”Veel hartaanvallen en beroertes zijn te voorkomen”

”Veel hartaanvallen en beroertes zijn te voorkomen”

Luister naar dit artikel

Te veel zout is slecht voor de gezondheid. Dat wisten we wel, maar voor het eerst plakt onderzoekster Marieke Hendriksen van het RIVM er een cijfer op. Daarover schrijft de NOS.
Een halvering van de hoeveelheid zout in bestaande voedingsmiddelen zou er volgens Hendriksen toe leiden dat Nederlanders bijna 40 procent minder zout binnenkrijgen. De komende twintig jaar kan dat bijna 30.000 hartinfarcten en ruim 53.000 beroertes schelen.
Hendriksen, die promoveerde op het onderwerp, concludeert ook dat als de Nederlander overstapt op alternatieve, zoutarme voedingsmiddelen daardoor eveneens het aantal hartinfarcten en beroertes met tienduizenden zal afnemen. De hoogste tijd dus om echt te minderen met al dat zout.
Bron


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Studie: Door te mediteren hoef je veel minder vaak naar de dokter of het ziekenhuis
Next Top 8 ontstekingsbevorderende voedingsmiddelen

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

OEPS…. Dit is de reden waarom je pizza-restjes nooit moet bewaren!

Luister naar dit artikel Je hebt vast wel eens veel te veel pizza besteld en de restjes vervolgens bewaard in de koelkast voor later. Soms smaken de restjes een dag

Overig

Student at zo gezond dat hij langzaam verhongerde

Luister naar dit artikel Zo gezond willen eten dat je maar blijft afvallen, het overkomt steeds meer mensen en er is een naam voor: orthorexia nervosa. Net als bij anorexia

Overig

Is het echt nodig om je handen te wassen na een toiletbezoekje?

Luister naar dit artikel Je denkt dat iedereen het doet, maar dat valt tegen. Slechts 30 procent van de werknemers wast daadwerkelijk zijn handen als hij van het toilet af