Wetenschappers vinden eenvoudige manier om sneller af te vallen

Wetenschappers vinden eenvoudige manier om sneller af te vallen

Luister naar dit artikel

Wie voor elke maaltijd een halve liter water drinkt, valt meer af dan wie dat niet doet. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers van de Universiteiten van Birmingham en Oxford, waarvan de resultaten gepubliceerd worden in het vakblad ‘Obesity’.
Hoofdonderzoeker Amanda Daley en haar team testten 84 volwassenen met overgewicht tijdens een periode van twaalf weken. Alle testpersonen volgden een dieet, de helft moest voor elke maaltijd een halve liter water drinken terwijl de andere helft zich voor elke maaltijd moest proberen voor te stellen dat hun maag vol was. Uit de resultaten bleek dat wie water dronk voor de maaltijd gemiddeld 2.4 kilo verloor tijdens de periode van het experiment, terwijl de controlegroep gemiddeld 1.2 kilo kwijtspeelde. Geen groot verschil, maar volgens de wetenschappers wel de moeite als je een dieet langere tijd moet volhouden. Bovendien vraagt de methode geen grote inspanningen. ‘In ongeveer elk programma om gewicht te verliezen wordt gezegd dat veel water drinken heel goed is’, zegt Daley. ‘We wilden kijken of daar ook bewijs voor was’.
Het onderzoek bevestigt de resultaten van een studie uit 2010, maar kan het gewichtsverlies nog niet verklaren. Mogelijk eten mensen minder omdat hun maag voller is door het water, al zou dat ook kunnen resulteren in meer snacken zodra het water weer uit de maag is. Een andere mogelijkheid is dat door het water de energie-inhoud van de inhoud van de maag afneemt.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous 11 voedselsoorten die helpen je lever te reinigen
Next Mensen die te weinig slapen, worden veel vaker verkouden

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Studie: Bewoners van verpleeghuizen lopen NOG STEEDS risico om covid op te lopen, zelfs nadat ze volledig zijn gevaccineerd

Luister naar dit artikel Volgens een onderzoek moeten verpleeghuizen nog steeds preventieve maatregelen nemen tegen het Wuhan-coronavirus (COVID-19), omdat oudere bewoners nog steeds het risico lopen besmet te raken, zelfs

Onderzoek

Is koude pasta echt gezonder dan warme?

Luister naar dit artikel Het is al een tijdje een hit op hippe foodblogs: resistent zetmeel, dat ontstaat als je warme pasta of aardappelen laat afkoelen. Het zou zorgen voor

Natuurlijk

Honing vermindert het risico op hartaandoeningen

Luister naar dit artikel Ben je een zoetekauw en kan je niet zonder? Ontspan! De natuur heeft gezorgd voor een gezonde manier om je verlangen naar suiker te stillen. Zet