wanneer we verzadigd zijn. Onzin, laten de volgende voorbeelden zien. En schadelijke onzin.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


De voorbeelden zijn de afgelopen 20 jaar verzameld door Traci Mann, een psychologe die 20 jaar studie maakt van eten en denken.
Tegen de Washington Post zegt zij dat ons lichaam, en zeker onze geest, ons voortdurend van verkeerde informatie voorzien over eten. Er zijn de bekende voorbeelden: je eet minder van een klein bord, je eet ook minder aan een grote tafel, je eet meer als de TV aanstaat en je bestelt meer bij een dikke ober dan bij een dunne ober. Je schept ook meer op als je tafelgenoot dat ook doet, zeker als dat niet degene is met wie je dagelijks eet.

Een ander interessant experiment werd gedaan met mensen vanwie het korte termijn geheugen stuk is. Ze vergeten onmiddellijk wat ze heel kort tevoren deden. In proeven vielen die mensen iedere keer hongerig aan op maaltijden, ook als ze er meerdere per uur kregen. Hun lichaam beweerde dat het tijd werd om te eten, omdat er eten was, niet omdat ze behoefte aan voedsel hadden.
“We denken dan we controle hebben over wanneer, hoe vaak en hoeveel we eten. Maar in de praktijk eten we zodra de kans zich voordoet om te eten. In dat opzicht lijken we sprekend op honden.”

Bron

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Dit Lavendel Limonade Recept zal u ontdoen van angst en hoofdpijn
Next Onderzoekers: “Jezus genas zieken met medicinale cannabis”

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

De grote leugen van Big Pharma: de meeste nieuwe medicijnen hebben geen nieuwe voordelen, bevestigt onderzoek

Luister naar dit artikel Wat je ook doet – echt of ingebeeld – daar is een medicijn voor. Tegenwoordig is stoppen bij de apotheek op weg naar huis vanuit het

Onderzoek

Deze 7 dingen zorgen ervoor dat muggen het vooral op jou hebben gemunt

Luister naar dit artikel Ongetwijfeld heb je het wel eens meegemaakt: alle muggen hebben het op jou gemunt, terwijl je partner nergens last van heeft. Hoe kan dat? Er zijn

Onderzoek

Onderzoek: het effect van water drinken voor de maaltijd

Luister naar dit artikel Water drinken voor de maaltijd zorgt voor een voller gevoel waardoor je minder eet. Dat wordt vaak gezegd en is bij de meeste mensen ook bekend.