Nederlands koppel krijgt zika-virus: “De rit naar het ziekenhuis was de ergste tocht van ons leven”

Nederlands koppel krijgt zika-virus: “De rit naar het ziekenhuis was de ergste tocht van ons leven”

Luister naar dit artikel

Maandag riep de Wereldgezondheidsorganisatie wereldwijd de noodtoestand uit vanwege de uitbraak van het zika-virus in Latijns-Amerika. De verwachting is dat 3 tot 4 miljoen mensen het virus oplopen. Jara van der Meer (25) en Sebastiaan Borgerding (30) raakten besmet tijdens hun wereldreis en dat was een heftige ervaring.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Het begon met koorts en gewrichtspijn, vertellen ze in Metro. “De rit naar het ziekenhuis was de ergste tocht van ons leven. We kampten beiden met hoge koorts en reden in extreme hitte door levensgevaarlijk verkeer. De gewrichtspijn was zo erg dat Jara de deur van de auto niet meer kon open krijgen,” vertelt Sebastiaan.

Na acht uur komen ze eindelijk aan in het Hospital de Las Americas in Guatemala. Daar stellen de artsen vast dat het niet gaat om een dengue-infectie, zoals ze eerst dachten, maar om het zika-virus, dat wordt overgebracht door de tropische Aedes-mug. Ze krijgen antibiotica en pijnstillers. Vanwege uitdrogingsverschijnselen worden ze aan het infuus gelegd.

Midden in de nacht moeten ze ineens uit het ziekenhuis vertrekken. “We mochten niet blijven, ondanks onze hoge koorts en hebben drie uur lang gezocht naar een plek om te overnachten, in een stad die ‘s nachts behoorlijk gevaarlijk kan zijn.”

Het koppel zit inmiddels in Panama. Ze hebben nog last van gewrichtspijn en een lage alcoholtolerantie, maar verder voelen ze zich goed. Toch maken ze zich zorgen. “Wat zijn de gevolgen op lange termijn en bij zwangerschap? Wat gebeurt er bij een tweede besmetting? Dat weten we niet.”

Bron

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Maagzuurremmers veranderen darmflora
Next 5 studies – kan het fabeltje over verzadigd vet in de prullenbak?

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Nieuws

Italiaanse ouders riskeren mogelijk celstraf als ze hun kinderen dwingen tot een veganistisch dieet

Luister naar dit artikel Je mag je kinderen niet zomaar een veganistisch dieet opleggen, oordeelt de Italiaanse politiek. Er is nu een nieuw wetsvoorstel waarin staat dat ouders maximaal vier jaar celstraf

Overig

Zwarte schimmelziekte ontdekt in Zuid-Amerika

Luister naar dit artikel Tenminste twee Zuid-Amerikaanse landen hebben elk één geval gemeld van de dodelijke schimmelinfectie, die de wetenschappelijke naam mucormycose heeft. De zeer zeldzame infectie wordt veroorzaakt door blootstelling

Nieuws

Kinderen rond Fukushima krijgen sneller kanker

Luister naar dit artikel Uit onderzoek van de Okayama University blijkt dat de kinderen die in de omgeving wonen van de kerncentrale in het Japanse Fukushima een verhoogde kans hebben