Denk in de winter aan jouw dagelijkse dosis vitamine D

Denk in de winter aan jouw dagelijkse dosis vitamine D

Luister naar dit artikel

Wat doet vitamine D?
De voornaamste functie van vitamine D is botontkalking tegen te gaan. Daarom is vitamine D van belang voor zowel groot als klein. Vitamine D zal helpt om calcium uit de voeding op te nemen. En dit zorgt voor sterke botten en tanden. Maar vitamine D draagt ook bij tot sterke spieren. Zo kan een tekort aan vitamine D gepaard gaan met spierzwakte of spierkrampen. Ook toont onderzoek aan dat vitamine D bijdraagt tot onze immuniteit.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Hoe vitamine D opnemen?

1. Zoek het daglicht op
80 % van onze vitamine D halen we uit daglicht. En dat is vaak hetgene wat juist vaak ontbreekt in onze winterroutine. We staan op in het donker, werken een hele dag binnenshuis en gaan terug naar huis in het donker. En de koude spoort ons ook minder aan om in de weekenden lange wandelingen buiten te maken. Maak daarom gebruik van je pauzes om een wandeling buiten te maken. Wanneer je de kinderen van school gaat halen, wacht niet in de wagen. Of plan een leuke wandeling in, lekker ingeduffeld.
2. Eet meer vette vis
Vette vis zoals zalm, forel of makreel is van nature rijker aan vitamine D. Tracht daarom om 1x per week een lekker gerechtje te bereiden met een vetrijke vis. Het vormt daarnaast ook een leuke afwisseling in het dagelijks dieet.
3. Eet zuivelproducten verrijkt met vitamine D
Steeds meer zuivelproducten zoals margarine of halvarine worden verrijkt met vitamine D. Maar ook kaas en melk die van nature rijk zijn aan calcium bevatten vitamine D.
4. Gebruik lichttherapie
Wanneer je niet in staat bent om natuurlijk daglicht op te zoeken, kan er ook gekozen worden voor een kunstmatige vervanger. Daglichtlampen bootsen de natuurgetrouwe kleuren van het daglicht na. Een kuur van 30 min zal je al snel opgewekter en energetischer maken.
 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Big Pharma maakt winst, maar geen medicijnen
Next Smaak volledig bepaald door hersenen

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Waarom de Egyptenaren aloë vera ook wel de plant van onsterfelijkheid noemden

Luister naar dit artikel De oude Egyptenaren noemden aloë vera ook wel de plant van onsterfelijkheid. Aloë vera helpt niet alleen bij schrammen en snij- of brandwonden, maar heeft ook

Natuurlijk

10 dingen die je nog niet wist over thee

Luister naar dit artikel Op koude winteravonden is het heerlijk om met een warm kopje thee op de bank te kruipen. Het is na water en koffie dan ook de meest

Natuurlijk

Stop maculaire degeneratie en verbeter het gezichtsvermogen met deze 7 plantaardige stoffen

Luister naar dit artikel Maculaire degeneratie, die het netvlies van het oog en het centrale gezichtsveld beïnvloedt, is de belangrijkste oorzaak van gezichtsverlies bij oudere volwassenen. Steun Health Bytes: alleen via