Japanse specerij bestrijdt zeer dodelijke pancreaskanker

Japanse specerij bestrijdt zeer dodelijke pancreaskanker

Luister naar dit artikel

Een veelbelovende studie gepubliceerd in Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine getiteld “Effect of Wasabi Component 6-(Methylsulfinyl)hexyl Isothiocyanate and Derivatives on Human Pancreatic Cancer Cells,” onthult dat het krachtige Japanse mierikswortelbrouwsel, bekend als wasabi, kan helpen bij het bestrijden van zeer dodelijke pancreas kanker door de eigenlijke oorzaak van de maligniteit van kanker aan te pakken en de weerstand ervan tegen conventionele behandelingen.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Een team van Taiwanese onderzoekers bestudeerde de effecten van een natuurlijk voorkomend wasabi-isolaat, verbinding 6-(methylsulfinyl)hexylisothiocyanaat (6-MITC), en twee van zijn synthetische derivaten (respectievelijk I7447 en I7557) op menselijke pancreaskankercellen. Ze gebruikten twee pancreascellijnen, respectievelijk bekend als PANC-1 en BxPC-3, en maten hun reacties op de van wasabi afgeleide verbindingen met behulp van de volgende technieken:

  • MTT-assay voor cellevensvatbaarheid (d.w.z. het meten van het aantal aanwezige levensvatbare cellen)
  • Liu’s vlek voor morfologische observatie (d.w.z. veranderingen in celvorm)
  • DNA-histogram voor celcyclus.
  • Aldehyde dehydrogenase (ALDH) -activiteit werd gebruikt als marker voor kankerstamcellen (CSC)
  • Western-blotting werd uitgevoerd voor de expressie van eiwitten die verband houden met CSC-signalering.

Pancreaskanker is buitengewoon moeilijk te behandelen met conventionele middelen, met zo’n slechte prognose dat de kans om ouder te worden dan 5 jaar slechts 5-25% is, zelfs na agressieve behandeling. [i] Een van de geïdentificeerde mechanismen achter de weerstand tegen conventionele behandeling is het bestaan van kankerstamcellen (CSC’s).

CSC’s vormen een minderheidssubpopulatie van cellen in tumoren die in staat zijn tot onbeperkte zelfvernieuwing (d.w.z. onsterfelijkheid), die in staat zijn om te differentiëren in alle celtypen die in een bepaald kankermonster worden aangetroffen, en die resistent zijn tegen conventionele behandelingen. Terwijl chemotherapie, radiotherapie en chirurgie vaak een tumor verkleinen (debulk) of ogenschijnlijk verwijderen, onder de drempel van diagnostisch toezicht, of binnen de resterende tumor na de interventie, kan de kankerstamcelpopulatie blijven bestaan, en in het geval van chemotherapie en bestralingsbehandelingen kan zelfs in aantal worden verrijkt. Dit verklaart waarom veel kankers na de behandeling terugkeren met nog agressievere metastatische kenmerken, ondanks de oorspronkelijke indruk van een terugval of behandelingssucces zoals gedefinieerd door de verkleining van de tumorgrootte.

Gezien het monumentale obstakel dat CSC’s vormen ten opzichte van conventionele behandelingen, zijn op CSC gerichte therapieën meer dan ooit nodig en kunnen ze worden gewaardeerd om hun superioriteit ten opzichte van conventionele therapieën die de neiging hebben om CSC-groei selectief te stimuleren of zelfs niet-tumorverwekkende kankercellen om te zetten. binnen een tumor in kankerstamcellen of kankercellen met stamcelachtige eigenschappen.

Uit de nieuwe studie bleek dat de twee bestudeerde van wasabi afgeleide verbindingen (6-MITC en I7557) in staat waren om de CSC-populatie te verminderen en de expressie van een belangrijk CSC-signaalmolecuul bekend als SOX2 te verminderen, een transcriptiefactor die wordt aangetroffen in zowel ongedifferentieerde embryonale stam cellen en kankerstamcellen en die essentieel is voor zelfvernieuwing en het vermogen van de cel om te differentiëren in andere celtypen (d.w.z. pluripotentie). Uit de studie bleek ook dat van wasabi afgeleide verbindingen de volgende kankerbestrijdende effecten vertoonden:

6-MITC en I7557 remden de levensvatbaarheid van zowel PANC-1- als BxPC-3-cellen.
6-MITC- en I7557 vertoonden mitotische (celdeling) arrestatie en apoptose (geprogrammeerde celdood) in morfologische observatie.
6-MITC en I7557 veroorzaakten G2/M-fase-arrestatie en hypoploïde populatie.
6-MITC en I7557 verlaagden de percentages ALDH-positieve PANC-1-cellen (Aldehyde dehydrogenase (ALDH) activiteit is een kenmerk van CSC’s[ii]).
De auteurs concludeerden: “Concluderend, Wasabi-verbinding 6-MITC en zijn chemische derivaat I7557 kunnen biologische activiteit bezitten tegen menselijke alvleesklierkankercellen, inclusief de CSC-populatie.”

Bronnen:

[i] Fryer RA, Galustian C, Dalgelish AG. Recent advances and developments in treatment strategies against pancreatic cancer. Current Clinical Pharmacology. 2009;4(2):102-112. [PubMed]

[ii] Kim MP, Fleming JB, Wang H, et al. ALDH activity selectively defines an enhanced tumor-initiating cell population relative to CD133 expression in human pancreatic adenocarcinoma. PLoS ONE. 2011;6(6)e20636 [PMC free article] [PubMed] [Ref list]

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Nieuwe studie toont aan dat hibiscusthee de ziekte van Alzheimer kan helpen bestrijden
Next De vraag naar "puur bloed" stijgt wereldwijd als gevolg van bezorgdheid over de toename van gevaccineerd bloed

About author

redactie
redactie 4594 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Onderzoek: Verbindingen in cannabis waarvan is vastgesteld dat ze de groei van kankercellen in de dikke darm remmen

Luister naar dit artikel Geneest cannabis kanker? Als je de farmaceutische industrie en hun mainstream mediaplateaus zou geloven, zou het antwoord een nadrukkelijk “Nee” zijn. Volgens hen zijn de gezondheidsvoordelen

Onderzoek

Is deze eiwitmolecuul de sleutel voor een pil tegen het ouder worden?

Luister naar dit artikel Van serums over plastische chirurgie tot anti-oxidanten. De mens is al van oudsher in de weer om te proberen het onvermijdelijke verouderingsproces te vertragen. Nu beweren onderzoekers dat

Onderzoek

De meeste oncologen geven toe dat ze geen training hebben om patiënten te helpen gezonder te leven, nieuwe studie

Luister naar dit artikel Begin 2015 beweerde een studie gepubliceerd in het Science-tijdschrift dat 65% van de kankergevallen eenvoudigweg een geval was van “pech” veroorzaakt door willekeurige DNA-mutaties. Slechts een