Hoe de maffia tomaten vergiftigd

Hoe de maffia tomaten vergiftigd

Luister naar dit artikel

De meeste Italiaanse tomaten en broccoli die worden gekweekt voor de Nederlandse markt (ook tomaten in blik) komen uit Campanië, de streek rond Napels. Maar de groenten worden op grond verbouwd die vol zit met chemisch afval.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


De Camorra, de lokale tak van de maffia, heeft de handel in chemisch afval ontdekt als lucratieve bron van inkomsten. Daarom dumpen ze in Campanië industrieel afval, waardoor de streek is verworden tot de grootste illegale stortplaats van chemisch afval in Europa.

Chemisch afval wordt volgens filmmaker Wilfried Koomen regelmatig begraven in landbouwakkers. Dat wordt afgedekt met schone grond waar vervolgens tomaten, broccoli en kool worden gekweekt. Onderzoek wijst uit dat de giftige stoffen ook in de producten terecht komen, aldus Koomen.

Voor de inwoners van Campanië is er geen ontsnappen aan het gif. Het zit in de lucht, in het grondwater, in hun groenten, in hun vlees en in het fruit dat ze eten. Hierdoor ligt het aantal gevallen van kanker er viermaal hoger dan in de rest van Italië.

Rotterdam speelt als een van de grootste westerse havens een sleutelrol bij het controleren van deze illegale praktijken, ontdekte Koomen. De havenpolitie en douane kunnen per jaar maar een paar honderd containers controleren. De rest, zo’n 12 miljoen containers, passeert de haven. Hierdoor komt veel chemisch restmateriaal niet alleen in Campanië. Het meeste wordt in de Derde Wereld gedumpt, maar ook in Europese landen met een zwakke centrale regering, die gevoelig zijn voor corruptie.

Bekijk hier de documentaire De Gifcirkel.

Bron

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Cannabis tegen autisme, ADHD en epilepsie: “Het verschil is ongelooflijk. Bijna te mooi om waar te zijn”
Next Wat je moet eten voor een snelle en gezonde detox

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

EXPLOSIEVE waarschuwing van een arts over de COVID-19-injectie

Luister naar dit artikel Scherpzinnige lezers die sociale media gebruiken, zijn mogelijk onlangs een grote blunder tegengekomen van de ‘factcheckers’ van Instagram en Facebook, die de ongelooflijk misleidende bewering hebben

Overig

Dat is grappig: de gezondste mensen ter wereld eten juist een heleboel koolhydraten

Luister naar dit artikel Veel vrouwen in het westen durven amper nog koolhydraten te eten. Waren brood, rijst en pasta vroeger onschuldige energieleveranciers, nu zijn het dikmakers waar je dood aangaat. Maar

Vaccinaties

Exponentiële stijging van sterfgevallen door atleten gelinkt aan de uitrol van COVID-shot

Luister naar dit artikel Degenen die de afgelopen jaren veel aandacht hebben besteed aan professionele en universiteitssporten, hebben een stijging van het aantal sterfgevallen door atleten opgemerkt. Meer specifiek valt