Wie veel vis eet heeft minder kans op depressie

Wie veel vis eet heeft minder kans op depressie

Luister naar dit artikel

Nieuw onderzoek bevestigt dat mensen die veel vis eten, en dan vooral vette vis, minder kans hebben op een depressie. Het onderzoek verscheen in het wetenschappelijke tijdschrift Journal of Epidemiology and Community Health.
Wetenschappers van de Chinese Qingdao universiteit analyseerden 26 onderzoeken met in totaal ruim 150.000 deelnemers. Mannen die veel vis eten (minstens 2 keer per week) zouden 20% minder kans hebben om depressief te worden in vergelijking met mannen die weinig of geen vis eten. Bij vrouwen die veel vis eten vermindert de kans met 16%.
Door de aard van het onderzoek kan niet aangetoond worden dat het echt om een oorzakelijk verband gaat. Maar de onderzoekers beschrijven twee mechanismen die een dergelijk verband zouden kunnen verklaren. Zo is het mogelijk dat de Omega-3 vetzuren in vis de structuur van onze hersenmembranen verandert. Een andere verklaring is dat vis een effect heeft op de activiteit van de neurotransmitters dopamine en serotonine. Die staan in nauw verband met het al dan niet ontwikkelen van een depressie. Ook de eiwitten, mineralen en vitamines in vis hebben mogelijk een gunstig effect op depressie.
Journal of Epidemiology & Community Health.
http://jech.bmj.com/content/early/2015/08/21/jech-2015-206278


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Zijn ziektes eigenlijk wel uitgeroeid door middel van vaccins? De onvertelde waarheid over vaccinatie
Next 5 medicinale planten die helpen om gewicht te verliezen

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Psychisch

Kinderen met ADHD hebben geen aandoening maar zijn creatief

Luister naar dit artikel Ouders die al jaren beweren dat hun kinderen met het label ADHD creatiever zijn krijgen nu steun van de wetenschap. Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks

Natuurlijk

10 natuurlijke antidepressiva!

Luister naar dit artikel 10 anti depressiva uit de natuur! Wat doe je als je je depressief voelt? We willen allemaal gelukkiger zijn, maar in onze hedendaagse samenleving lijken depressies

Psychisch

Bekend anti-depressivum blijkt niet effectief en schadelijker dan gedacht

Luister naar dit artikel Paroxetine dat in Nederland te koop is onder de merknaam Seroxat zou niet veilig en niet effectief zijn voor jong volwassenen met een depressie. Dat concluderen