Kinderen rond Fukushima krijgen sneller kanker

Kinderen rond Fukushima krijgen sneller kanker

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Uit onderzoek van de Okayama University blijkt dat de kinderen die in de omgeving wonen van de kerncentrale in het Japanse Fukushima een verhoogde kans hebben op schildklierkanker. Sinds het incident tijdens de tsunami in 2011 worden er bij de 370.000 kinderen in de omgeving regelmatig echo’s gemaakt.
In 2014 werden bij 25 kinderen verdachte of kwaadaardige gevallen van schildklierkanker ontdekt en in 2015 werd bij 137 kinderen schildklierkanker gediagnosticeerd. Deze aantallen liggen 20 tot 50 maal boven het gemiddelde in andere gebieden in Japan.
De schildklier van kinderen groeit sneller dan die van volwassenen, dit maakt ze kwetsbaarder voor de radioactieve jodium die mogelijk is vrijgekomen tijdens het incident met de kerncentrale in 2011. Het rapport van de World Health Organization (WHO) zag schildklierkanker al als een potentieel risico voor de gezondheid, maar vermeldde ook dat het uitermate lastig zou zijn om een verband te leggen tussen het incident en het aantal patiënten met schildklierkanker.
Sommige staatsambtenaren en andere gezondheidswetenschappers zetten echter hun vraagtekens bij het onderzoek van de Okayama University. Zo is onvoldoende op individueel niveau gemeten hoeveel de kinderen zijn blootgesteld aan straling van de kerncentrale. Dit maakt het bijna onmogelijk om een direct verband te maken tussen de kanker en de straling. De resultaten van de studie bieden wel voldoende aanleiding om dit verband verder te onderzoeken.
Bron


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Ze was ziek en leefde met ondraaglijke pijn. Toen vroeg haar zus wat ze dronk
Next VIDEO: “Deze krachtige antikankervoeding werkt beter dan chemotherapie en heeft geen nare bijwerkingen”

About author

redactie
redactie 4499 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Nieuws

Oplichters vervangen Babyvoeding door meel, maken kinderen ziek

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Nieuws

Homeopaten moeten antivaccinatieteksten van websites halen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Nieuws

Hoe een pindakaas test de ziekte van Alzheimer kan detecteren

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat