Denk in de winter aan jouw dagelijkse dosis vitamine D

Denk in de winter aan jouw dagelijkse dosis vitamine D

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Wat doet vitamine D?
De voornaamste functie van vitamine D is botontkalking tegen te gaan. Daarom is vitamine D van belang voor zowel groot als klein. Vitamine D zal helpt om calcium uit de voeding op te nemen. En dit zorgt voor sterke botten en tanden. Maar vitamine D draagt ook bij tot sterke spieren. Zo kan een tekort aan vitamine D gepaard gaan met spierzwakte of spierkrampen. Ook toont onderzoek aan dat vitamine D bijdraagt tot onze immuniteit.

Hoe vitamine D opnemen?

1. Zoek het daglicht op
80 % van onze vitamine D halen we uit daglicht. En dat is vaak hetgene wat juist vaak ontbreekt in onze winterroutine. We staan op in het donker, werken een hele dag binnenshuis en gaan terug naar huis in het donker. En de koude spoort ons ook minder aan om in de weekenden lange wandelingen buiten te maken. Maak daarom gebruik van je pauzes om een wandeling buiten te maken. Wanneer je de kinderen van school gaat halen, wacht niet in de wagen. Of plan een leuke wandeling in, lekker ingeduffeld.
2. Eet meer vette vis
Vette vis zoals zalm, forel of makreel is van nature rijker aan vitamine D. Tracht daarom om 1x per week een lekker gerechtje te bereiden met een vetrijke vis. Het vormt daarnaast ook een leuke afwisseling in het dagelijks dieet.
3. Eet zuivelproducten verrijkt met vitamine D
Steeds meer zuivelproducten zoals margarine of halvarine worden verrijkt met vitamine D. Maar ook kaas en melk die van nature rijk zijn aan calcium bevatten vitamine D.
4. Gebruik lichttherapie
Wanneer je niet in staat bent om natuurlijk daglicht op te zoeken, kan er ook gekozen worden voor een kunstmatige vervanger. Daglichtlampen bootsen de natuurgetrouwe kleuren van het daglicht na. Een kuur van 30 min zal je al snel opgewekter en energetischer maken.
 


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Big Pharma maakt winst, maar geen medicijnen
Next Smaak volledig bepaald door hersenen

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Appelbessen verbeteren licht verhoogde bloeddruk

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Gember kan mensen met een leveraandoening helpen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Natuurlijk

Bewijs dat de ogen opent: Zuiveringszout en kokosolie kan kanker doden

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat