Van gezond eten word je dik

Van gezond eten word je dik

Luister naar dit artikel

Er komen steeds meer voedingsmiddelen die het predicaat gezond meekrijgen. Als je denkt dat je daar slank van wordt, dan heb je het mis. Volgens een studie van de Amerikaanse Cornell Universitydenken mensen dat gezond eten minder vult en daarom eten ze er meer van.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Aan het onderzoek namen drie groepen studenten deel. Er werd gekeken naar hoeveel ze aten en hoeveel honger ze later kregen na het eten van voedsel dat gezond dan wel niet gezond werd genoemd.

Als gezegd werd dat iets gezond was, bestelden de studenten grotere porties en aten ze meer.

Zelfs mensen die het er niet mee eens zijn dat gezond voedsel minder vult, eten er meer van.

Dit onderzoek geeft duidelijk aan dat psychologische factoren van invloed zijn op teveel eten en gewichtstoename.

De onderzoekers hebben echter een oplossing bedacht voor dit probleem: als de nadruk wordt gelegd op hoe vullend een voedingsmiddel is in plaats van hoe gezond, eet men er minder van.

Bron

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Een wonderbaarlijk drankje dat vet in slechts 4 dagen laat verdwijnen!
Next Suiker in cola en ketchup rechtstreeks gelinkt aan borstkanker

About author

redactie
redactie 4594 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Hoger risico op darmkanker door antibiotica

Luister naar dit artikel Langdurig antibioticagebruik leidt tot een hoger risico op darmkanker op latere leeftijd. Dat blijkt uit onderzoek gepubliceerd in het vakblad Gut BMJ. Steun Health Bytes: alleen via

Onderzoek

Waarschuwing voor beroertes: Als u tegelijkertijd de griepprik en COVID-bivalente booster krijgt, verhoogt u het risico op schade

Luister naar dit artikel Beroertes zijn de belangrijkste oorzaak van langdurige invaliditeit, wat leidt tot mobiliteitsbeperkingen en cognitieve stoornissen. Elke 40 seconden krijgt iemand die in de Verenigde Staten woont

Onderzoek

Japanse specerij bestrijdt zeer dodelijke pancreaskanker

Luister naar dit artikel Een veelbelovende studie gepubliceerd in Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine getiteld “Effect of Wasabi Component 6-(Methylsulfinyl)hexyl Isothiocyanate and Derivatives on Human Pancreatic Cancer Cells,” onthult dat