Vervuiling op ons bord: het zout dat we op ons eten strooien zit vol met plastiek

Vervuiling op ons bord: het zout dat we op ons eten strooien zit vol met plastiek

Luister naar dit artikel

Onderzoekers van de Shanghai Oost-China Universiteit hebben ontdekt dat er in tafelzout in China plastiek zit. De cijfers zijn opzienbarend: in een kilogram zeezout zitten tussen de 550 en 681 microplastic-deeltjes. Ook meerzout, bergzout en bronzout bevatten microscopische stukjes plastiek. Het staat iedereen vrij om de studie met ‘een korrel zout te nemen’, aldus de wetenschappers, maar ze waarschuwen wel dat het erg onwaarschijnlijk is dat het probleem zich enkel in China situeert.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Voor de studie, die werd gepubliceerd in ‘Environmental Science and Technology’, onderzochten de wetenschappers 15 merken van zout die vaak verkocht worden in Chinese supermarkten. Ze zochten specifiek naar de aanwezigheid van microplastics. Uit hun berekeningen blijkt dat iemand die de richtlijnen rond zoutinname van de Wereldgezondheidsorganisatie volgt (de meeste mensen consumeren meer) zo’n 1000 plastieken deeltjes per jaar inslikt als hij of zij het Chinese zeezout consumeert.
Ook al zijn de oceanen van China een ‘hotspot’ van vervuilende microplastics, het is volgens de wetenschappers erg onwaarschijnlijk dat Chinees zout het enige zout is dat bezoedeld is met zoveel plastiek. Daar komt bij dat China de grootste zoutproducent ter wereld is. Mensen die ver weg van de bron wonen, worden dus ook beïnvloed door het probleem.
Niet alleen zeezout, maar ook vissen en schaaldieren bevatten microplastics. Ook zo komt het plastiek in ons lichaam terecht. De wetenschappers weten voorlopig nog niet of het consumeren van die deeltjes effect heeft op onze gezondheid en wat het effect is. “Er zijn meer vragen dan antwoorden”, aldus Richard Thompson, professor mariene wetenschappen aan de Britse Plymouth Universiteit, die in 2004 met de term ‘microplastics’ op de proppen kwam. “Maar deze bevindingen zijn hoe dan ook een reden tot bezorgdheid.”
Bron

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous “Erg zorgwekkend”: Nagellak ontregelt hormonen, ook die van jonge meisjes
Next Meeste studies over antidepressiva besmet door farmaceutische industrie

About author

redactie
redactie 4594 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Maskers zijn een tikkende tijdbom

Luister naar dit artikel De planeet wordt misschien geconfronteerd met een nieuwe plasticcrisis, vergelijkbaar met die veroorzaakt door flessenwater, maar dit keer met afgedankte gezichtsmaskers. “Massamaskering” wordt nog steeds aanbevolen

Overig

Deze olie stopt de groei van kanker, volgens onderzoek

Luister naar dit artikel Jaarlijks ontwikkelen meer dan 14 miljoen mensen over de hele wereld kanker en meer dan 8,2 miljoen mensen sterven als gevolg van deze rampzalige ziekte. Steun

Overig

Hoe weet je of je voldoende water hebt gedronken?

Luister naar dit artikel Met deze snikhete dagen blijf je maar water drinken. Heel goed, maar wanneer is het genoeg? Er is een heel simpele manier om daar achter te