Nederlands koppel krijgt zika-virus: “De rit naar het ziekenhuis was de ergste tocht van ons leven”

Nederlands koppel krijgt zika-virus: “De rit naar het ziekenhuis was de ergste tocht van ons leven”

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Maandag riep de Wereldgezondheidsorganisatie wereldwijd de noodtoestand uit vanwege de uitbraak van het zika-virus in Latijns-Amerika. De verwachting is dat 3 tot 4 miljoen mensen het virus oplopen. Jara van der Meer (25) en Sebastiaan Borgerding (30) raakten besmet tijdens hun wereldreis en dat was een heftige ervaring.

Het begon met koorts en gewrichtspijn, vertellen ze in Metro. “De rit naar het ziekenhuis was de ergste tocht van ons leven. We kampten beiden met hoge koorts en reden in extreme hitte door levensgevaarlijk verkeer. De gewrichtspijn was zo erg dat Jara de deur van de auto niet meer kon open krijgen,” vertelt Sebastiaan.

Na acht uur komen ze eindelijk aan in het Hospital de Las Americas in Guatemala. Daar stellen de artsen vast dat het niet gaat om een dengue-infectie, zoals ze eerst dachten, maar om het zika-virus, dat wordt overgebracht door de tropische Aedes-mug. Ze krijgen antibiotica en pijnstillers. Vanwege uitdrogingsverschijnselen worden ze aan het infuus gelegd.

Midden in de nacht moeten ze ineens uit het ziekenhuis vertrekken. “We mochten niet blijven, ondanks onze hoge koorts en hebben drie uur lang gezocht naar een plek om te overnachten, in een stad die ‘s nachts behoorlijk gevaarlijk kan zijn.”

Het koppel zit inmiddels in Panama. Ze hebben nog last van gewrichtspijn en een lage alcoholtolerantie, maar verder voelen ze zich goed. Toch maken ze zich zorgen. “Wat zijn de gevolgen op lange termijn en bij zwangerschap? Wat gebeurt er bij een tweede besmetting? Dat weten we niet.”

Bron


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Maagzuurremmers veranderen darmflora
Next 5 studies – kan het fabeltje over verzadigd vet in de prullenbak?

About author

redactie
redactie 4499 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Nieuws

Big Tech wil uw arts ontslaan en uw nieuwe ‘zorgaanbieder’ worden

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Nieuws

Het Congres beveelt het Pentagon te herzien of het Amerikanen heeft blootgesteld aan teken als wapen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Nieuws

60 Artsen en apothekers aangeklaagd in het grootste VS Opioid-schandaal

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat